"Greek National Pride" blog

ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗΣ… Σε βραχονησίδες, Κύπρο, Καστελόριζο θα ξεκινήσει ο ΠΟΛΕΜΟΣ με την τουρκία…!


Ποια είναι τα πιθανά σενάρια που εξετάζονται στο Πεντάγωνο και πώς θα αντιδράσει η Ελλάδα

Οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ έχουν στραμμένη την προσοχή τους σε βραχονησίδες και ειδικά στην περιοχή του Καστελόριζου σύμφωνα και με δηλώσεις πρώην Α/ΓΕΣ , όπως του Φ.Φράγκου.

Κύπρος:

Η παρουσία του «Πορθητή» στην περιοχή για γεωτρήσεις αποτελεί μια κίνηση που είχε ενταχθεί σε έναν σχεδιασμό αποτροπής του ενεργειακού προγράμματος της Κυπριακής Δημοκρατίας και αμφισβήτησης των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Η Τουρκία έχει συνειδητοποιήσει πως η μη εμπλοκή της στα ενεργειακά της περιοχής θα αποτελέσει πλήγμα στις στρατηγικές της επιδιώξεις.

Γι’ αυτό και κινείται με τον γνωστό της τρόπο επιβολής πολιτικών.

Εδώ όμως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Πιθανή επέμβαση ελληνικών, αμερικανικών, ή γαλλικών δυνάμεων θα μπορούσε είτε να «ηρεμήσει», είτε να πυροδοτήσει πολεμικές εξελίξεις.

Πάντως όσο οι αντιδράσεις Ελλάδος και Κύπρου θα παραμείνουν «χλιαρές», τόσο ο Ερντογάν θα αποθρασύνεται.

Καστελόριζο:

Όπως είναι γνωστόν, σε δεκάδες συνομιλίες μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Τουρκίας για το Αιγαίο, δεν συμπεριλαμβάνονταν το Καστελόριζο.

Οι Τούρκοι μιλούσαν για θέμα της νεκρής υφαλοκρηπίδας και το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης, με χάρτες που έδειχναν διαφορετικά μεγέθη αιγιαλίτιδας ζώνης, που κυμαίνονταν κατά περιοχή σε 6, 8, 10 και 12 ν.μ.

Σε τουρκικό χάρτη με την ΑΟΖ που παρουσίασε πριν μήνες ο Τούρκος ΥΠΑΜ. Χ.Ακάρ, το Καστελόριζο «εξαφανίζεται» ως δια μαγείας από την περιοχή και απλά για την Τουρκία δεν «υπάρχει», διότι έτσι διευκολύνονται καλύτερα τα σχέδια τους.

Για τους Τούρκους η Ανατολική Μεσόγειος είναι μια «ημίκλειστη θάλασσα» με υφαλοκρηπίδα και αποκλειστική οικονομική ζώνη, με πολλούς περιορισμούς, οι οποίοι κανονικά θα πρέπει να καθορίζονται από όλα τα παράκτια κράτη της περιοχής (συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας), βάση συμφωνίας και με βάση τις αρχές της ισότητας.

Οι Τούρκοι σύμφωνα με πληροφορίες δεν ζητούν αλλά απαιτούν, «σκιαγραφώντας» τις κινήσεις τους για το επόμενο διάστημα.

Η παρουσία όμως ισχυρών ελληνικών δυνάμεων με ταυτόχρονη κρούση της ελληνικής ΠΑ θα είναι αρκετή να βάλει τα πράγματα στην θέση τους.

Ζουράφα:

Κοντά στην Σαμοθράκη υπάρχει μια τρομερά σημαντική νησίδα με το όνομα Ζουράφα.

Αυτή η νησίδα έχει υφαλοκρηπίδα και είναι εξαιρετικά σημαντική για τα ελληνικά συμφέροντα.

Η Τουρκία πολύ συχνά προκαλεί επεισόδια στην περιοχή χρησιμοποιώντας ως εργαλείο τα αλιευτικά σκάφη της, οι ιδιοκτήτες των οποίων, όπως λένε οι φήμες, δεν είναι… απλοί ψαράδες.

Συχνά υπάρχει η ένταση γύρω από αυτήν την νησίδα με αψιμαχίες.

Η νησίδα είναι τρομερά σημαντικό σημείο για το ΓΕΕΘΑ και η παρουσία ελληνικών μονάδων επιφανείας κοντά στην περιοχή θα αποσοβήσει πολλές εκπλήξεις .

Παναγιά – Φαρμακονήσι:

Η τουρκική ΠΑ δίνει πολύ συχνά εντολή για υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από την μικρόνησο Παναγιά, αλλά και στο Φαρμακονήσι.

Τα δύο αυτά νησιά είναι στην λίστα των 18 νησιών που αμφισβητεί την ελληνική κυριότητα η Άγκυρα, ενώ έχει καταγραφεί χαμηλή διέλευση τουρκικού ελικοπτέρου.

Το πρόβλημα για την Τουρκία είναι η παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων που έχουν σαφείς εντολές να κατεβάζουν και να αναχαιτίζουν καθετί τουρκικό .

Πιθανό σενάριο ατυχήματος:

Μιλάμε για το πιο επικίνδυνο σενάριο που θα έχουν να αντιμετωπίσουν οι επιτελείς του ΓΕΕΘΑ.

Πολλοί πρώην ανώτατοι Έλληνες αξιωματικοί, ο πρώην ΥΠΑΜ .Π.Καμμένος, «φωνάζουν» για αυτό το ενδεχόμενο στο Αιγαίο ή στο ελληνικό FIR.

Εκεί εισέρχεται και το θέμα της Έρευνας και Διάσωσης με κάποιο σενάριο τύπου Ίμια να είναι πάντα σε ημερήσια διάταξη.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι ‘έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή, μιας και παρακολουθούνται πλέον τα πάντα.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s