"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

ΑΝΥΕΘΑ: Τι μήνυμα έστειλε στον Πάνο Καμμένο για τις πρόσφατες δηλώσεις του


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε δήλωσή του σήμερα Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στην ΕΡΤ 3 στη Θεσσαλονίκη ανέφερε:

Για τη συμφωνία των Πρεσπών και τις τριβές που υπάρχουν:

Είναι ξεκάθαρο αυτό το οποίο έχουμε δηλώσει κατά αρχήν ως ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει επίσης μια διαφορετική προσέγγιση. Όταν έγινε αυτή η κυβερνητική συμμαχία είχαμε ένα πολύ μεγάλο στόχο, τον οποίο τον εκτελέσαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και με εντιμότητα και από τη μεριά τη δική μας και από τη μεριά των ΑΝΕΛ, που ήταν να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση και την επιτροπεία. Αυτός ο στόχος επετεύχθη.

Τώρα στόχος μας είναι να ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα, μέχρι τον Οκτώβριο, όλα τα θετικά μέτρα τα οποία πήραμε με την ελευθερία που έχει η κυβέρνηση να τα υλοποίηση. Η χώρα έχοντας μπει σε τροχιά ανάπτυξης, αυτά τα αποτελέσματα θα φτάνουν στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

Από ‘κει και πέρα, με τους ΑΝΕΛ έχουμε ιδεολογικές διαφορετικές και διαφορετικές αφετηρίες που δεν τις κρύψαμε. Εμείς λοιπόν εντάσσουμε και το θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών μέσα στη στρατηγική αντίληψη, που λέει οικονομική ανάπτυξη της περιοχής της Μακεδονίας και ταυτόχρονα εμπέδωση της ασφάλειας στη ταραγμένη περιοχή των Βαλκανίων. Αυτή η στάση μας είναι συνεπής και διαχρονική και είναι απέναντι σε μια αντίληψη που είχαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Όλα αυτά που εκ του περισσού ακούγονται, νομίζω ότι προσβάλουν αυτούς που τα εκστομίζουν γιατί και σήμερα το πρωί άκουσα περί «μειοδοσίας». Δεν ισχυρίζομαι ότι είμαι περισσότερο πατριώτης από κανέναν, όμως είναι άλλο πράγμα να μπαίνεις σε μια ρητορεία εθνικιστική και να προτρέπεις σε αντιλήψεις ακροδεξιές – μιλάω για τη ΝΔ – και κυρίως να έχεις την εντύπωση ότι ο πατριωτισμός είναι κάτι άλλο από την υπεράσπιση της πατρίδας, που περιλαμβάνει και όλα τα στοιχεία της ανάπτυξης, της ευημερίας και της ασφάλειας.

Για την ομιλία του πρωθυπουργού:

Είναι μια ομιλία που έχει να κάνει με όλα αυτά που πετύχαμε με την υποστήριξη του ελληνικού λαού. Δεν θα είχε γίνει τίποτα αν δεν υπήρχε αυτή η στήριξη του την προηγούμενη περίοδο. Είμαστε η κυβέρνηση, που με μια δύσκολη συμφωνία κατάφερε να είναι η μακροβιότερη στην περίοδο της κρίσης και θα ολοκληρώσει τη θητείας της.

Για τις παρερμηνείες της Συμφωνίας από την πλευρά των ΠΓΔΜ:

Ήταν αυστηρό το μήνυμα ότι δεν μπορεί να παίζει κανείς με την ίδια την συμφωνία . Η συμφωνία περιλαμβάνει συγκεκριμένα πράγματα, αυτή που θα ψηφιστεί στη Βουλή της ΠΓΔΜ και όταν θα έρθει και στην Ελληνική Βουλή, με τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που υπάρχουν. Ο καθένας δεν μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

Στη συμφωνία είναι όλα σαφή και σαφείς είναι οι δεσμεύσεις. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει ή να αποκρύπτει το πραγματικό περιεχόμενο της συμφωνίας. Καταφέρνουμε, οι δύο κυβερνήσεις, να φύγουμε από μια μακρά περίοδο εθνικιστικών αντιλήψεων που δυσκόλευε την ειρηνική συνύπαρξη στην περιοχή.

Για το αν υπάρχει φόβος πρόωρης παραίτησης του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου:

Είναι θέμα των ΑΝΕΛ που θα εκτιμήσουν ορισμένα πράγματα. Εγώ λέω ότι η προσπάθεια αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί. Είναι προς όφελος όλων και κυρίως προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας. Η απάντησε για εμένα είναι: Οκτώβριο εκλογές όλοι μαζί.  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s