"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / Τουρκία

Ρ.Τ. Ερντογάν: «Θα υπερασπιστούμε τα διακαιώματά μας σε Αιγαίο, Α.Μεσόγειο & Συρία»


 Πολεμικό μήνυμα για το 2019

«Επιδεικνύουμε την αποφασιστικότητά μας στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο», ανέφερε ο Ερντογάν στο μήνυμά του για το νέο έτος.

«Τα βήματα που κάνουμε τα σχεδιάζουμε με αυτή την αντίληψη και τα πραγματοποιούμε»

Η Τουρκία επιδεικνύει την αποφασιστικότητά της για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων της στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στο πεδίο δράσης, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, στο μήνυμά του για τη νέα χρονιά.

Ο Ταγίπ Ερντογάν αναφέρει ότι η Τουρκία δεν έχει βλέψεις στα εδάφη, την κυριαρχία και το δίκαιο κανενός, προσθέτοντας ότι η μόνη τους έγνοια είναι “ο λαός τους και οι αδελφοί τους που ζουν στην περιοχή να έχουν ένα μέλλον μέσα σε ασφάλεια και γαλήνη”.

“Η χώρα μας δεν είναι η αιτία για τα γεγονότα της περιοχής και δεν θα είναι ούτε το θύμα”, αναφέρει.

Τα βήματα που κάνουμε τα κάνουμε τα σχεδιάζουμε με αυτή την αντίληψη και τα πραγματοποιούμε. Οι εξελίξεις στη Συρία είναι αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών. Συνεχίζουμε να συμβάλλουμε και για τη σταθερότητα του Ιράκ. Την αποφασιστικότητά μας για διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας στην Κύπρο, την ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, την επιδεικνύουμε τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσον και στο πεδίο δράσης”, καταλήγει

Την ίδια στιγμή στην Μανμπίτζ έχουν συγκεντρωθεί τόσο οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) όσο και ο τουρκικός Στρατός με Τουρκμένους μισθοφόρους.

Ένοπλες ισλαμικές οργανώσεις, που τελούν υπό τουρκική διοίκηση στη βορειοδυτική Συρία, έχουν αναστείλει προς το παρόν την κινητοποίησή τους προς τη Μανμπίτζ, μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η πόλη Μανμπίτζ (Ιεράπολις) έχει μια φρουρά από ντόπιους εθελοντές που αποκαλείται Πολεμικό Συμβούλιο της Μανμπίτζ και υπάγεται στις υπό κουρδική διοίκηση Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF).

Εντός της πόλης παραμένουν και στρατεύματα του Διεθνούς Συνασπισμού, Γάλλοι, Βρετανοί και Αμερικανοί. Οι τελευταίοι δεν έχουν ακόμα διαταχθεί να φύγουν από την περιοχή καθώς υπάρχει σημαντική «επιβράδυνση» της αποχώρησής τους προφανώς με το σκεπτικό του τι θα απογίνουν οι Κούρδοι μαχητές εάν πρώτα δεν διευθετηθεί το θέμα.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις, που τις προηγούμενες ημέρες λάμβαναν θέσεις γύρω από την πόλη, αποσύρθηκαν από τα βόρεια και βορειοδυτικά της και παραμένουν μόνο στα δυτικά και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αρίμα.

Οι κυβερνητικοί αποσύρθηκαν από τα βόρεια και βορειοδυτικά διότι εκεί συνεχίζουν τις περιπολίες τους οι αμερικανικές και οι γαλλικές δυνάμεις.

Διαψεύδεται επίσης ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) παρέδωσαν το φράγμα Τισχρίν, στον ποταμό Ευφράτη, στους κυβερνητικούς.

Ο τουρκικός στρατός και οι ισλαμιστές μισθοφόροι του, έχουν χωρίσει το μέτωπο της Μανμπίτζ σε τρεις τομείς.

Ο πρώτος εκτείνεται από την περιοχή της Αλ Σεκαρίε μέχρι το φράγμα και εκεί έχουν τοποθετηθεί οι Τουρκμένοι της Αλ Χάμζα.

Ο δεύτερος είναι η περιοχή της Αρίμα και εκεί έχει τοποθετηθεί η επίσης τουρκμενική Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ.

Στον τρίτο τομέα, στα βορειοανατολικά, έχει τοποθετηθεί η οργάνωση Αχράρ Αλ Σαρκίγια.

Οι μισθοφόροι των Τούρκων δεν μπορούν να κινηθούν κατά της Μανμπίτζ δίχως τουρκικές διαταγές και πλήρη τουρκική υποστήριξη.

Όπως μεταδίδει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 200 φορτηγά φορτωμένα με όπλα, πυρομαχικά και άλλα εφόδια, εισήλθαν από το ιρακινό Κουρδιστάν στα υπό κουρδικό έλεγχο εδάφη στη Συρία.

Είναι η δεύτερη φάλαγγα φορτηγών με οπλισμό και εφόδια που εισέρχεται στη Συρία μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ, στις 19 Δεκεμβρίου, να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από την περιοχή

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s