"Greek National Pride" blog / ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Και πάλι νταηλίκια από τον διπρόσωπο Ακάρ: Έχουμε δικαιώματα στην Κύπρο


«Η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου έχει και μερίδιο και δικαιώματα στο φυσικό πλούτο του νησιού. Και όλοι πρέπει να το γνωρίζουν και να συμπεριφέρονται ανάλογα». Με το μήνυμα αυτό του Τούρκου υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ολοκληρώθηκε σήμερα το στρατιωτικό σκέλος της άσκησης ‘Γαλάζια Πατρίδα’.

«Ο σκοπός μας, οι προσπάθειές μας, η προσέγγισή μας είναι ίδια για το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Υποστηρίζουμε τη επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων με ειρηνικό τρόπο», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας στο τελευταίο του μήνυμα αναφορικά με την άσκηση.

Ο Χουλουσί Ακάρ παρακολούθησε το απόγευμα μαζί με τους αρχηγούς των τριών όπλων την άσκηση ‘Γαλάζια Πατρίδα’ από τη φρεγάτα Γκεντίζ, αφού χθες επισκέφτηκε το κέντρο επιχειρήσεων στο Γκιολτζούκ της Νικομήδειας και σήμερα το πρωί πέταξε με αεροπλάνο πάνω από τη ανατολική Μεσόγειο. Με αυτόν τον τρόπο, όπως σημειώνουν τα τουρκικά ΜΜΕ, επιθεώρησε την άσκηση από ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Το στρατιωτικό σκέλος της άσκησης τελείωσε σήμερα και ο Ακάρ ανέβηκε σε φρεγάτα για να παρακολουθήσει το τελευταίο σκέλος της και παράλληλα να συγχαρεί όσους έλαβαν μέρος σε αυτή. Τις επόμενες δύο ημέρες τα τουρκικά πολεμικά πλοία θα επισκεφτούν 40 λιμάνια στην Τουρκία και στο εξωτερικό, ανάμεσα στα οποία και δύο λιμάνια στα Κατεχόμενα, όπου στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων θα διαβεβαιώσουν τους Τούρκους πολίτες για την ασφάλεια των θαλασσών.

Όπως τόνισε ο Χουλουσί Ακάρ, η Τουρκία θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις πολιτικές και τις στρατιωτικές εξελίξεις και στο Αιγαίο, και την ανατ. Μεσόγειο και τα Κατεχόμενα: «Ο σκοπός μας, οι προσπάθειές μας, η προσέγγισή μας είναι ίδια για το Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Υποστηρίζουμε την επίλυση των υπαρχόντων προβλημάτων με ειρηνικό τρόπο, όπως επίσης και την αρχή του διαλόγου και των σχέσεων καλής γειτονίας», δήλωσε, ενώ επανέλαβε ότι «με τους ομολόγους μας (στην Ελλάδα) συνεχίζουμε τις επαφές για τη ενίσχυση της ασφάλειας και την ανάπτυξη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Έχουμε εξετάσει και εξετάζουμε όλες τις επιλογές στις επαφές που πραγματοποιούν οι επιτροπές», ανέφερε.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στο καυτό θέμα της οριοθέτησης των θαλάσσιων ζωνών είπε ότι «υποστηρίζουμε τη συνέχιση των ενεργειών προς μία δίκαιη και μόνιμη λύση. Σε αυτό το θέμα υπάρχουν κάποιοι που εργάζονται, κάποιοι που μιλούν και κάποιοι που προσπαθούν. Τους παρακολουθούμε όλους από κοντά. Σε αυτή την περιοχή βλέπουμε να αυξάνονται και οι παγκόσμιοι και οι περιφερειακοί παίκτες. Βρίσκονται υπό στενή παρακολούθηση. Υποστηρίζουμε τη σταθερότητα και τη συνεργασία σε κάθε επίπεδο τόσο στη Μεσόγειο, όσο και στο Αιγαίο. Συνεχώς τονίζουμε ότι η ένταση και οι συγκρούσεις πρέπει να αποφεύγονται, όπως επίσης και οι προκλητικές ενέργειες».

Ο Χουλουσί Ακάρ αναφορικά με τους υδρογονάνθρακες της Κύπρου υποστήριξε οι Τ/Κ έχουν και μερίδιο και δικαιώματα και ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια: «Το είπαμε και συνεχίζουμε να το λέμε ότι καμία απόφαση σχετικά με την περιοχή και καμία συμφωνία που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία, δεν μπορεί να έχει ισχύ, ούτε θα κάνουμε τα στραβά μάτια σε τετελεσμένα στην περιοχή μας. Η Τουρκία βρίσκονταν πάντα δίπλα στην ΤΔΒΚ και θα συνεχίσει να βρίσκεται. Να μην έχει κανείς αμφιβολία γι’ αυτό. Η Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου έχει και μερίδιο και δικαιώματα στο φυσικό πλούτο γύρω από το νησί. Όσοι ζουν στην ΤΔΒΚ έχουν μερίδιο και δικαιώματα στο φυσικό πλούτο και όλοι πρέπει να το καταλάβουν και να συμπεριφερθούν αναλόγως».

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας αφού συνεχάρη τους συμμετέχοντες για την ολοκλήρωση της άσκησης, αναχώρησε από τη φρεγάτα με ελικόπτερο. πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s