"Greek National Pride" blog / ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι είπε ο ΑΝΥΕΘΑ Ρήγας για την αμυντική συνεργασία Ελλάδας και ΠΓΔΜ


Εφ’ όλης της ύλης μίλησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, για όλα τα επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν την εσωτερική πολιτική σκηνή αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και τις προοπτικές αμυντικής συνεργασίας με τη γείτονα, καθώς επίσης και τη συνεργασία του με τον Πάνο Καμμένο.

Ειδικότερα, ο ΑΝΥΕΘΑ Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 στον ρ/φ σταθμό Alpha 98,9 και στους δημοσιογράφους Δήμο Βερύκιο και Σπύρο Λάμπρου, μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών:

Θα έχει διευρυμένη πλειοψηφία η επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το θέμα όμως είναι ότι έχει διαμορφωθεί μια διγλωσσία από τον κ. Μητσοτάκη, ταυτόχρονα καλύπτει απαράδεκτες πρακτικές βίας και εκφοβισμού και είναι στη γραμμή της ακροδεξιάς, μια γραμμή που άλλος την καθορίζει και όχι ο κ. Μητσοτάκης. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι έχει επικρατήσει η λογική Σαμαρά.

Αυτός που «σκότωσε» πολιτικά τον Κων. Μητσοτάκη έρχεται και καθοδηγεί αυτή τη στιγμή τον γιό του. Είναι άσχημο αυτό και κυρίως όταν δεν υπάρχουν επιχειρήματα. Θυμηθείτε ότι στην πρώτη φάση μιλούσαν να υπάρχει ο όρος με γεωγραφικό προσδιορισμό, υπάρχει ο γεωγραφικός προσδιορισμός.

Μετά βάλανε το θέμα της ιθαγένειας και της εθνότητας. Καθένας καταλαβαίνει τι σημαίνει ιθαγένεια, τι σημαίνει εθνότητα αλλά τι σημαίνει και αυτοπροσδιορισμός που μπορούν να έχουν έχουν κάποιοι πολίτες.

Το θέμα ρητά ξεκαθαρίστηκε από τη Βουλή της Δημοκρατίας της Β. Μακεδονίας και από τον κ. Ζάεφ, ότι δεν έχει καμία σχέση η γλώσσα τους και η ιστορία τους από την ελληνική ιστορία και τη γλώσσα.

Εμείς αυτό που κάνουμε είναι ότι λύνουμε ένα θέμα πολύ μεγάλο, σε μια ταραγμένη περιοχή. Θέλουμε να υπάρχει στα βόρεια σύνορά μας ηρεμία. Δεν χρειάζεται να διαμορφώνονται εθνικισμοί. Εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσει το θέμα, να υπάρχει οικονομική ανάπτυξη στην περιοχή, να υπάρχουν σχέσεις φιλίας.

Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι εμείς καταφέραμε να λυθεί το θέμα και μάλιστα με όρους αξιοπρέπειας για τη χώρα εκείνη, γιατί άλλαξε το σύνταγμά της αλλά κυρίως γιατί υπερασπιζόμενοι τα δικά μας εθνικά συμφέροντα και τη δική μας ιστορία.

Για τον Πάνο Καμμένο:

Με τον Πάνο Καμμένο είχαμε άριστες σχέσεις και ως γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στο Υπουργείο. Οι διαφορές μας ήταν πολύ μεγάλες γιατί έχουμε διαφορετικές ιδεολογικές καταβολές, όμως μείναμε σε ένα θέμα, να οδηγήσουμε τη χώρα εκτός μνημονίων και εκτός επιτροπείας.

Δεν υπάρχει κάτι ύποπτο εδώ, για τις κατηγορίες του κ. Καμμένου. Είναι γνωστές οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα της Μακεδονίας από το 1992. Αυτή η θέση είναι δεδομένη. Παίρνουμε τα ρίσκα προς όφελος της χώρας. Η ακινησία είναι άσχημο πράγμα.

Για αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΠΓΔΜ:

Η αμυντική συνεργασία δεν είναι ξέχωρη από την οικονομική συνεργασία. Διαμορφώνουμε ένα πλέγμα ασφάλειας στην περιοχή και η οικονομική ανάπτυξη είναι αυτή που ενδυναμώνει το πλέγμα ασφάλειας. Η οικονομική ανάπτυξη της περιοχής, η άνοδος του βιοτικού επιπέδου των λαών και η συνεργασία διαμορφώνει και τις συνθήκες ασφάλειας.

Για το ΚΙΝΑΛ:

Εγώ και από την προηγούμενη θέση μου υπερασπιζόμουν ένα βαθύ σε όλο τον προοδευτικό κόσμο. Επιμένω και λέω ότι είμαστε δύο διαφορετικοί κόσμου. Από την μια πλευρά είναι ο κόσμος ο προοδευτικός, ο κόσμος της εργασίας, ο κόσμος της υπεράσπισης του κοινωνικού κράτους και των εθνικών συμφερόντων μακριά από εθνικισμούς.

Ο κόσμος ο οποίος υπερασπίζεται την άνοδο του βιοτικού επιπέδου και στηρίζει τις κοινωνικές τάξεις που είχαν υποστεί την προηγούμενη περίοδο τη μεγαλύτερη πληγεί.

Από την άλλη μεριά είναι ο κόσμος αυτός που υπερασπίζεται ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός, οι ακραίοι εθνικισμοί και με ακροδεξιά ρητορεία που εκφράζει η ΝΔ. Οι δύο αυτοί κόσμοι θα συγκρουστούν.

Εδώ λοιπόν οι προοδευτικές δυνάμεις της χώρας, αυτές που είχαν λάθος σκέψη, λάθος αντίληψη υπερασπίστηκαν αυτό το προοδευτικό πεδίο, έχουν λόγο και πρέπει να πάρουν θέση. Σε αυτή την κατάσταση θα υπάρχουν και ανακατατάξεις. Αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να καθοδηγείται από στενές κομματικές αντιλήψεις.

Είναι πολύ σημαντικό αυτή η όσμωση να υπάρχει και νομίζω πως αυτό θα είναι προς το συμφέρον και κέρδος της μεγάλης προοδευτικής, ριζοσπαστικής παράταξης της ελληνικής κοινωνίας που ήταν απέναντι και στον ακραίο νεοφιλελευθερισμό, ήταν υπέρ του κοινωνικού κράτους και ήταν απέναντι στους εθνικισμούς.  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s