"Greek National Pride" blog

Μαζικές μετασταθμεύσεις τουρκικών F-16 απέναντι από τα Δωδεκάνησα


Εκνευρισμός στην Άγκυρα για την «ΗΝΙΟΧΟΣ 2019»

Σύμφωνα με πληροφορίες του ελληνικού τύπου από προχθές οι Τούρκοι έχουν υλοποιήσει μαζικές μετασταθμεύσεις μαχητικών τους αεροσκαφών F-16 στα πολεμικά αεροδρόμια του Ντάλαμαν απέναντι από το σύμπλεγμα Δωδεκανήσων, και πιθανότατα (κατά την συνήθη τουρκική πρακτική) και στο Μπαλίκεσιρ απέναντι από την Μυτιλήνη, λόγω της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ-2019.

Πρόκειται για μια πρακτική που υλοποιούν οι «γείτονες» μόνο όταν θέλουν να δηλώσουν έντονα την παρουσία τους στο Αιγαίο, το οποίο από την Δευτέρα «οργώνουν» τα μαχητικά Ελλάδος-Ισραήλ-ΗΠΑ-Ιταλίας.

Δεν ήταν καθόλου τυχαίες οι χθεσινές υπερπτήσεις στα νησιά μας Οινούσσες και Παναγιά, ενώ συνολικά είχαμε 15 παραβιάσεις και σε τρεις περιπτώσεις η αναχαίτιση τους μετατράπηκε σε κανονική αεροπορική εμπλοκή.

Δεν θέλει να κάνει πίσω η Άγκυρα στο Αιγαίο και η τουρκική πολεμική αεροπορία ακολουθώντας κατά γράμμα την πολιτική που εξέφρασε ο ίδιος ο Ερντογάν όταν δήλωσε πριν μερικές ημέρες ότι «όταν σηκώνονται τα ελληνικά μαχητικά στο Αιγαίο τότε θα σηκώνουμε και εμείς τα δικά μας», αμφισβητώντας στην πράξη την ελληνική κυριαρχία στο ελληνικό Αρχιπέλαγος.

View image on TwitterView image on Twitter

ItaMilRadar@ItaMilRadar

End of surveillance mission over Aegean sea ( exercise) for this Hellenic Air Force Embraer ERJ-145H Erieye AEW&C (374) now back to Eleusis AB

See ItaMilRadar’s other Tweets

Η μαζική μεταστάθμευση έχει επίσης έναν ακόμη πιθανό σκοπό, που αφορά την διάθεση μεγάλου αριθμού τουρκικών αεροσκαφών σε κατάσταση readiness, σε περίπτωση που οι ίδιοι οι νέο-οθωμανοί θεωρήσουν τις πτήσεις των μαχητικών της άσκησης πάνω από τα ελληνικά νησιά ως πρόκληση, μιας και χρησιμοποιούν επιλεκτικά την συνθήκη της Λωζάννης , μόνο στην παράγραφο της «αποστρατικοποίησης των νήσων του Αιγαίου», αποφεύγοντας να εξηγήσουν την παρουσία μιας ολόκληρης δύναμης όπως της 4ηςστρατιάς με δεκάδες αποβατικά απέναντι από τα ελληνικά νησιά.

Όπως και να έχει, η τουρκική προσπάθεια πρόκλησης προβλήματος στην ελληνική άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ-2019 θα πέσει στο κενό, ενώ η παρουσία τόσων Ελλήνων πιλότων τόσο κοντά στις ακτές τις Μικράς Ασίας προκαλεί ήδη μεγάλο εκνευρισμό στο υπερφίαλο τουρκικό γενικό επιτελείο.

Άλλωστε οι Τούρκοι γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με τους καλύτερους πιλότους του ΝΑΤΟ και αυτό τους αυξάνει την ένταση και τον φόβο για να πράξουν το οτιδήποτε πάνω από το Αιγαίο.

Σύμφωνα με χθεσινό άρθρο μας άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού υλοποίησε η ισραηλινή πολεμική αεροπορία στο κεντρικό Αιγαίο, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την οργή στον βαριά πληγωμένο και ηττημένο από τις δημοτικές εκλογές Τούρκο ηγέτη Ρ.Ερντογάν.

Ισραηλινό ιπτάμενο τάνκερ Boeing 707-300 (290) υλοποίησε άσκηση εναέριου ανεφοδιασμού αρκετά μίλια ανατολικά από το Ακρωτήριο Ταίναρο, στα πλαίσια της άσκησης ΗΝΙΟΧΟΣ-2019.
Χθες διάφοροι σχηματισμοί αεροσκαφών πραγματοποίησαν πτήσεις από το αεροδρόμιο της 110 ΠΜ προς το πεδίο βολής της Κρανέας και πραγματοποιούσαν βυθίσεις και βομβαρδισμό στόχων με κατάδειξη λέιζερ.
Σύμφωνα με το σενάριο της ασκήσεως, είχαμε καταδείξεις των στόχων που εκτελούνταν από κομάντος με την ειδικότηταJTAC των ειδικών Δυνάμεων της διακλαδικής διοίκησης ειδικών δυνάμεων, αλλά και από άλλα αεροσκάφη που πετούσαν που μετέδιδαν πληροφορίες στα αεροσκάφη που ενεργούσαν την άσκηση.
Έλληνες κομάντος της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, Αμερικανοί SEALS και Ισραηλινοί κομάντος της δύναμης sayeret mat kal θα εκτελέσουν ασκήσεις κατάδειξης στόχων και διάσωσης πληρωμάτων, πιθανότατα  σε νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου κατά την διάρκεια της άσκησης, προκαλώντας οργή και πανικό στο τουρκικό γενικό επιτελείο που έχει εγκλωβιστεί στις επιλογές του σουλτάνου Ερντογάν ο οποίος είναι πλέον σε ευθεία αντιπαράθεση με Ισραήλ και ΗΠΑ.

Αυτό το τελευταίο έχει προκαλέσει επιπρόσθετο εκνευρισμό στην Άγκυρα μιας και βλέπουν ότι «αρματώνουμε» κρίσιμες περιοχές στο Αιγαίο, τις οποίες δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν σε οποιαδήποτε απευκτέα προσπάθεια τους για πρόκληση στην «πρώτη σειρά» των ελληνικών νησιών του Αιγαίου.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s