"Greek National Pride" blog

Σε πυρηνικό συναγερμό τέθηκε το ναυτικό της Ινδίας: «Θα κτυπήσουμε με «καταιγίδα» βαλλιστικών πυραύλων»


Έκτακτη ανακοίνωση έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο το ινδικό Ναυτικό, στην οποία αναφέρεται ότι έχει τεθεί σε μέγιστη πολεμική ετοιμότητα έτοιμο να απαντήσει σε οποιαδήποτε απόπειρα εκ μέρους του ***Πακιστάν επιβεβαιώνοντας πλήρως το χτεσινο ρεπορτάζ του pronews.gr περί απόπλου του ινδικού Στόλου.

 

Αυτό που έχει σημασία στην ανακοίνωση του ινδικού Ναυτικού είναι ότι κάνει ιδιαίτερη μνεία και στις τρεις «διαστάσεις» του δηλαδή τις μονάδες επιφανείας, τα αεροσκάφη και τα υποβρύχια, τα τελευταία εξοπλισμένα με βαλλιστικούς πυραύλους που φέρουν πυρηνικές κεφαλές.

 

Δείτε εδώ το βίντεο με τις δηλώσεις των αρχηγών των ΕΔ της Ινδίας.

ANI @ANI
 

WATCH: Joint press briefing by the Army, Navy and the Air Force in New Delhi https://www.pscp.tv/w/b0faTjFwempNQm9XYmtWRWR8MVJER2xxUW5kd3JKTGzqvNjNVSU5c-o2LWpAs2dUM34p65ElC12OZD09VfOj 

ANI @ANI_news

WATCH: Joint press briefing by the Army, Navy and the Air Force in New Delhi

pscp.tv
597 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
 
 

Ο Ινδός Α/ΓΕΝ , Ναύαρχος Gujral, τόνισε:

«Το ινδικό Ναυτικό αναπτύσσει σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας και παραμένει έτοιμο και στις τρεις διαστάσεις του –στην επιφάνεια, κάτω από την επιφάνεια και στον αέρα- για να αποτρέψει, να απαγορεύσει και να νικήσει οποιαδήποτε απόπειρα από το Πακιστάν στο θαλάσσιο πεδίο.

 

Επιβεβαιώνουμε την αποφασιστική, ευέλικτη και ισχυρή απάντηση όταν αυτή απαιτηθεί.

 

Στεκόμαστε μαζί ως ένα, με το Στρατό και την Αεροπορία για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του έθνους και των πολιτών μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ινδικού Ναυτικού.

 

Ταυτόχρονα ανησυχητικό μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός της Ινδίας ο οποίος ζήτησε από τον λαό να παραμείνει δυνατός και ενωμένος.

 

«Φίλοι, όταν ο εχθρός προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την Ινδία και να εξαπολύσει τρομοκρατική επίθεση, ένας από τους στόχους του είναι να σταματήσει ο ρυθμός και η πρόοδος της χώρας μας.

 

Απέναντι στον στόχο τους κάθε Ινδός πρέπει να δημιουργήσει ένα τείχος, να είναι σταθερός σαν βράχος.

 

Η Ινδία θα ζήσει ενωμένη.

Η Ινδία θα εργαστεί ενωμένη.

Η Ινδία θα μεγαλώσει ενωμένη.

Η Ινδία θα πολεμήσει ενωμένη.

Η Ινδία θα νικήσει ενωμένη», ανέφερε.

 

Το Ναυτικό της Ινδίας διαθέτει ένα πυρηνοκίνητο υποβρύχιο μεταφοράς βαλλιστικών πυραύλων (SLBM) το INS Arihant το οποίο μπορεί να μεταφέρει 12 βαλλιστικά βλήματα με πυρηνική κεφαλή τύπου K15 Sagarika με κεφαλή που φτάνει τον 1 τόνο και εμβέλεια 700 χλμ.

 

Παράλληλα διαθέτει και ένα ρωσικό πυρηνοκίνητο επιθετικό υποβρύχιο κλάσης Akula το INS Chakra (S71) το οποίο έχει μισθώσει από τη Ρωσία για δέκα χρόνια.

 

Ακόμη διαθέτει 14 υποβρύχια συμβατικής πρόωσης τα οποία απαρτίζονται από τις κλάσεις Kalvari (κλάση Scorpène), Sindhughosh (κλάση Kilo) και Shishumar (Type 209/1500).

 

Σε  ότι αφορά τη «διάσταση» του αέρα το ινδικό Ναυτικό διαθέτει το αεροπλανοφόρο INS Vikramaditya πρώην ρωσικό κλάσης Kiev το οποίο φέρει 26 MiG-29K και δέκα ελικόπτερα Kamov Ka-31.

 

Φυσικά η μεγάλη δύναμη του ινδικού Ναυτικούθ είναι μη ανασχέσιμα πολυηχητικά βλήματα Brahmos τα οποία φέρονται επι των τριών αντιτορπιλικών κλάσης  Kolkata τα INS Kolkata (D63), INS Kochi (D64) και INS Chennai (D65)[12] το καθένα εκ των οποίων είναι εξοπλισμένο με 16 βλήματα Brahmos.

 

Πηγές του Πακιστάν φοβούνται μήπως το Νέο Δελχί ετοιμάζει ένα είδος «ναυτικού αποκλεισμού» στο Καράτσι και γι αυτό ενεργοποιήθηκαν αντιπλοικοί πύραυλοι Exocet, ενώ τέθηκαν σε readiness 1 λεπτού μαχητικά JF-17 και Mirage.

 

 

 

***Πακιστάν επιβεβαιώνοντας πλήρως το χτεσινο ρεπορτάζ του pronews.gr περί απόπλου του ινδικού Στόλου.

 

 

 

 

 

πηγη

 

***Πακιστάν επιβεβαιώνοντας πλήρως το χτεσινο ρεπορτάζ του pronews.gr περί απόπλου του ινδικού Στόλου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s