"Greek National Pride" blog / ΗΠΑ / ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ / Τουρκία

Οι ΗΠΑ έδιωξαν τους Κούρδους από την Μάνμπιτζ: Οι ΗΠΑ ικανοποίησαν και πάλι τις απαιτήσεις της Άγκυρας


Διαλύθηκαν και οι τελευταίες ψευδαισθήσεις κάποιων που θεωρούσαν ότι οι Αμερικανοί ήταν έτοιμοι να έρθουν σε ρήξη με την Τουρκία του Ρ.Τ.Ερντογάν και να υπσοτηρίξουν τους αγώνες των Κούρδων για ίδρυση δικού τους κράτους.

Οι τελευταίοι μαχητές της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας εγκατέλειψαν την χθες Κυριακή την πόλη Μάνμπιτζ στη βόρεια Συρία. Αυτό ήταν απαίτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι Αμερικανοί τελικώς υποχώρσαν και έδωσαν στην Άγκυρα ακριβώς ότι ζητούσε.

Η Τουρκία δεν ήθελε το YPG στη Συρία κοντά στα σύνορά της και ακριβώς αυτό πέτυχε. Η YPG είναι το συριακό [αρακλάδι του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο πραγματοποιεί από το 1984 αντάρτικο σε τουρκικό έδαφος.

Για την Ουάσινγκτον οι YPG είναι σημαντικός σύμμαχος στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους αλλά και αυτοί ξέρουν ότι είναι άμεσα συνδεδεμένο με το PKK

Al Arabiya English

@AlArabiya_Eng

The last members of a Kurdish militia pulled out on Sunday from the town of , allied Arab fighters said, under a deal reached to avoid clashes with Turkey http://ara.tv/6udvk 

«Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μάνμπιτζ ανακοινώνει πως η τελευταία ομάδα στρατιωτικών συμβούλων (των YPG) ολοκλήρωσε την αποχώρησή της στις 15 Ιουλίου 2018 αφού ολοκλήρωσαν την αποστολή στρατιωτικής εκπαίδευσης και ετοιμασίας των δυνάμεών μας…», αναφέρεται σε ανακοινωθέν της πολιτοφυλακής που ελέγχει την πόλη.

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter

Rênas@Rojavian

Statement of Military Council announces the withdrawal of last group of military advisers after completing the training of fighters in coordination with coalition forces.

Το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Μάνμπιτζ είναι σύμμαχος των υποστηριζόμενων από τις ΗΠΑ Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) στη βόρεια Συρία. Έχει πει κατ’ επανάληψη πως δεν υπάρχουν μαχητές των YPG στη Μάνμπιτζ, μόνο ορισμένοι στρατιωτικοί σύμβουλοι των YPG αλλά αυτό είναι πάντα ένα παιχνίδι με τις λέξεις.

Τον περασμένο μήνα η Τουρκία και οι ΗΠΑ κατέληξαν σε συμφωνία για τη Μάνμπιτζ. Βάσει της συμφωνίας, οι YPG θα αποσυρθούν από τη Μάνμπιτζ και δυνάμεις της Τουρκίας και των ΗΠΑ θα αναλάβουν από κοινού τη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας γύρω από την πόλη.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι τουρκικές δυνάμεις θα περιπολούν στην πόλη μαζί με τις αμερικανικές.

🇹🇷 Umut Acar@AcarUmut

The @TSKGnkur and the US forces carried out the 14th round of coordinated/independent patrols between the Operation Euphrates Shield zone and Manbij district. @OliveBranchOp

Οι Αμερικανοί εδώ και χρόνια σχεδίαζαν την ίδρυση εξνός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους με την προοπτική να μπορούν έτσι να απειλούν και την Τουρκία ώστε να την ελέγχουν όποτε θεωρεί ότι μπορεί να ανεξαρτητοποιηθεί.

Όμως οι Τούρκοι έχοντας μεγάλη γεωπολιτική εμπειρία από τους αιώνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, «προείδαν» τι ήθελαν να πετύχουν οι ΗΠΑ και έδρασαν άμεσα, ακαριαία και αποφασιστικά.

Αποδείχτηκε επίσης, όπως και στην υπόθεση των F-35 ότι ξέρουν να χρησιμοποιούν άριστα το «χαρτί» των Στενών και να αναγκάζουν τους Αμερικανούς να υποκύπτουν στην όποια απαίτησή τους.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s