Επί ποδός & το ΠΝ στο Καστελόριζο
Λαμβάνει μέτρα η Ελληνική πλευρά, καθώς η περίπτωση ενός θερμού επεισοδίου, υπάρχει πάντα σαν ενδεχόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, έξτρα τείχος προστασίας στα ακριτικά νησιά του Αιγαίου με την εγκατάσταση δεκάδων αντιαεροπορικών πυροβόλων όπλων που όμως θα χρησιμοποιηθούν από τον Στρατό Ξηράς ως αντιαβακικά – αντιαποβατικά, «χτίζουν» τους τελευταίους μήνες οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις, καθώς η τουρκική προκλητικότητα δεν λέει να κοπάσει.
Ο προφανής στόχος της στρατιωτικοπολιτικής ηγεσίας του «Πενταγώνου» είναι με αυτή την κίνηση, με την αξιοποίηση των υπαρχόντων αντιαεροπορικών, να θωρακίσει ακόμη περισσότερο την άμυνα και τη δύναμη πυρός των νησιών σε ένα ενδεχόμενο αποβατικής ενέργειας από τις ειδικές δυνάμεις της Τουρκίας.
Τα αντιαεροπορικά όπλα (Rheinmetall) – τα οποία παραχωρήθηκαν στον Στρατό Ξηράς από την Πολεμική Αεροπορία – αναπτύχθηκαν μέσα στο 2018 στα περισσότερα από τα νησιά που έχουν απέναντί τους την Τουρκία και συγκεκριμένα στα Τάγματα Εθνοφυλακής (ΤΕΘ).