"Greek National Pride" blog

Ο πραγματικός στόχος της «Γαλάζιας Πατρίδας»: Χάρτης του τουρκικού ΥΠΑΜ δείχνει την Κύπρο τουρκική (φωτό)


Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας εξέδωσε μια προπαγαανδιστική αφίσα για την κολοσσιαία άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» στην οποία απεικονίζει την Κύπρο ως… τουρκική

Με τον τρόπο αυτόν η Άγκυρα δεν κρύβει τους πραγματικούς σκοπούς της άσκησης που είναι η προβολή ισχύος στην ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στην κυπριακή ΑΟΖ.

Σήμερα άλλωστε η Exxon Mobil θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα των γεωτρήσεων στο βυθοτεμάχιο 10 τα οποία αναμένονται να είναι εξόχως ικανοποιητικά

Millî Savunma Bakanlığı

@tcsavunma

MAVİ VATAN – 2019 Taktik Tatbikatı, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı unsurlarının katılımıyla Karadeniz, Ege Denizi ve Akdeniz’de eş zamanlı olarak devam ediyor.

324 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του OPEN TV στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη, στην αφίσα εμφανίζεται ολόκληρη η Κύπρος με κόκκινο χρώμα, δηλαδή τουρκική, όπως είναι και ο χάρτης της Τουρκίας.

Ακολουθώντας το σενάριο της πρώτης ημέρας στην ανατολική Μεσόγειο, σήμερα έχουν ήδη ανοιχτεί στη θάλασσα από τη βάση Ακσάζ (πάνω από τη Ρόδο) 5 φρεγάτες για να αντιμετωπίσουν ασύμμετρες απειλές από ένα σκάφος, στο οποίο επιβαίνουν τρομοκράτες, και από ένα αεροσκάφος.

Νωρίτερα το ναρκαλιευτικό σκάφος Αναμούρ θα έχει καθαρίσει τις νάρκες από τη συγκεκριμένη περιοχή.

Η έξοδος τα χαράματα των πλοίων και ελικοπτέρων από τη βάση Ακσάζ (video)

Η έξοδος τα χαράματα των πλοίων από τη βάση Γκιολτζούκ (θάλασσα Μαρμαρά – ανοιχτά Κωνσταντινούπολης)

Η έξοδος της φρεγάτας Αντιγόνη (Μπουργκάζ Αντά), που θα συμμετάσχει πρώτη φορά σε ναυτική άσκηση

Yπενθυμίζεται ότι σήμερα η ExxonMobil, αναμένεται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα από τις δυο γεωτρήσεις στο τεμάχιο 10 της Κυπριακής ΑΟΖ.

Στις 12 το μεσημέρι ο Αντιπρόεδρος του αμερικανικού κολοσσού στον τομέα της ενέργειας, θα βρεθεί στο Προεδρικό για να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη για τα αποτελέσματα των ευρημάτων.

Η συνάντηση αυτή θα γίνει στην παρουσία του Υπουργού Ενέργειας, Γιώργου Λακκοτρύπη, ο οποίος θα έχει στη συνέχεια και το βάρος της ενημέρωσης για τα αποτελέσματα.

Όπως όλα καταμαρτυρούν μέχρι στιγμής, ο «Γλαύκος» θα σκορπίσει ικανοποίηση στο Προεδρικό, καθώς όλες οι πληροφορίες κάνουν λόγω για πετρώματα τα οποία προσομοιάζουν με το Αιγυπτιακό Ζορ και μιλούν για ένα κοίτασμα το οποίο είναι εμπορεύσιμο.

***Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της Offsite το τεμάχιο «Γλαύκος» έχει παρόμοια πετρώματα και μορφολογία με αυτά του «Ερατοσθένη Νότιο 1» στο οικόπεδο 8, για το οποίο ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης είχε αναφέρει πως το κοίτασμα-μαμούθ «ΖΟΡ» της Αιγύπτου πηγάζει από τον «Ερατοσθένη Νότιο 1».

Αυτό που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και δεν είναι ωστόσο ξεκάθαρο μέχρι τώρα, είναι αν η ExxonMobil θα προχωρήσει σε ανακοίνωση σχετικά με τις αριθμητικές ποσότητες και τα δεδομένα στο τεμάχιο 10, κάτι που μέχρι τώρα δεν έχει διαρρεύσει.

Αυτό μάλιστα προκαλεί αίσθηση, από την άποψη ότι, ενώ μιλάμε εδώ και μέρες για ένα πολύ ικανοποιητικό αποτέλεσμα για τον «Γλαύκο», ωστόσο κανείς δεν έχει μιλήσει με αριθμούς.

Ο στόχος «Δελφύνη» που βρίσκεται επίσης στο τεμάχιο 10, δεν φαίνεται να έχει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την σκοπιά κοιτάσματος και αποθεμάτων, κάτι που επιβεβαιώνουν οι μέχρι τώρα πληροφορίες.

Θα πρέπει να θεωρηθεί άλλωστε σίγουρο, ότι τα ευρήματα από τις γεωτρήσεις προστάζουν επιπρόσθετες γεωτρητικές μετρήσεις και στους δυο στόχους, γεγονός που κρίνεται ως εξαιρετικής σημασίας, μιας και είναι κομβικής σημασίας η παραμονή της ExxonMobil στην περιοχή, για ευνόητους λόγους, ιδιαίτερα αυτή τη χρονική περίοδο.

Σημαντικό στοιχείο που αφήνει αισιοδοξία στους ενεργειακούς σχεδιασμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι το γεγονός πως το τεμάχιο «Γλαύκος» γειτνιάζει με το οικόπεδο 6 και το τεμάχιο «Καλυψώ» της κοινοπραξίας Total/Eni, όπου υπάρχουν θετικές προβλέψεις ως προς την ποσότητα φυσικού αερίου.

***Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της Offsite το τεμάχιο «Γλαύκος» 

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s