"Greek National Pride" blog / AFRICA

Άμεση Ανάλυση – 7 Ερωτήματα ζητούν απαντήσεις


Είναι προφανές ότι η τραγωδία στο Μάτι έχει αιτίες, οι οποίες ήδη διερευνώνται αλλά πάνω από όλα ευθύνες. Οι πλάτες και οι καρέκλες κάποιων καβαλάνε στην πλάτη τους ήδη τουλάχιστον 80 νεκρούς σε μια σπιθαμή γης.

Σε κάθε μεγάλη καταστροφή ανακαλύπτουμε την… «πυρίτιδα»  και την επιβεβλημένη ανάγκη να δράσουμε για να μην μας ξαναβρεί το κακό. Την επομένη μέρα καταστρώνουμε σχέδια επί χάρτου που «καίγονται» εύκολα και ήσυχα στην λήθη, στο βόλεμα, στην ανικανότητα και στον ωχαδελφισμό μιας πολιτείας αδύναμης να επιβάλει κανόνες και να προστατεύσει ζωές, περιουσίες αλλά και το περιβάλλον. Σχέδια, συστήματα και υπηρεσίες που δεν λειτουργούν και που σαπίζουν ανενεργές  σε υπόγεια ή σε ανάγεια εγκεφάλων αρμοδίων και ανεύθυνο-υπεύθυνων.

Έχουμε και λέμε :

1) Λειτουργεί και αν όχι γιατί το σύστημα  “Engage” ;

Για την ηλεκτρονική απεικόνιση των πυροσβεστικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα και των διαθέσιμων ποσοτήτων υγρού κατάσβεσης και ύδατος σε πραγματικό χρόνο.

2)Το σύστημα «Evita» υπάρχει ;

Η εγκατάσταση του Συστήματος  Δημιουργίας Σχεδίου Εκκένωσης  με τη χρήση γεωγραφικών  και μετεωρολογικών παραμέτρων, της διάταξης των μετώπων της πυρκαγιάς, των διαθέσιμων οδικών προσβάσεων και άλλων παραμέτρων, το οποίο έχει τη δυνατότητα υπόδειξης δρομολογίων εκκένωσης,  αλλά και  υπόδειξης ασφαλών περιοχών.

3Έχει προβλεφθεί ή είναι σε λειτουργία η δυνατότητα αποστολής  SMS στους πολίτες οι οποίοι βρίσκονται στις υπό εκκένωση περιοχές ;  (με εντοπισμό τους μέσω των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας).

4) Είναι σε  χρήση το συστήματος AVL του Κέντρου Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ; Με τη μετάδοση εικόνας από το σημείο της πυρκαγιάς σε πραγματικό χρόνο μέσω καμερών σε πυροσβεστικά οχήματα κλπ. έτσι ώστε να υπάρχει εκτίμηση σε πραγματικό χρόνο όλων των παραμέτρων

5) Ενοποιήθηκαν τα επιχειρησιακά κέντρα ; Λειτουργεί  το 112 και ως αριθμός για αντίστοιχες έκτακτες καταστάσεις αλλά και ως επιχειρησιακό κέντρο;

6)Η ομάδα «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» και οι 50 μοτοσυκλέτες του Πυροσβεστικού Σώματος,  για τον εντοπισμό των βέλτιστων διόδων στην πρόσβαση των πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και για τη βοήθεια προς τους πολίτες σε περίπτωση εκκένωσης είναι ενεργή και στελεχωμένη;

7) Είναι αλήθεια ότι ο Αρχηγός αλλά και ο επιχειρησιακός Αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος είναι  από Β. Ελλάδος χωρίς καμία εμπειρία , γνώση ή επιχειρησιακή τριβή με τον Νομό Αττικής;

Και αν έτσι παίζει κάποιο ρόλο;

Εν αναμονή απαντήσεων…

www.kathimerini.gr

One thought on “Άμεση Ανάλυση – 7 Ερωτήματα ζητούν απαντήσεις

  1. ΠΑΛΙ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΜΑΣ. ΠΑΛΙ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ: ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ.ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΗΣΥΧΙΑ.ΠΛΗΝ ΜΕΡΙΚΩΝ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΩΝ, ΘΑ ΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΟΛΕΜΑ, ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ…ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΕΧΘΡΩΝ , ΑΛΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΜΑΣ ΕΑΥΤΟΥ, ΤΗΣ ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑΣ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΚΑΚΩΝ ΜΑΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΩΝ… ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΝΑ ΔΙΑΜΕΝΩ, Ο ΟΛΛΑΝΔΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ, ΠΑΝΤΑ ΕΠΟΧΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΡΟΣ. ΜΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΑ ΠΑΣ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΘΑ ΣΕ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΕΟΥΝ ΛΑΘΟΣ.ΟΜΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, Η ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΚΥΒΕΡΝΟΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΝ ΛΑΘΗ, ΝΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΜΕ ΥΠΑΡΧΟΥΣΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ.ΥΠΑΡΚΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ, ΜΕ ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ. Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΕΝΟΣ ΕΥΡΥΤΕΡΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ ΣΕ ΤΑΞΗ.ΒΟΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΛΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ, ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, Η ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ ΔΟΜΗΣΗ. Η ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗ ΤΟΥ ΤΥΧΑΙΟΥ, ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΟΛΑ Η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΜΕΛΛΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ.RELIABILITY ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΣΕ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ. ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΣ. ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ ΣΧΗΜΑΤΑ, ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΕΡΑ. ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΑΡΚΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΕΝΤΟΣ ΕΝΟΣ ΣΥΝΧΩΝΕΥΜΕΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ, ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟ, ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ, ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΥΞΗΘΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΣΩΣΤΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ. ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s