"Greek National Pride" blog / Αμυντική βιομηχανία.

ΕΛΒΟ-διαγωνισμό φωτογραφικό “αλά ελληνικά” μέσα σε 20 ημέρες, δύο “κλοτσάνε” ένας χαίρεται!


ÅËÂÏ

Εύλογα ερωτηματικά δημιουργεί ο τρόπος διαχείρισης της πώλησης της ΕΛΒΟ. Σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε στους τρεις υποψηφίους (η γερμανική KMW, η νοτιοαφρικανική Paramount και η πλευρά του επιχειρηματία που έχει φέρει τη δουλειά με τα BMP-1 των Αιγυπτίων, συν τα Hummer από μεσανατολική χώρα) προθεσμία 20 ημερών για την υποβολή πληθώρας παραστατικών όπου μάλιστα απαιτούνται επίσημες θεωρημένες μεταφράσεις μεγάλου όγκου εγγράφων, εγγυητικές επιστολές ελληνικών τραπεζών κ.λπ. το οποίο είναι απλά αδύνατο!

Το ενδιαφέρον σε αυτή την τόσο ελληνική… ιστοριούλα μας που μάλλον δεν παραπέμπει και τόσο σε αυτό που θα αποκαλούσε κανείς “υγιή ανταγωνισμό”, είναι ότι οι υπάρχουσες πληροφορίες θέλουν μία εκ των υποψηφίων ενδιαφερομένων πλευρά να “μειδιά”, χωρίς να βλέπει κάτι το περίεργο στη διαδικασία, με τις 20 ημέρες προθεσμίας να είναι υπέρ αρκετές! Ούτε να το ήξεραν εκ των έσω, ούτε να ετοιμάζονταν από καιρό, σκέφτεται κανείς!

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δυο από τους τρεις ενδιαφερόμενους έχουν ήδη καταθέσει εγγράφως – διά επιστολής – την αντικειμενική αδυναμία τους να ανταποκριθούν στα ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα που θέτουν οι όροι του “διαγωνισμού”, με αποτέλεσμα να μην υφίσταται απλά διαγωνισμός.

Όλα δείχνουν ότι θα κατέβει μόνο ένας από τους τρεις ενδιαφερόμενους. Θα έχει ενδιαφέρον να διαπιστωθεί εάν αυτή η εξόφθαλμα “ελληνική” διαδικασία θα τύχει της έγκρισης όσων ευαγγελίζονται ότι θα φέρουν αλλαγή στον τόπο (σε κάθε προεκλογική περίοδο εμφανίζονται και πλέον έχουμε παραδείγματα από την… άκρα αριστερά μέχρι τη δεξιά), αλλά και αν θα θεωρήσει οτιδήποτε ως μεμπτό η Δικαιοσύνη της πατρίδας μας.

Άλλη μια ενδιαφέρουσα πληροφορία των τελευταίων ωρών που αναζητά διάψευση, είναι ότι σήμερα ο εκκαθαριστής πραγματοποίησε ξεχωριστή ενημέρωση-ξενάγηση στις εγκαταστάσεις της ΕΛΒΟ ενός εκ των υποψηφίων (κατόπιν πρόσκλησης από τον ίδιο;), τουλάχιστον καλό θα ήταν να τηρούνται στοιχειωδώς τα προσχήματα!

Αυτό που επίσης προκαλεί εντύπωση είναι η βεβαιότητα που εκπέμπεται από την πλευρά παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ότι οι δυο προαναφερθείσες δουλειές για τα BMP-1 των Αιγυπτίων και τα Hummer θα αποτελέσουν “προίκα” γι’ αυτόν που θα επικρατήσει. Έχουν εξασφαλίσει το πράσινο φως από την κυβέρνηση του στρατάρχη εν αποστρατεία και νυν προέδρου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι; Αν η απάντηση είναι καταφατική, τότε ίσως είναι έτσι.

Εάν όχι, τότε ίσως βρεθούν προ εκπλήξεων, αφού δεν αποκλείεται να ξεσπάσει… εμφύλιος μεταξύ κρατικών εταιριών στην Ελλάδα, καθώς σε μία τουλάχιστον εξ αυτών τρίβουν τα χέρια τους λέγοντας με νόημα ότι “ναι, ασφαλώς, μπορούμε εμείς να αναλάβουμε τα συμβόλαια”! Παραμείνετε εις το ακουστικό σας διότι η υπόθεση αυτή φαίνεται πως έχει “ζουμί” και πιθανότατα θα χρειαστεί να επανέλθουμε.

Να υπογραμμιστεί, προς αποφυγή παρεξηγήσεων, ότι η ένσταση δεν αφορά στη σημασία και τη δυνατότητα της πλευράς που “χαμογελάει” να “αναστήσει” την ΕΛΒΟ (αν και έχει ιστορικό να κάνει τη δουλειά που θέλει και στη συνέχεια να ξεφορτώνεται) αλλά τη διαδικασία.

Θα πρέπει η χώρα να σοβαρευτεί και αν ακολουθεί στοιχειωδώς τη διεθνή “κανονικότητα”, αυτή τουλάχιστον που ισχύει στις προηγμένες χώρες. Φαίνεται, ότι όσα καταλόγιζαν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία κάποτε, σήμερα που βρέθηκαν στα πράγματα, υπέκυψαν και αυτοί στον πειρασμό. Βλέπεις την τεχνογνωσία τη διαθέτουν κάτι περίεργες φιγούρες που έρχονται από εκείνη την εποχή, “αναβαπτισμένες”. Όλα τα ίδια μένουν λοιπόν στην Ελλάδα μας…πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: