"Greek National Pride" blog / Κύπρος / ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

ΑΠΟΨΗ: Για την μεταφορά των τουρκικών Leo2A4 και Firtina στην Κύπρο ευθύνεται η Ελλάδα


Αντιλαμβανόμαστε την έκπληξη των αναγνωστών μας για τον τίτλο του άρθρου μας. Φανταζόμαστε πως ανάλογη έκπληξη θα βιώσουν και οι καλοί μας γείτονες που μας διαβάζουν. Δυστυχώς όμως, για όλους μας, δεν έχει γίνει λάθος στον τίτλο. Η ευθύνη της μεταφοράς των τουρκικών αρμάτων μάχης Leo2A4 και των αυτοκινούμενων πυροβόλων Firtina στην Κύπρο είναι απόρροια ελληνικής “στρατηγικής”.

Σκάνδαλο με την παρουσία Leo 2A4 στα Κατεχόμενα

https://www.ptisidiastima.com/leo-2a4-occupied-cyprus/embed/#?secret=2zFHWEw2VP

Καταρχάς, πριν συνεχίσουμε να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα. Η Τουρκία κατέχει παράνομα εδάφη Κράτους-Μέλους της ΕΕ, αναγνωρισμένο από τον ΟΗΕ. Έχει δημιουργήσει ένα Ψεύτικο Κράτος, που ουσιαστικά λειτουργεί σαν μια επαρχία της. Εποικίζει το νησί, προσπαθώντας να αλλοιώσει τα δημογραφικά του χαρακτηριστικά.

Επίσης, ενώ παράνομα χρησιμοποιεί αμερικανικά όπλα στην Κύπρο, προσφάτως μετακίνησε και γερμανικά άρματα μάχης. Φυσικά η Γερμανία πετάει “χαρταετό”. Αυτά ας τα βλέπουμε εμείς, προς γνώση και συμμόρφωση μελλοντικών μας αγορών οπλικών συστημάτων.

Τουρκικά Leopard 2 στα Κατεχόμενα – Επιβεβαιώνει τη σκανδαλώδη παρουσία τους η Γερμανίδα ΥΠΑΜ

Τώρα, όπως έχουμε ήδη γράψει, και μετά από έγκυρο ρεπορτάζ της σελίδας ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ, έχουν μεταφερθεί στα Κατεχόμενα άρματα μάχης τύπου Leo2A4 καθώς και αυτοκινούμενα πυροβόλα με κάνες των 52 διαμετρημάτων. O αριθμός τους πιστεύεται πως δεν περιορίζεται στα 41 άρματα, αλλά μάλλον πρέπει να είναι τουλάχιστον 82 ή και περισσότερα (κοντά στα 100). Επίσης, έχει γίνει γνωστό πως στην περιοχή έχουν μεταφερθεί και αυτοκινούμενα πυροβόλα Τ155 Firtina, από τα πλέον αξιόπιστα και ικανά αυτοκινούμενα πυροβόλα σήμερα, και τα καλύτερα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η πρώτη επίσημη αναφορά ενίσχυσης του “Αττίλα” με Α/Κ πυροβόλα Firtina

https://www.ptisidiastima.com/firtina-cyprus/embed/#?secret=pfGZ6LmcrR

Τώρα, πριν προχήσουμε στην περαιτέρω ανάλυση του συλλογισμού μας, ας δούμε με προσοχή τα “νούμερα”. Η Τουρκία έχει χρησιμοποιήσει τα Leo2A4 στην Συρία, και επιβεβαιωμένα έχει μεγάλες απώλειες για την περιορισμένη χρονική διάρκεια των επιχειρήσεων. Από την άλλη πλευρά, το Μέτωπο της Συρίας έχει απορροφήσει τουλάχιστον 150 Leo2A4 (μαζί με τις απώλειες). Υπάρχουν αναφορές πως ίσως και περισσότερα άρματα μάχης να βρίσκονται στην περιοχή, αλλά εισβολή εν έτει 2018 δεν κάνεις με Μ-60Α3. Ας υποθέσουμε όμως πως έχουν μεταφερθεί και τουλάχιστον 2 επιλαρχίες Sabra, ή περίπου 100 άρματα μάχης.

Τώρα, αν στην Κύπρο βρίσκονται 2 επιλαρχίες, ή κάτι λιγότερα από 100 άρματα Leo2A4, μήπως είναι στιγμή να κάνουμε κάποιες πράξεις; δηλαδή, 150 στην Συρία, και 100 στην Κύπρο, μας κάνουν σύνολο 250 άρματα μάχης. Πόσα είχε παραλάβει η Τουρκία; Λίγα περισσότερα από 350 (353 ή 354). Συγγνώμη, αν υποθέσουμε πως και 100 από τα Μ-60 SABRA έχουν μεταφερθεί στην Συρία, τι έχει μείνει στο Μέτωπο του Έβρου και τη Θράκη; Μήπως κάτι λιγότερο από 2 ή 3 επιλαρχίες Leo2A4 και 1-2 επιλαρχίες Μ-60 Sabra;

DP: O Μεντβέντεφ αποκάλεσε το Ψευδοκράτος στη Κατεχόμενη Βόρεια Κύπρος, “Δημοκρατίας της Βορείας Κύπρου”

Σοβαρά τώρα, επαρκούν αυτές οι δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν την αφρόκρεμα του Ελληνικού Στρατού, τα 170 Leo2HEL και τα 183 Leo2A4; Ποια είναι η λογική του τουρκικού ΓΕΕΘΑ; Θα μπορέσουν τα προβληματικά Μ-60Α3ΤΤS και ελάχιστα Leo1A3 να διασπάσουν τις γραμμές των ελληνικών Leo1A5; Κι όλα αυτά, με PzH2000, M-109, MLRS κλπ να ρίχνουν στην προέλασή τους, Kornet και TOW 2 να παραμονεύουν σε κάθε θάμνο; Πρέπει να έχουν διαβάσει λάθος τα “Κανόνια της Μπακακλάβα”, δεν εξηγείται αλλιώς.

Η Ελλάδα δεν διεκδικεί εδάφη από κανέναν γείτονά της. Σέβεται τα σύνορα και τις διεθνείς συμφωνίες και Συνθήκες, και δεν επιθυμεί αλλαγές, σε αντίθεση με την Τουρκία, που ονειρεύεται κοινά σύνορα με την Ελβετία και το Ισραήλ (με την Ιερουσαλήμ σε αραβικά χέρια). Αν όμως η Τουρκία περνούσε τον Ρουβίκωνα, και ξεκινούσε επιχειρήσεις σε Κύπρο, Έβρο ή Νησιά, τότε οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις θα αξιοποιούσαν κάθε τακτικό πλεονέκτημα. Αν λοιπόν οι Τούρκοι ηττούνταν σε πιθανή σύγκρουση στον Έβρο, και κατέρρεε η γραμμή στήριξής τους, τότε sky is the limit.

Ιστορικό άρθρο Π&Δ: ΚΥΠΡΟΣ 1974 ΑΤΤΙΛΑΣ 1

https://www.ptisidiastima.com/attila-ptisi-magazine-historical-record/embed/#?secret=UfKvDolk05

Αυτός είναι ο λόγος που αντίστοιχα, η αφρόκρεμα των τουρκικών τεθωρακισμένων και αυτοκινούμενων πυροβόλων βρίσκονταν στον Έβρο. Όμως οι Τούρκοι, όχι απλά έστειλαν την “αφρόκρεμα” στην Συρία, για δυο μεγάλης κλίμακας επιχειρήσεις, αλλά αντίστοιχα, έστειλαν και τα όπλα αυτά στην Κύπρο, απογυμνώνοντας το Μέτωπο του Έβρου.

Η Κύπρος, μετά από πολλά χρόνια είναι πλέον στο προσκήνιο της τουρκικής επεκτατικότητας, καθώς η αποκάλυψη κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην κυπριακή ΑΟΖ έχει “τρελάνει” τους γείτονες, που συνειδητοποίησαν πως κατέλαβαν και κατέχουν το “λάθος μισό” του νησιού.

Τουρκικό Shoot and Scoot στο Αφρίν (video)

https://www.ptisidiastima.com/shoot-scoot-video/embed/#?secret=nAnfXzehxa

Τώρα, η παρουσία των προηγμένων οπλικών συστημάτων στην Κύπρο, και η τυχαία αποκάλυψή τους δεν προκαλεί έκπληξη στους Κυπρίους. Θεωρούμε πως το ΓΕΕΦ γνώριζε εδώ και πολύ καιρό για τις τουρκικές ενισχύσεις, καθώς οι Τούρκοι προσπαθούν να ενισχύσουν τις δυνάμεις στο νησί ενόψει μιας νέας πιθανής διαπραγμάτευσης. Η Τουρκία επιθυμεί την προσάρτιση της Βόρειας Κύπρου, αλλά μαζί με κομμάτι από τους υδρογονάνθρακες, αλλιώς η οικονομία του μέρους θα κατερρεύσει πολύ γρήγορα. Οι φτωχοί τουρκοκύπριοι θα κοιτούν το νότιο μέρος να ευημερεί;

Θέλουμε Φυσικό Αέριο; Μόνο με ισχυρό Ναυτικό!

https://www.ptisidiastima.com/natural-gas-only-with-strong-navy/embed/#?secret=heLNaqV8MG

Το θέμα είναι πως και γιατί οι Τούρκοι ένοιωσαν τόσο μεγάλη ασφάλεια, προκειμένου να απογυμνώσουν το Μέτωπο του Έβρου, τόσο ζωτικό σε μια ελληνοτουρκική σύρραξη; τι είναι αυτό που τους έκανε να νοιώσουν ασφαλείς; πόσο καλά θα κοιμόμασταν όλοι μας αν η ΑΣΔΕΝ ανακοίνωνε πως μειώνει τις δυνάμεις τις στο 1/3 των σημερινών;

Η απάντηση είναι πως την αίσθηση της ασφάλειας την προσφέρουμε εμείς στους Τούρκους. Η πρώτη προσέγγιση είναι πως γνωρίζουν το πόσο αξιόμαχες είναι οι ΕΔ και δεν αισθάνονται φόβο. Το τελευταίο δεν ισχύει, γιατί γνωρίζουμε από πρώτο χέρι πως τα στελέχη κάνουν θαύματα, και όταν χρειαστεί, θα κάνουν αυτό που πρέπει. Οι συνεχείς ασκήσεις το αποδεικνύουν. πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: