"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ

AiRFLOW: Επανάσταση στο χώρο των drones υπόσχεται ελληνική start-up εταιρία


Η AiRFLOW (Autonomous & Intelligent Robotic Flight for Orchestrated Work), είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρία, που ειδικεύεται στην κατασκευή υψηλής τεχνολογίας drones, που ενσωματώνουν σύγχρονα χαρακτηριστικά όπως τεχνητή νοημοσύνη, και μπορεί να έχουν μια ευρεία γκάμα εφαρμογών, ακόμη και σε στρατιωτικό επίπεδο.

Το πρωτότυπο drone της εταιρίας με την ονομασία Phobos, είναι μια κοινή πλατφόρμα για οποιαδήποτε εμπορική, στρατιωτική ή προσαρμοσμένη ανάγκη και ενσωματώνει:

 • Υψηλής τεχνολογίας υλικό (chipset, boards, cables, κτλ.) καθώς και εξειδικευμένο λογισμικό πτήσης και ελέγχου

 • Ειδικό σύστημα αυτόματου πιλότου εφοδιασμένο με επαγγελματικά GPS, πολλαπλές πυξίδες μαγνητόμετρα, αξελερόμετρα κτλ.

 • Εφοδιασμένο με ειδικά κατασκευασμένο κεντρικό υπολογιστή που περιλαμβάνει λειτουργικό σύστημα γραμμένο από την ομάδα μας για πλήρη έλεγχο και διασφάλιση ποιότητας

 • Τεχνητή Νοημοσύνη & Ρομποτικό Έλεγχο (για αυτόνομες πτήσεις – υπο ανάπτυξη)

 • Κρυπτογράφηση στρατιωτικού επιπέδου και ασφαλή επικοινωνία

 • Κάμερες υψηλής ευκρίνειας (HD) με αναγνώριση προσώπων και προτύπων (σε πραγματικό χρόνο – υπό ανάπτυξη) καθώς και νυχτερινή όραση

 • Θερμικές κάμερες, καταγραφικά ραντάρ

 • Σύστημα καμερών υπερύθρων, υπερήχων, ανιχνευτών κίνησης και ραντάρ εδάφους για αποφυγή εμποδίων και αναπροσαρμογή πτήσης και προσεδάφισης

 • Αισθητήρες καιρού (π.χ βαρόμετρα) και χημικών στοιχείων (π.χ. συγκέντρωση CO2, θερμοκρασία, υγρασία, ανίχνευση καπνού, φωτιάς, κτλ.)

 • Ειδικά επιλεγμένοι έλικες για αντοχή (6 σε αριθμό για μείωση πιθανότητας πτώσης)

 • Σκελετός και παρελκόμενα μέρη υψηλής ποιότητας και αντοχής

 • Ειδική βάση αυτόματης φόρτισης και προσγείωσης (υπό ανάπτυξη)

 • Διασύνδεση με ασφαλές Wi-Fi για τοπικό έλεγχο και ρυθμίσεις

 • Διασύνδεση μέσω ασφαλούς 3G/4G/5G δικτύου και VPN για μακρινές αποστολές

 • Σύνδεση με πλατφόρμα στο cloud για παρακολούθηση μεσω Internet καθώς και χειρισμό σεναρίων πτήσης, αλλαγή πλάνου χρήσης κτλ.

Η AiRFLOW απαριθμεί τουλάχιστον 4 παγκόσμιες πατέντες χώρια της συνολικής υποδομής που είναι πατέντα σαν πλατφόρμα. Την δυναμική του ολοκληρώνουν οι παρακάτω τεχνολογικές λύσεις:

 • ALiSA: Σύστημα αναγνώρισης φωνής και εκτέλεσης ελέγχου καθώς και πολύπλοκων σεναρίων πτήσης μέσω απλών φωνητικών εντολών. Η ALiSA είναι αρτικόλεξο καισημαίνει: AiRFLOW’s Lightweight Integrated Services Assistant. Τέλος, η ALiSA απαντά και συνδιαχειρίζεται πολύπλοκες εντολές κατευθύνοντας τον διαχειριστή της προς αποφυγή λαθών.

DEMO video:

 • CYCLOPS: Σύστημα αναγνώρισης προσώπων σε πραγματικό χρόνο με ταυτόχρονη καταγραφή συμβάντων και στατιστικών. Το CYCLOPS μπορεί να λειτουργήσει με οποιαδήποτε κάμερα του εμπορίου πέραν των οπτικών μέσων του AiRFLOW.

DEMO video:

 • Το PERCEPTRON είναι μία άλλη καινοτομία της AiRFLOW, που σαν στόχο έχει να εισαγάγει στην αγορά των drone όλες τις ικανές πτητικές μονάδες σε μια κοινωνία, πόλη, κράτος ή ανα το κόσμο. Πιο συγκεκριμένα το PERCEPTRON είναι μια πλατφόρμα υλικού και λογισμικού που επιτρέπει σε ανεξάρτητους κατασκευαστές drone να εισαχθούν στην πλατφόρμα του AiRFLOW και υπο περιπτώσεις (και εφόσον ακολουθήσουν κάποια βασικά κατασκευαστικά πρότυπα) να υπενοικιάζουν τις δικά τους drone σε στην AiRFLOW. Κατόπιν, η εταιρία κάνει χρήση όπου υπάρχει ανάγκη και πληρώνει τους ιδιοκτήτες των drone με ένα σταθερό πάγιο ή δυναμικά.

 • Η τέταρτη και σημαντικότερη ίσως καινοτομία της AIRFLOW, είναι το drone στο σύνολό του, μαζί με την βάση προσγείωσης, που είναι και βάση αυτόματης φόρτισης/εκφόρτισης, στην οποία δεν υπάρχει ανθρώπινος παράγοντας και όλα γίνονται αυτοματοποιημένα.

Το AiRFLOW παρέχει λύσεις στις παρακάτω βασικές αγορές:

 • Ασφάλεια (κτιριακές εγκαταστάσεις, VIP υπηρεσίες κτλ.)

 • Κατασκευαστικός έλεγχος & Συντήρηση (γέφυρες, δρόμοι, αεροδρόμια, σιδηροδρομικές γραμμες κτλ. & ανεμογενήτριες, ηλιακά πάνελ, κτλ.)

 • Αστυνομία

 • Πυροσβεστική (ελεγχος και πυρόσβεση)

 • Στρατός & Συνοριοφυλακή

 • Περιβαλλοντικές μελέτες

…καθώς και πολλές άλλες αγορές κατά περίπτωση.

Η AiRFLOW, πέτυχε πρόσφατα την πρώτη της συνεργασία με την VEDICOR, όντας η πρώτη εταιρία security consulting που ξεκινά να δίνει λύσεις σεκιούριτι με χρήση ρομποτικών drones.

https://www.facebook.com/v3.2/plugins/post.php?app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fconnect%2Fxd_arbiter.php%3Fversion%3D43%23cb%3Df19a30d5d052d98%26domain%3Dwww.ptisidiastima.com%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.ptisidiastima.com%252Ff1a586a080393d%26relation%3Dparent.parent&container_width=696&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvedicor%2Fposts%2F2896937123781058%3F__xts__%255B0%255D%3D68.ARCX6hiW08iASVOmW3cAekg1OW6OHrHbIDlwAJu5jjxP6KaByKnFfXqYLzUJaWRwoz0P5nBCTd1ADPubykCNuPNmaDBwFvYh1lYZj-Z8jzbuu4YRwrASHKELRaqEUYcftsAxZKQpkGYayUCE5vf7d_4zojCVgvXdZXB0GYAEuhOBYESorCoFFEP0fpEjfwjbHiPbAUPHJslnVdhxgSY8s5rG3VuRab-aLKCyOhrjh0rD9dsNFowxWCKGLrNVV0LkhbzYIuiORwOhxLXiM9tChi0FID8vsw2hm8mnAgMjNt7AbaRtPzmyuzMrHuyoWm5vvlKsqqBoKAjFcvJS59CLFM90wx1E%26__tn__%3D-R&locale=de_DE&sdk=joey&width=696

Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της AiRFLOW, είναι μια κοινή βάση για εμπορικές, στρατιωτικές και εξατομικευμένες λύσεις. Όπως αναφέρει σχετικά το Forbes, «Δύο εταιρείες είναι οι πιο γνωστοί ανταγωνιστές της AiRFLOW, η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Η Airobotics και η Aptonomy, που λειτουργούν στις ΗΠΑ και το Ισραήλ αντίστοιχα. Και οι τρεις εταιρείες βρίσκονται στο εμβρυακό στάδιο ανάπτυξης. Για να γίνει η πραγματικότητα το όραμα της εταιράς, η AIRFLOW αναζητά αρχικό κεφάλαιο ύψους τουλάχιστον 2 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με τον Γιώργο Δελαπόρτα, Συνιδρυτή & Διευθύνοντα Σύμβουλο της AΙRFLOW, «Με το αρχικό κεφάλαιο η εταιρεία θα παραμείνει ζωντανή για 2 έως 4 χρόνια, θα επεκτείνει τις δραστηριότητές της σε όλο τον κόσμο και θα βελτιώσει τις τεχνολογίες της πλατφόρμας. Ήδη υπάρχουν επαφές με άλλες εταιρίες στην Ευρώπη, τις Η.Π.Α. και την Ασία

Σύμφωνα με το startupper.gr, «Εξειδικευμένο λογισμικό πτήσης και ελέγχου, σύστημα αυτόματου πιλότου εφοδιασμένο με επαγγελματικά GPS, πολλαπλές πυξίδες μαγνητόμετρα, αξελερόμετρα, ειδικά κατασκευασμένος κεντρικός υπολογιστής, τεχνητή Νοημοσύνη & Ρομποτικός Έλεγχος (για αυτόνομες πτήσεις), κρυπτογράφηση στρατιωτικού επιπέδου και ασφαλή επικοινωνία, κάμερες υψηλής ευκρίνειας (HD) με αναγνώριση προσώπων και προτύπων (σε πραγματικό χρόνο) καθώς και νυχτερινή όραση, ειδική βάση αυτόματης φόρτισης και προσγείωσης, διασύνδεση με ασφαλές Wi-Fi για τοπικό έλεγχο και ρυθμίσεις, σύνδεση με πλατφόρμα στο cloud για παρακολούθηση μέσω Internet καθώς και χειρισμό σεναρίων πτήσης είναι μόνο μερικά από τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά των drones από μια μακροσκελή λίστα

Ο Γιώργος Δελαπόρτας, συνιδρυτής & CEO της AiRFLOW, μας εξήγησε πως από μικρός ξεκίνησε να ασχολείται με ρομποτική και κατόπιν με τεχνητή νοημοσύνη. «Από μικρός ήθελα να φτιάξω ρομποτάκια, πόσο μάλλον να φτιάξω ένα ιπτάμενο ρομπότ», μας είπε χαρακτηριστικά. «Δεν πρόκειται για ένα απλό drone, αλλά για ένα ιπτάμενο ρομπότ, ένα robotic drone. Το όνειρό μου είναι να γεμίσει ο πλανήτης με AIRFLOW ρομποτικά drones, τα οποία θα επιτελούν μια ευρεία γκάμα έργων και αποστολών, με έμφαση στην παροχή υπηρεσιών και διευκολύνσεων στους πολίτες. Φιλοδοξούμε να γίνουμε η Amazon των drone-υπηρεσιών σε όλον το πλανήτη»

Η ομάδα της AiRFLOW αποτελείται από τους:

George Delaportas (Co-founder & CEO)
Enterprise Architect, IT Security Expert / Hacker
Serial Entrepreneur
Past CEO & CIO
Loves Fintech, IoT, Drones, Smart Cities,
AI & Robotics, Avionics and Cloud solutions
https://www.linkedin.com/in/gdelaportas

Anastasios Smponias (Co-founder & CTO)
Computer Technician / Electronics Engineer
Businessman & Serial Entrepreneur
Past CTO
Loves IoT, Drones and Gadgets
https://www.linkedin.com/in/anastasios-smponias0540ba132/

Panagiotis Apostolopoulos (Co-founder & Sales Engineer)
Insurance Expert & Businessman, Business Development
Past COO
Loves Fintech, IoT and Drones
https://www.linkedin.com/in/panagiotis-apostolopoulos-05918225/

Karachalios Panagiotis (Graphics Designer)
Graphics & UI/UX Designer
Designing visual identities for startups across the world
Loves Slick Designs, IoT, Drones and Cloud Apps
https://www.linkedin.com/in/panos-karas-99351810/

Eleni Ioannidou (Marketing & Strategy)
Insurance Expert & Businesswoman
Serial Entrepreneur
Loves Fintech, Drones and Smart Apps
https://www.linkedin.com/in/elena-ioannidou-1b972a14/

Theodoros Katsaros (Electronics Eng. & Tech Manager)
Biomedical Engineer & Electronics Design Expert
Entrepreneur, Process Manager & Tech Addict
Loves Robotics, Drones and IoT
https://www.linkedin.com/in/theodoros-katsaros-11a08832/  πηγη

Περισσότερα για τις δραστηριότητες της AiRFLOW, στην σελίδα της στο Facebook   

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s