"Greek National Pride" blog / ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΝΥΕΘΑ : «Διαφωνώ, αλλά σέβομαι την θέση του Πάνου Καμμένου για τη Συμφωνία των Πρεσπών»


Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018, στο 1ο Πρόγραμμα του ραδιοφώνου της ΕΡΤ και στον δημοσιογράφο Θάνο Σιαφάκα, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για την έξοδο από τα μνημόνια:

Η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και την επιτροπεία δεν αποτελεί επιτυχία μόνο της κυβέρνησης, αλλά είναι και επιτυχία του ελληνικού λαού. Θεωρούμε ότι η επόμενη ημέρα μπορεί και θα είναι καλύτερη.

Για τη συμφωνία των Πρεσπών και το δημοψήφισμα:

Ο δρόμος για τη λύση παραμένει ανοιχτός. Από την άλλη πλευρά υπάρχει μια σοβαρή κυβέρνηση, η οποία αντιλαμβάνεται την αναγκαιότητα της επίλυσης του προβλήματος. Είναι ακατανόητο η συμφωνία να θεωρείται επιζήμια και από τις δύο πλευρές και να πανηγυρίζουν και οι μεν και οι δε.

Για τη στάση του προέδρου των ΑΝΕΛ Π. Καμμένου:

Ο κ. Καμμένος έχει μια συγκεκριμένη στάση που είναι σεβαστή με την πλήρη διαφωνία την οποία έχουμε. Είναι μια διαφορετική προσέγγιση. Από κει και πέρα έχουμε πει -και το κάναμε πράξη- ότι έχοντας διαφορετικές προσεγγίσεις σε πολλά πράγματα καταφέραμε να έχουμε μια κυβέρνηση σταθερή, που την καθόρισε ένας μεγάλος κοινός στόχος. Το μείζον εθνικό ζήτημα ήταν και παραμένει η ανάταση του ελληνικού λαού και η ανάταξη της ελληνικής οικονομίας. Από κει πέρα όλα θα έρθουν στην ώρα τους. Μέσα στην ελληνική Βουλή, οι Έλληνες βουλευτές είναι αυτοί οι οποίοι με τη συνείδησή τους θα διαμορφώσουν τη μεγάλη πλειοψηφία.

Για τη συμφωνία και την προοπτική των Βαλκανίων

Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι αυτή η συμφωνία θα έρθει και θα κυρωθεί από τη Βουλή. Το δημοψήφισμα δεν ήταν προαπαιτούμενο της συμφωνίας. Η ΠΓΔΜ ως ανεξάρτητο κράτος έχει διαδικασίες, η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή της θα προωθήσει τη συνταγματική αναθεώρηση και προσωπικά πιστεύω ότι η προσπάθεια αυτή θα τελεσφορήσει. Υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία του κ. Ζάεφ, έχοντας στόχο να διαφυλάξουμε τη δυναμική που περιέχει η συμφωνία των Πρεσπών. Αντιλαμβάνονται όλοι ότι αυτή η συμφωνία όχι μόνο επιλύει το πρόβλημα που υπήρχε, αλλά διαμορφώνει και συνολικά άλλες συνθήκες άλλο κλίμα στα Βαλκάνια, .

Εμείς θέλουμε να υπάρχουν ανεξάρτητα και ακηδεμόνευτα κράτη στα βόρεια σύνορά μας που θα συμβάλλουν στην ειρήνη, στη σταθερότητα και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Στην ΠΓΔΜ υπάρχει μια δυναμική, που φαίνεται και από τον αριθμό των ψήφων του «ναι», που στηρίζει αυτή την προσπάθεια στην περιοχή μας.

Για τη ΝΔ:

Η ΝΔ και το VMRO είναι δέσμιοι, αιχμάλωτοι μιας ακροδεξιάς εθνικιστικής λογικής. Υπό τον φόβο του πολιτικού κόστους δεν θέλουν να πάρουν την ευθύνη για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση. Η Νέα Δημοκρατία εξάλλου οφείλει να απαντήσει για όσα δημοσιεύονται για τις συναντήσεις της κυρίας Σπυράκη. Ας μας πουν αν ισχύει και τι έχουν κουβεντιάσει ακριβώς. Το θέμα ενέχει το στοιχείο της μυστικής διπλωματίας. Από τη μεριά μας είναι όλα στο φως για το θέμα της συμφωνίας.

Για το ενδεχόμενο πρότασης δυσπιστίας:

Έχουμε βαρεθεί ένας, υποτίθεται, υποψήφιος πρωθυπουργός από την πρώτη μέρα να ζητάει εκλογές, να κάνει προτάσεις δυσπιστίας και όλα αυτά να έχουν καταρρεύσει μέχρι τώρα. Η χώρα προχωράει, η στρατηγική τους είναι πολιτικά αστεία, καταντά ωστόσο επικίνδυνη για την ελληνική κοινωνία. Στο σπίτι του κρεμασμένου ας μη μιλάνε για σχοινί. Αυτοί που ήταν οι θύτες ζητάνε τώρα τα ρέστα από τα θύματα.

Για το θέμα των συντάξεων:

Η στάση και η άποψή μας αποτυπώνεται στον προϋπολογισμό, δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης. Η περικοπή των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό άλλα δημοσιονομικό μέτρο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει όλα εκείνα τα επιχειρήματα που πιστοποιούν ότι δεν είναι αναγκαίες αυτές οι περικοπές στις συντάξεις σήμερα.

Γιατί το 4,15% πλεόνασμα:

Υπάρχουν οι στόχοι. Από κει και πέρα το υπερπλεόνασμα έχει να κάνει και με την καλή διαχείριση. Εμείς επιστρέφουμε αυτό το υπερπλεόνασμα στον ελληνικό λαό, εκμεταλλευόμενοι τον δημοσιονομικό χώρο. Ταυτόχρονα, βήμα-βήμα προσπαθούμε να καταφέρουμε η χώρα να λειτουργεί με όρους πραγματικής ανάπτυξης, όχι με όρους πλιάτσικου και με πλαστούς αριθμούς. Θα πρέπει να δούμε από πού ξεκινήσαμε και που φτάσαμε. Μέσα στο πλαίσιο μιας πολύ δύσκολης, σχεδόν εκβιαστικής συμφωνίας καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε 18 παρεμβάσεις προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Έχουμε εντελώς διαφορετική αντίληψη από τη ΝΔ και την προσήλωσή της στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, καθώς και σε δεξιές και ακροδεξιές αντιλήψεις. πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s