"Greek National Pride" blog / ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ / ΚΟΥΡΔΟΙ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ


Greek Spirit

Ανεξάρτητο Κουρδικό κράτος που να απλώνεται σε Ιράκ-Ιράν-Τουρκία και Συρία δεν πρόκειται να γίνει τα επόμενα 20 χρόνια, άντε 10.

Με το τέλος του πολέμου στη Συρία και την ήττα του Ισλαμικού Κράτους αποδείχθηκε πως τελικά ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Ρωσία επιθυμούν κάτι τέτοιο.

Ο λόγος είναι απλός. Εάν νομιμοποιούνταν η αυτοδιάθεση μιας μειονότητας στα πλαίσια ενός αναγνωρισμένου κράτους με ένα απλό δημοψήφισμα τότε όλα τα κράτη του κόσμου, σε όλη τη γη ,θα άλλαζαν σύνορα κάθε δεύτερο μήνα, εάν όχι κάθε εβδομάδα.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι την γεωπολιτική ορίζει η λογική και όχι οι διακινητές προφητειών

Σε κάθε περίπτωση θα ήταν εγκληματικό για την Ελλάδα τυχόν δυνατότητα μιας μειονότητας να αυτοανακηρύσσεται σε ανεξάρτητη κρατική και εθνική οντότητα.

Για να δημιουργηθεί ένα ανεξάρτητο κράτος -και όχι απλά αυτόνομο ή ημιαυτόνομο- από τα σπλάχνα ενός προϋπάρχοντος αναγνωρισμένου πρέπει να συμβεί κάτι από τα παρακάτω :

α. Να επέμβει ένα τρίτο κράτος με πόλεμο υπέρ των αποσχιστών. Αυτό συνέβη το 2000 με το Κόσσοβο όταν οι ΗΠΑ μέσω του ΝΑΤΟ και της διεθνούς κοινότητας πολέμησαν εναντίον της Σερβίας.

Το ίδιο συνέβη και το 1974 στην Κύπρο όταν η Τουρκία πολέμησε εναντίον των Ελλήνων με αποτέλεσμα την απόσχιση της κατεχόμενης Κύπρου.

Δυστυχώς για τους Κούρδους το Ιράν, η Τουρκία, το Ιράκ και η Συρία έχουν εκφράσει την βούληση τους να πολεμήσουν απο κοινού εναντίον κάθε αποσχιστικής προσπάθειας των Κούρδων και αυτό διότι και οι τέσσερις χώρες έχουν κουρδική μειονότητα και δεν θέλουν περιπέτειες .

β. Να ξεσπάσει συμβατικός και τακτικός  πόλεμος μεταξύ των αποσχιστών μειονοτικών και του κράτους από το οποίο θέλουν να αποσχιστούν και οι μεν πρώτοι να νικήσουν τους δεύτερους.Αυτό συνέβη με τους Κροάτες στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας Ωστόσο οι Κούρδοι  δεν μπορούν με τον ανταρτοπόλεμο να νικήσουν την Τουρκία, τουλάχιστον να την φέρουν σε σημείο που να υπογράψει συνθήκη ως ηττημένη

γ. Να διεξαχθεί δημοψήφισμα τόσο μεταξύ των επιθυμούντων την απόσχιση όσο και στο κράτος το οποίο κινδυνεύει να χάσει τη περιοχή. Να διεξαχθεί δηλαδή δημοψήφισμα τόσο σε Τουρκία όσο και σε Κουρδιστάν (μιλάμε για το ημιαυτόνομο Ιρακινό Κουρδιστάν ) και το αποτέλεσμα να είναι υπέρ της απόσχισης και στις δύο πλευρές.Κάτι τέτοιο έγινε με τον ειρηνικό διαμελισμό της Πρώην Τσεχοσλοβακίας σε Τσεχία και Σλοβακία. Με δημοψήφισμα και στις δυο πλευρές ήθελε και το  ΄΄σχέδιο Ανάν» να νομιμοποιήσει τα κατεχόμενα ως κυρίαρχο κράτος και κατόπιν να το εντάξει σε ομοσπονδία με το Ελληνοκυπριακό.

Καμία από τις παραπάνω προοπτικές δεν υπάρχουν για τους Κούρδους.

Δε υπάρχει πρόπτωση να δεχθούν οι ΗΠΑ και η Ρωσία την ανεξαρτητοποίηση μειονοτήτων με απλά δημοψηφίσματα και μόνο.Θα έπρεπε τότε οι ΗΠΑ να ετοιμαστούν να χάσουν την Καλιφόρνια, το Τέξας την Β. Ντακότα και άλλες πολιτείες και ο ο Πούτιν να χάσει την Τσετσενία και μάλιστα την στιγμή που προσπαθεί να επανιδρύσει την πάλαι ποτέ ένωση των κρατών που αποτελούσαν την Σοβιετική Ένωση αυτή τη φορά υπό την Ευρασιατική Ένωση.

Εάν οι Κούρδοι επιτύγχαναν την ανεξαρτησία τους με δημοψήφισμα τότε οι Καταλανοί, οι Βόρειοι Ιταλοί, οι Σκωτσέζοι, οι Βαυαροί και άλλοι στην Ευρώπη θα ζητούσαν την απόσχιση και σύντομα η Ευρώπη θα κατακερματίζονταν την στιγμή που η Κίνα απειλεί όχι μόνο εμπορικά αλλά και στρατιωτικά όλη την Δύση.

Πρέπει να πούμε ότι η Καταλονία δεν βρίσκεται κάτω από τον Ισπανικό ζυγό ούτε πολεμάει στα βουνά εναντίον κάποιας γενοκτονίας εναντίον της. Οι Ευρωπαίοι που θέλουν να αποσχισθούν απο τα ήδη υπάρχοντα κράτη είναι απλά και μόνο ΄΄μπουρζουάδες΄΄ της ιστορίας που μέσα απο την καλοπέραση έχουν χάσει την ταυτότητα τους και που την αναζητούν σε »αποσχιστικές γυμναστικές»

Στην Ελλάδα έχει υπερτονισθεί ο κίνδυνος για περιπέτειες με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης αλλά υπάρχει κι άλλος κίνδυνος , αυτός των τουριστικών νησιών και περιοχών οι οποίες εδώ και δεκαετίες ανθίζουν οικονομικά και βρίσκονται σε πλήρη οικονομική αντιδιαστολή με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Στις περιοχές αυτές καλλιεργείται απο διάφορους εξωχώριους κύκλους η άποψη ότι το Αθηνοκεντρικό κράτος μόνο φόρους και εμπόδια επιβάλλει στην επιχειρηματικότητα των νησιών και ότι καλύτερα θα ήταν να αυτονομηθούν .

Το κύριο επιχείρημα των Καταλανών για την απόσχιση είναι το γιατί η Καταλονία που είναι η πλουσιότερη επαρχία να πληρώνει για την υπόλοιπη καθυστερημένη Ισπανία» Το ίδιο σκεπτικό προσπαθούν να περάσουν κάποιοι και στα πλούσια ελληνικά νησιά, τόσο στο Αιγαίο όσο και στο Ιόνιο.

Γιαυτό να μην επιθυμείτε την ανεξαρτησία των Κούρδων και να ακούτε »βερεσέ» τους προφητειολόγους οι οποίοι δεν »σκαμπάζουν γρι» και διακινούν με ανευθυνότητα ανεύθυνες ανοησίες

Κουρδικό κράτος θα γίνει μόνο όταν κάποια από τις Ιράν-Συρία-Ιράκ αποφασίσει να πολεμήσει υπέρ τους, κάτι προς το παρόν αδύνατο.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s