"Greek National Pride" blog

Οι ψεκασμένοι του “Ουράνιου Τόξου” ονειρεύονται τη “Μεγάλη Μακεδονία”: Πάνε …Ευρωβουλή!


Με σαφές μήνυμα για «γεωγραφική διεύρυνση προς την Κεντρική Μακεδονία, αλλα και σε ολους τους Έλληνες που θέλουν μια «διαφορετική Ελλάδα», το «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» οργανώνεται για τις ευρωεκλογές και συγχρόνως ασκεί κριτική στην Συμφωνία των Πρεσπών επειδή θεωρεί ότι είναι  «ετεροβαρής» υπερ της …Ελλάδας.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το «Ουράνιο Τόξο», δημοσιοποίησε την συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου του στην Καστανερή  Κιλκίς, την οποια παράνομα αναφέρει με την σλαβική ονομασια  Баровица, οπου εξέλεξε την νέα 7μελή Πολιτική Γραμματεία του κόμματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το  Κ.Σ. εξουσιοδότησε τη νέα Πολιτική Γραμματεία να οργανώσει με τον «καλύτερο δυνατό τρόπο την κάθοδο του κόμματος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, εφόσον ασφαλώς διασφαλιστούν οι πόροι για κάτι τέτοιο».

Το Ουράνιο Τόξο αναζητώντας πολιτικό άλλοθι για  την περίπτωση που δεν καταφέρει καν να βρει υποψήφιους για  την συμπλήρωση του ψηφοδελτίου και για την περίπτωση που διαπιστώνει ότι η επιρροή του στο εκλογικό σώμα δεν ανιχνεύεται καν, θα προβάλει το επιχείρημα της …οικονομικής ασφυξίας, που δεν του επιτρέπουν να κατέλθει στις  ευρωεκλογές όπου απλώς όλοι γνωρίζουν ότι θα καταγράφονταν η ανύπαρκτη  επιρροή του στο εκλογικό σώμα και η κατάρρευση έτσι του επιχειρήματος περί «Μακεδονικής» μειονότητας ;

H κοινότητας στην Ελλάδα. Για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία αυτή, το «Ουράνιο Τόξο» αναφέρει στην ανακοίνωση ότι η «δαπάνη προετοιμασίας και συμμετοχής στις εκλογικές αναμετρήσεις που διεξάγονται στη χώρα μας είναι εσκεμμένα δυσβάστακτη ώστε να αποθαρρύνεται η συμμετοχή των μικρότερων (μη κοινοβουλευτικών) κομμάτων» κάτι που είναι  βεβαίως ψευδές ως επιχείρημα καθώς πολλά μικρά κόμματα παίρνουν μέρος στις ευρωεκλογές.

Το «Ουράνιο Τόξο» που παραδέχεται βεβαίως ότι συμμετέχει ανελλιπώς στις  ευρωεκλογές από το 1994 εκφράζει την ελπίδα ότι αν δεν καταφέρει μονο του να κατέλθει στις Ευρωεκλογές θα το καταφέρει μαζί με «όσους πολιτικούς σχηματισμούς και προσωπικότητες που μοιράζονται τους ίδιους στόχους για μια ανοικτή και δημοκρατική Ελλάδα με σεβασμό στη διαφορετικότητα».

Το «Ουράνιο Τόξο» δηλώνει  σταθερά προσηλωμένο στον «σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων, της γλώσσας, της ιστορίας και της ιδιαίτερης κουλτούρας της εθνικής Μακεδονικής κοινότητας στην Ελλάδα» και προσθέτει ότι στέκεται εναντίον κάθε μορφής εθνικισμού από όπου κι αν προέρχεται».

Όμως η οργάνωση τοποθετείται και επι της Συμφωνίας των Πρεσπών δηλώνοντας ότι την …σέβεται «παρότι είναι εξόφθαλμα ετεροβαρής υπέρ της Ελλάδας και παρουσιάζει σημαντικότατες εγγενείς ατέλειες».

Κοιτάζοντας όμως στο μέλλον το «Ουράνιο Τόξο» δηλώνει ότι φιλοδοξεί η Συμφωνία των Πρεσπών να γίνει η απαρχή ενός ανοικτού διαλόγου που «αφενός θα βελτιώσει τη θέση των εθνικά Μακεδόνων Ελλήνων πολιτών και αφετέρου θα αρχίσει να διαλύει επιτέλους τους μύθους και τα στερεότυπα που επί έναν και πλέον αιώνα φυτεύονται βίαια και εξ απαλών ονύχων στο μυαλό των κατοίκων αυτής της χώρας».

Και τελικά στην ανακοίνωση του, το «Ουράνιο Τόξο»  απευθύνει το προεκλογικό κάλεσμα σε ολους τους πολίτες, «όλους τους δημοκράτες Έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα απο το αν έχουν ή όχι μειονοτική καταγωγή να μας στηρίξουν στον αγώνα για μια διαφορετική Ελλάδα μέσα σε μια διαφορετική Ενωμένη Ευρώπη.

Είμαστε πολλοί περισσότεροι πλέον.

Αν ενωθούμε μπορούμε να πετύχουμε…».

Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς.

Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας.

Πηγή:hellasjournal.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s