Από τον «Στόχο» της Πέμπτης: Μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί κάνει σήμερα ο «Στόχος». Ως γνωστόν, η Συμφωνία των Πρεσπών προβλέπει Κοινή Ελληνο-Σκοπιανή Επιτροπή καθηγητών που θα ελέγξει τα Σχολικά Βιβλία των δύο χωρών, για να απαλείψει τις όποιες μεγαλοϊδεάτικες ή εχθρικές αναφορές.
Πρίν λίγες μέρες, με προσωπική απόφαση του Σκοπιανού πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ, διορίστηκε μέλος της Σκοπιανικής Επιτροπής ο δεδηλωμένος ανθέλληνας καθηγητής Νίκος Τσαουσίδης, που γεννήθηκε από Έλληνα (Βλάχο) πατέρα και Σκοπιανή μητέρα.
Ο Νίκος Τσαουσίδης (Никос Чаусидис στα σκοπιανά…) είναι καθηγητής της αρχαιολογικής και φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου «Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος» των Σκοπίων και πασίγνωστος για τις ΑΛΥΤΡΩΤΙΚΕΣ του απόψεις ότι η Μακεδονία των Σκοπιανών φτάνει μέχρι τον Όλυμπο και πρέπει κάποτε να περιέλθει στο Κράτος των Σκοπίων!..
