"Greek National Pride" blog / Εξοπλισμοί

Στη νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Αφιέρωμα στα Οπλα Στρατηγικής Αποτροπής


Κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα η νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΜΕ αφιέρωμα στα όπλα στρατηγικής αποτροπής που θα μπορούσαν να επιφέρουν συντριπτικό πλήγμα όχι μόνο στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, αλλά και σε μείζονες εγκαταστάσεις υποδομών της Τουρκίας.

Μαζί με την ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και πολλές άλλες πλούσιες, δωρεάν προσφορές στην ολοκληρωμένη κυριακάτικη έκδοση του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Συγκεκριμένα διαβάστε νέα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το μεγαλύτερο σε κυκλοφορία αμυντικό περιοδικό της Ευρώπης (14.301 αντίτυπα μ.ό. πωλήσεις ανά μήνα βάσει των στοιχείων του πρακτορείου διανομής ΑΡΓΟΣ):

«7» ΟΠΛΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΕΔ: Ποια είναι τα όπλα που θα μπορούσαν να στείλουν την Τουρκία 50 χρόνια πίσω αν τολμούσε να αμφισβητήσει «εν όπλοις» την ελληνική εδαφική ακεραιότητα και τα δικαιώματα που απορρέουν από την εδαφική κυριαρχία της Ελλάδας σε Εβρο, Αιγαίο και Αν.Μεσόγειο.

Τ

Ακόμα διαβάστε στη νέα ΣΥΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:

ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ: Αξεπέραστο όπλο ακόμα και στην εποχή των ακτίνων laser 

Τα πυροβόλα είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οπλικού συστήματος κάθε μαχητικού αεροσκάφους. Στον Α’ και Β’ ΠΠ αλλά και κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Κορέα είχαν τον απόλυτα πρωταγωνιστικό λόγο τόσο στην εναέρια μάχη όσο και στις επιθέσεις στόχων εδάφους. Στην συνέχεια και κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του ’60 με την εμφάνιση των βλημάτων αέρος-αέρος το πυροβόλο έδειξε προς στιγμήν ότι θα μπορούσε να απομακρυνθεί από το αεροσκάφος. Η πραγματικότητα όμως εξελίχθηκε διαφορετικά και έτσι ακόμη και στα μαχητικά 5ης γενιάς το πυροβόλο εξακολουθεί να δηλώνει «παρών».

ΟΧΗΜΑΤΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΜΑΧΗΣ ΠΕΖΙΚΟΥ: Ο Ελληνικός Στρατός είναι ο μοναδικός «μάχιμος» Στρατός χωρίς οχήματα υποστήριξης πεζικού! – Πώς μπορεί να αλλάξει αυτό

Τα οχήματα υποστήριξης Πεζικού συνιστούν ένα απαραίτητο εργαλείο ισχύος το οποίο εξασφαλίζει αριθμό πυρός σε μεγάλες αποστάσεις, υποστηρίζοντας τις κινήσεις των τμημάτων όπως και τη μεταφορά τους στο πεδίο της μάχης. Δυστυχώς όμως στο οπλοστάσιο του ΕΣ τέτοια όπλα απουσιάζουν, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.

ΣΧΕΔΙΟ «ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΑ» 15 XΡΟΝΙΑ META – Πόσο διδάχθηκε το ελληνικό αμυντικό σύστημα από την παρ’ ολίγον καταστροφή του 2003;

Το τουρκικό σχέδιο επίθεσης στον Έβρο με την επωνυμία «Βαριοπούλα» (Balyoz) και το οποίο σύμφωνα με τα σχέδια θα εκδηλωνόταν το 2003 είναι ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα της τουρκικής επιθετικότητας και επεκτασιμότητας με κατάληψη εθνικού ηπειρωτικού εδάφους. Από την άλλη πλευρά η ελληνική αμυντική διάταξη στην περιοχή έχει ιδιαίτερη βαρύτητα. Έχουν γίνει όμως πολλά λάθη, ενώ υπάρχουν και σημαντικές ελλείψεις. Τι προέβλεπε το Balyoz και πώς μπορεί να ενισχυθεί η ελληνική αμυντική γραμμή αναλύεται στο κείμενο που ακολουθεί.

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΟΡΠΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ ΤYPE-214: Ποιές είναι 4 υποψήφιες τορπίλες βαρέως τύπου στην αξιολόγηση του ΠΝ

Η προσθήκη στο δυναμικό του Στόλου των υποβρυχίων Type 214 και του εκσυγχρονισμένου «Ωκεανού» έκλεισε μεν ένα μεγάλο έλλειμμα στην αποτρεπτική δυνατότητα του ΠΝ, δυστυχώς όμως, όπως συνέβη και με τα άρματα μάχης Leopard 2HEL, άνοιξε ένα άλλο: Αυτό της προμήθειας σύγχρονων τορπιλών, που θα αξιοποιήσουν τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά των υποβρυχίων, ένα κρίσιμο πρόγραμμα που παρουσιάζει καθυστέρηση υλοποίησης… 15 ετών!

ΤΡΟΧΟΦΟΡΑ Α/Κ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙς ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΕΠΕΜΒΑΣΗΣ – Πυρά ταχείας αντίδρασης

Ταχύτητα και ισχύ πυρός είναι δύο έννοιες οι οποίες περιγράφουν το σύγχρονο πεδίο της μάχης. Ο συνδυασμός τους, όπως είναι αυτονόητο, αφορά το μέγιστο αριθμό εκπομπής πυρών στο συντομότερο δυνατό διάστημα από τον εντοπισμό του εχθρικού στόχου. Οι βασικές αυτές προϋποθέσεις έχουν αρκετά πεδία εφαρμογής, σε διάφορες μορφές πολέμου και το Πυροβολικό είναι ένα από αυτά.

LASER-GUIDED BOMBS: Η επανάσταση που έφερε το laser στις αποστολές κρούσης και η χρήση τους από την Πολεμική Αεροπορία

Οι βόμβες με συλλογή κατεύθυνσης λέιζερ, αποτελούν σήμερα ένα από τα πιο αξιόπιστα όπλα για προσβολές στόχων εδάφους. Η ακρίβεια των πληγμάτων που επιτυγχάνουν έφερε πραγματική επανάσταση στο πεδίο της μάχης από τα πρώτα κιόλας χρόνια της επιχειρησιακής τους χρησιμοποίησης.

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:

Ανατολική Μεσόγειος: Πώς διαμορφώνονται οι ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την επιβεβαίωση ύπαρξης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων 

Το σύμπλοκο (ενεργειακό, στρατιωτικό-πολιτικό) που διαμορφώνεται στην περιοχή της Ν.Α. Μεσογείου το τελευταίο χρονικό διάστημα εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για την Ελλάδα. Η πολιτική και ο εκνευρισμός της Τουρκίας έτσι όπως αναδύεται από την σχετική απομόνωσή της στην περιοχή συνιστά σημαντικό παράγοντα αποσταθεροποίησης. Τίποτα δεν διασφαλίζει πως η Άγκυρα θα παραμείνει απλώς θεατής στις εξελίξεις, αντίθετα όλα μαρτυρούν πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μια διαρκώς αυξανόμενη επιθετικότητα.

ΙΣΤΟΡΙΑ

ΕΒΑ: Οι Μοίρες της ερήμου – Οι επιχειρήσεις στη Μ. Ανατολή και την Ιταλία (1941-1944)

Η αναδιοργάνωση και η επιχειρησιακή ανασυγκρότηση της Ελληνικής Βασιλικής Αεροπορίας (ΕΒΑ) μετά την κατάληψη της Ελλάδας από τους Γερμανούς ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Αυτό γιατί αφενός οι ιθύνοντες έπρεπε να βγάλουν άκρη στη χαοτική κατάσταση που επικρατούσε στη Μέση Ανατολή, λίγο μετά την φυγή τους εκεί και αφετέρου η Βρετανία ήταν φειδωλή στην παραχώρηση αεροπορικού υλικού.

Παρόλα αυτά η ΕΒΑ κατάφερε και συγκρότησε τρεις ετοιμοπόλεμες συνολικά Μοίρες, μία βομβαρδισμού και δύο διώξεως για  να ξεκινήσει αμέσως πολεμικές αποστολές από τη Μέση Ανατολή μέχρι και την Ιταλία.

Καθώς και δεκάδες άλλα άρθρα και αναλύσεις στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ, το μεγαλύτερο και εγκυρότερο περιοδικό άμυνας που κυκλοφορεί με τον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ.  πηγη

Σχολιάστε