Θέμα ωρών είναι σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες και συναντήσεις όπως με την κ. ‘Ολγα Γεροβασίλη, συμπληρώνει τα όποια κενά και αναμένεται πλέον το τελικό σχήμα. Σύμφωνα με πληροφορίες το αντικέιμενο της συνάντησης ήταν η μετακίνηση της, στον υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Αν και οι πληροφορίες είναι πολλές και συγκεχυμένες αμετακίνητοι στο υπουργικό συμβούλιου θεωρούνται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Νίκος Κοτζιάς, αλλά και ο κυβενρητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.
Εκτός κυβέρνησης σχήματος αναμένεται να μείνει ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ενώ σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αντικατασταθεί και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής με τον Νεκτάριο Σαντορινιόνα «προάγεται» στη θέση του υπουργού Ναυτιλίας. Εκτός φέρεται και ο Βαγγέλης Αποστόλου η Λυδία Κονιόρδου με τον υφυπουργό Κώστα Στρατή να τη διαδέχεται στο υπουργείο Πολιτισμού. Δεν αποκλείεται και η αντικατάσταση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή που αν συμβεί θα αντικατασταθεί με εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο.
Στη κυβέρνηση θα ενταχθεί και η λεγόμενη γενιά των 40άρηδων με τα ονόματα που ακούγονται να είναι αυτά της Ράνιας Σβίγγου, Κώστα Ζαχαριάδη, Κώστα Στάικου και Κατερίνας Νοτοπούλου.. Στο νεοσύστατο υπουργείο Επενδύσεων που λέγεται ότι δημιουργηθεί ακούγονται τα ονόματα του Δημήτρη Λιάκου, του Δημήτρη Παπαγιαννάκου αλλά και του Αλέξη Χαρίτση.
Στα στελέχη άλλων χώρων που θα ενταχθούν για την διεύρυνση παραμένουν στο τραπέζι τα ον ονόματα της Λούκας Κατσέλη της Μαριλίζας Ξενογιαννακόπουλου.
Τέλος, σε ό,τι αφορά την δεξιά πτέρυγα και την ενδεχόμενη είσοδο της Κατερίνας Παπακώστα στην κυβέρνηση, αν τελικά μπει, αναμένεται να αναλάβει χρέη υφυπουργού.