"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / Κύπρος / Τουρκία

Ετοιμάζουν εισβολή οι Τούρκοι: Στέλνουν μονάδες κομάντος, πεζικού και 42 Leopard στην Κύπρο


Σχέδιο ελέγχου Α.Αιγαίου και Μεσογείου

Πολεμικές προετοιμασίες για μελλοντικές επιχειρήσεις είναι ουσιαστικά οι μετακινήσεις τουρκικών δυνάμεων στην Κύπρο, προς ενίσχυση του κατοχικού στρατού.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Σημερινή», οι κατοχικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί με μία επιλαρχία αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2A4 (σαράντα δύο άρματα μάχης συνολικά), γερμανικής κατασκευής, η οποία εδρεύει σε στρατόπεδο στην περιοχή της κατεχόμενης Κυθρέας (εκεί ευρίσκεται το Σύνταγμα Τεθωρακισμένων του κατοχικού στρατού).

Τα τουρκικά άρματα μεταφέρθηκαν στην Κύπρο από την Ανατολική Θράκη και αποτελούν μέρος της 1ης τουρκικής Στρατιάς του Έβρου, όπου ο τουρκικός Στρατός έχει συγκεντρώσει το σύνολο των αρμάτων μάχης με πυροβόλο διαμετρήματος 120mm (Leopard-2A4, M-60T Sabra) και των εκσυγχρονισμένων αρμάτων με πυροβόλο 105mm (Leopard-1T).

Για το γεγονός είναι ενήμερες οι αρμόδιες Αρχές της Κύπρου που επιβεβαιώνουν την έλευση των Leopard και κάνουν λόγο για «συνήθη» αντικατάσταση αρματικού υλικού με άλλο.

Συγκεκριμένα, οι Τούρκοι φέρονται να προέβησαν σε αντικατάσταση των πεπαλαιωμένων Μ48-Τ2, που αποσύρθηκαν και τα οποία υστερούσαν επιχειρησιακά σε σχέση με τα κυπριακά άρματα Τ80, ρωσικής προέλευσης, που διαθέτει η Εθνική Φρουρά.

Παρόλα αυτά, είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία μετακινεί στην Κύπρο αυτού του τύπου τα άρματα μάχης, που αυξάνουν κατακόρυφα τις επιχειρησιακές δυνατότητες των κατοχικών δυνάμεων, αφού πρόκειται για ένα από τα πιο σύγχρονα και εξελιγμένα στρατιωτικά συστήματα που διαθέτει ο τουρκικός στρατός σε επίπεδο στρατού ξηράς.

Η ουσία όμως είναι ότι έχουν προβεί και σε άλλες σημαντικές αναβαθμίσεις και ενισχύσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους.

Πηγές αναφέρουν ότι στην Μεγαλόνησο έχει μετακινηθεί πιθανότατα μονάδα αδιευκρίνιστου αριθμού μελών, των τουρκικών ειδικών δυνάμεων καθώς και μονάδα πεζικού και ίσως ακόμη και βαρέα όπλα.

Οι Τούρκοι στρατιώτες ενδεχομένως να μην μετακινήθηκαν μαζικά για να μην δώσουν στόχο στις ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, αλλά πιθανότατα ήταν «επισκέπτες» σε μικρά γκρουπ στο νησί, ενώ στην συνέχεια επάνδρωσαν τα στρατόπεδα στα οποία κλήθηκαν να παρουσιαστούν.

Οι Τούρκοι επίσης τούς τελευταίους μήνες ενισχύουν τις δυνάμεις τους στη γραμμή αντιπαράταξης, ενώ σε όλα τα φυλάκια χρησιμοποιούν «διπλές σκοπιές», στο πλαίσιο της προσπάθειας να επιδείξουν ισχυρή στρατιωτική παρουσία. Μάλιστα, σε αρκετές περιπτώσεις προβαίνουν σε σοβαρές προκλήσεις έναντι των εθνοφρουρών στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, γεγονός που, για ευνόητους λόγους, δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Μόνο χάρη στην μεγάλη ψυχραιμία και αποφασιστικότητα των Κυπρίων εθνοφρουρών δεν έχει δημιουργηθεί «κάποιο επικίνδυνο περιστατικό».

Οι συγκεκριμένες ενέργειες, σε συνδυασμό με τις προκλήσεις κατά Κυπρίων γεωργών και της υφαρπαγής της νεκρής ζώνης αποτελούν το κύριο σχέδιο των Τούρκων.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι ο τουρκικός κατοχικός στρατός ενισχύεται συνεχώς με προσωπικό και οπλικά συστήματα με διάφορους τρόπους, ενόψει των σχεδίων της Άγκυρας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο μας αναφέραμε ότι ο Ερντογάν έχει δώσει προσωπική εντολή να μετατραπεί συστηματικά η κατεχόμενη πλευρά της Μεγαλονήσου σε τεράστια στρατιωτική βάση, με όλων των ειδών οπλικά συστήματα, με στόχο τον έλεγχο του Νότιου Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και των τεραστίων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Η χώρα μας οφείλει να αποστείλει τάχιστα μια μηχανοκίνητη μεραρχία με όλα τα μέσα, μοίρα επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι και αεροσκαφών F-16. Αυτά, θα πρέπει να μετασταθμεύσουν σε μόνιμη βάση στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο, με τα έξοδα να καλύπτονται από την Λευκωσία.

Μονάδες των ελληνικών ειδικών δυνάμεων θα πρέπει να ασκούνται στην Κύπρο κάθε 6 μήνες για να εξοικειωθούν με το περιβάλλον του νησιού, ενώ μονάδες επιφανείας και ένα υποβρύχιο του ΠΝ θα πρέπει να ελλιμενιστούν μόνιμα στην Λάρνακα.

Όσο για τις κυπριακές ένοπλες δυνάμεις που αναμένουν ένα ακόμη περιπολικό θαλάσσης με ελαφρύ εξοπλισμό από το Ισραήλ, θα πρέπει να το αλλάξουν και να παραλάβουν Κορβέτα ή ΤΠΚ με σύστημα πυραύλων Exoset.

Η Κύπρος φαίνεται ότι έχει μπει στο στόχαστρο της Τουρκίας και του Ερντογάν και αυτό είναι πάρα πολύ σοβαρό δεδομένο για το επόμενο διάστημα.

Πληροφορίες επίσης φέρουν την τουρκική πολεμική αεροπορία να προχωρά σε προκαταρκτική κίνηση μελέτης για την τοποθέτηση ραντάρ τύπου AESA στα τουρκικά F-16, για να ισοβαθμήσει κατά ένα μέρος των ελληνικών VIPER που θα πετούν στο Αιγαίο σε μερικά χρόνια.

Turan Oguz@TyrannosurusRex

Ikinci 100 Gunluk Eylem Plani:

SSB-23 Modüler Üs Bölgesi Projesi kapsamında 3 adet üs bölgesinin kurulumu tamamlanarak toplam üs bölgesi sayısının 32’ye çıkarılması

Turan Oguz@TyrannosurusRex

Ikinci 100 Gunluk Eylem Plani:

SSB-25 F-16 Uçakları için Milli Aktif Elektronik Taramalı Faz Dizili Radar (AESA Burun Radarı) geliştirme çalışmalarına başlanması

27 people are talking about this

Με σχέδιο δράσης 100 ημερών η τουρκική αμυντική βιομηχανία ξεκίνησε διαδικασία μελέτης ανάπτυξης για ραντάρ ενεργής ηλεκτρονικής σάρωσης (AESA) SSB-25, με σκοπό αυτό να τοποθετηθεί στα τουρκικά αεροσκάφη F-16.

Ετοιμάζονται σε όλα τα επίπεδα οι νεο-οθωμανοί για πιθανή σύγκρουση με την Ελλάδα με διακύβευμα τους υδρογονάνθρακες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s