"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ / Εξοπλισμοί / Πολεμικό Ναυτικό / Τουρκία

Έρχονται ενισχύσεις για τους «φονιάδες του Αιγαίου»: Νέες τορπίλες για τα Υποβρύχια


Τουρκική πρόκληση με NAVTEX από Καστελόριζο ως Κύπρο!

Kρίσιμοι οι επόμενοι μήνες στα ελληνοτουρκικά με την Αθήνα να λαμβάνει αποφάσεις. Μπορεί βέβαια τα οικονομικά της χώρας μας να μην επιτρέπουν μεγάλα ανοίγματα, όμως δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιτραπούν ελλείψεις, καθώς η ψαλίδα θα ανοίξει και άλλο στα εξοπλιστικά.

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να προκαλέσει σε όλα τα επίπεδα. Στη Συρία η κατάσταση δεν φαίνεται να πηγαίνει όπως θα ήθελε, ενώ στην Κυπριακή ΑΟΖ, οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτατους ρυθμούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) γνωμοδότησε υπέρ της ενεργοποίησης υποπρογραμμάτων για την προμήθεια: • 36 Τορπιλών Βαρέως Τύπου και 155 Αντιμέτρων Τ/Λ για τα Υποβρύχια Τύπου 214 και το εκσυγχρονισμένο Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ • 4 Ανθυποβρυχιακών Ελικοπτέρων τύπου Seahawk

Δείτε το twitter:

Ισοζύγιο Στρατιωτικής Ισχύος@isozygio

Το ΓΕΝ προβαίνει στη διενέργεια ανοιχτού και δημοσίου τεχνικού διαλόγου ενόψει της προμήθειας νέων Τορπιλών βαρέως τύπου για τα Υποβρύχια Τύπου 214 και το εκσυγχρονισμένο Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ, καθώς και της ολοκλήρωσής τους στα συστήματα μάχης ISUS 90-15 και ISUS-90-46 των Υ/Β αντίστοιχα.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Ισοζύγιο Στρατιωτικής Ισχύος@isozygio

Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) γνωμοδότησε υπέρ της ενεργοποίησης υποπρογραμμάτων για την προμήθεια:
• 36 Τορπιλών Βαρέως Τύπου και 155 Αντιμέτρων Τ/Λ για τα Υποβρύχια Τύπου 214 και το εκσυγχρονισμένο Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ
• 4 Ανθυποβρυχιακών Ελικοπτέρων τύπου Seahawk pic.twitter.com/adXAxHcAz8

Προβολή εικόνας στο Twitter

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Ισοζύγιο Στρατιωτικής Ισχύος

Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter

Μία σημαντική απόφαση, καθώς σε ενδεχόμενη κλιμάκωση, οι φονιάδες του ΠΝ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η απόκτηση, από το Πολεμικό Ναυτικό, δύο ελικοπτέρων τύπου ΜΗ-60R από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση της αγοράς αναμένεται εντός του Ιανουαρίου, καθώς το ΠΝ ενδιαφέρεται εδώ και μήνες για την αντικατάσταση των παλιών ΑΒ-212ASW, που έχουν υπηρετήσει πιστά για αρκετές δεκαετίες.

Με την απόκτηση των δύο ΜΗ-60R θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία απόσυρσης των παλαιών ελικοπτέρων, ενώ στόχος είναι στο άμεσο μέλλον να επιτευχθεί ολοκληρωτική απόσυρση των ΑΒ-212. Το κόστος του κάθε νέου ελικοπτέρου ίσως και να ξεπερνά τα 40 εκατ. δολάρια, χωρίς να συνυπολογίζεται το κόστος για την υποστήριξή τους, αναφέρει η εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επισημαίνουν πως θα καλυφθεί από τα υπόλοιπα χρήματα της συμφωνίας για τον εκσυγχρονισμό των Ρ-3Β Orion, καθώς αυτά δεν θα ξεπεράσουν τα 340 εκατ. ευρώ. Να θυμίσουμε πως η αρχική συμφωνία που είχε υπογραφεί το 2015 από τον Πάνο Καμμένο έκανε λόγο για δαπάνη 500 εκατ. ευρώ και είχε προκαλέσει -όχι άδικα -θύελλα αντιδράσεων.

Τα δύο ελικόπτερα ΜΗ-60R προορίζονται προφανώς για τις νέες φρεγάτες που θα αποκτήσει το Πολεμικό Ναυτικό, ενώ πρέπει να τονίσουμε πως η αποστολή τους είναι κρίσιμη, καθώς θα σηκώσουν το κύριο βάρος του ανθυποβρυχιακού αγώνα στο Αιγαίο και ίσως στην Ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, εξίσου σημαντικός είναι ο ρόλος τους και σε περιόδους ειρήνης, αναλαμβάνοντας αποστολές έρευνας και διάσωσης στο πλευρό των Super Puma.

ΝΕΑ NAVTEX ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Όλα αυτά συμβαίνουν, την στιγμή που η Άγκυρα με νέα NAVTEX, προσπαθεί να δημιουργήσει κλίμα. NAVTEX η οποία “κλειδώνει” μια πολύ μεγάλη περιοχή που περιλαμβάνει κυπριακή ΑΟΖ και ελληνική υφαλοκρηπίδα από την Κύπρο μέχρι το Καστελόριζο έχουμε από την Τουρκία.

Η NAVTEX:

ΝΑVTEX 0039/19
TURNHOS N/W :0039/19
MEDITERRANEAN SEA
SEISMIC SURVEY, BY R/V BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, M/V TANUX-1 AND R/V APOLLO MOON FROM 060800Z JAN 19 TO 070700Z JAN 19 IN AREA BOUNDED BY;
35 50.00 N – 031 58.00 E
33 58.00 N – 031 58.00 E
33 58.00 N – 028 56.00 E
35 50.00 N – 028 56.00 E
5 NM BERTH REQUESTED.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s