"Greek National Pride" blog

Μια ελληνική έρευνα για το Ισλάμ στην Ευρώπη


Σημείωση: Πρόσφατα μου πήρε συνέντευξη η Φωτεινή Μαστρογιάννη, ελληνίδα δημοσιογράφος και blogger, των οποίων οι ιστορίες αναπαράγονται από πάνω από 200 ελληνικές και ευρωπαϊκές ιστοσελίδες και ιστολόγια. 

Ελληνική έκδοση 

Μαστρογιάννη :

Οι ευρωπαϊκές εκκλησίες βανδαλίζονται. Αυτό είναι ένα συνεχιζόμενο φαινόμενο.

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης «κρύβουν» τους βανδαλισμούς. Γιατί νομίζετε ότι υπάρχει τέτοια μυστικότητα στο θέμα;

Ιμπραήμ:

Επειδή αν βγει η αλήθεια, η επίσημη «αφήγηση» – ότι οι μουσουλμάνοι είναι μετριοπαθείς και ανεκτικοί και ότι οι μετανάστες χρειάζονται βοήθεια και ευημερία – θα ανατραπεί.

 Εξάλλου, οι άνθρωποι που εκφοβίζουν εσκεμμένα τους ιερούς τόπους της χώρας υποδοχής τους και ασχολούνται με όλα τα θρησκευτικά (δηλαδή «ισλαμικά») εμπνευσμένα εγκληματικά πράγματα, δεν είναι ακριβώς τα άτομα που αξίζουν ιερό ή βοηθητικό χέρι.

Μαστρογιάννη :

Ο ισλαμικός πληθυσμός στην Ευρώπη έχει γίνει επιθετικός στα χριστιανικά σύμβολα. Ωστόσο, οι ευρωπαϊκές αρχές είναι εξαιρετικά ανεκτικές σε αυτές τις ενέργειες. Γιατί; Πιστεύετε ότι υπάρχει μια πολιτική ατζέντα σχετικά με αυτή την ανοχή;

Ιμπραήμ:

Ναι: αν και οι επιθετικοί κοσμητικοί, αθεϊστές, φιλελεύθεροι και αριστεροί – και όποιες άλλες ετικέτες περνούν κάτω – και οι μουσουλμάνοι έχουν πολύ διαφορετικές αξίες, όταν πρόκειται για τον σταυρό του Χριστού, συχνά συμφωνούν – δηλαδή, δεν τους αρέσουν το.

Ως εκ τούτου, οι ευρωπαϊκές αρχές παραβλέπουν τις ισλαμικές επιθέσεις στα χριστιανικά σύμβολα, από τις εκκλησίες μέχρι τους σταυρούς, καθώς οι ίδιοι τους περιφρονούν.

Θυμηθείτε: ο εχθρός του εχθρού μου είναι ο φίλος μου.

 Για τους αγωνιστές κοσμικότητες, ο αληθινός εχθρός δεν είναι το Ισλάμ – που φαίνεται ακόμα ξένο, μακρινό και ίσως διαχειρίσιμο – αλλά μάλλον η χριστιανική κληρονομιά και οι παραδόσεις που περιβάλλουν – και προφανώς τους κρίνουν και καταδικάζουν.

Μαστρογιάννη :

Η Ευρώπη δέχθηκε μαζικές μεταναστευτικές ροές από την Ασία και την Αφρική, κυρίως ισλαμική.

 Η Ελλάδα, ως μία από τις πρώτες εισόδους των χωρών της Ευρώπης, έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο μεταναστευτικό στρατόπεδο.

Ταυτόχρονα, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες κλείνουν τα σύνορά τους. Τι νομίζετε ότι θα είναι η εξέλιξη αυτής της κατάστασης;

Ιμπραήμ:

Σίγουρα δεν είναι καλό για την Ελλάδα. υπό αυτές τις συνθήκες θα πλημμυρίσει σύντομα με μουσουλμάνους μετανάστες.

Εδώ είναι η ειρωνεία: για σχεδόν μια χιλιετία, από την αρχή των ισλαμικών κατακτήσεων της δεκαετίας του ’30 μέχρι το 1453, η Ελλάδα – με το πρόσχημα των τειχών της Κωνσταντινούπολης – ήταν υπεύθυνη για τη διατήρηση του ξίφους του Ισλάμ από την Ανατολική Ευρώπη.

Ωστόσο, σήμερα, παίρνει πρόθυμα έναν αυξανόμενο αριθμό μουσουλμάνων – όχι μερικοί από τους οποίους εκθέτουν και ασκούν εκείνη την παλιά ισλαμική εχθρότητα για χριστιανούς / ευρωπαίους «άπιστους».

Μαστρογιάννη :

Έχουν οι Χριστιανοί στόχος εχθρότητας; Οι πρώτοι 6.000 νεκροί Χριστιανοί στη Νιγηρία, στη συνέχεια η σφαγή στη Σρι Λάνκα, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι οι χριστιανοί έχουν γίνει στόχος.

 Ακόμη και ο αμερικανός ιερέας Ορθόδοξος Ρόδος Dreher στο βιβλίο του «The Benedict Option» έχει γράψει ότι οι Χριστιανοί έχουν γίνει ένας στόχος εχθρότητας ακόμη και στις ΗΠΑ.

Πιστεύετε ότι αυτό είναι μια σωστή αντίληψη;

Ιμπραήμ:

Ναι είναι. Όπως προαναφέρθηκε, οι χριστιανοί έχουν ιστορικά περισσότερους εχθρούς από τους μουσουλμάνους.

 Αυτοί οι εχθροί έχουν συχνά και συνεχίζουν να κάνουν κοινή αιτία με τους μουσουλμάνους – λόγω της κοινής τους αποστροφής για τον Χριστιανισμό.

Αυτό έχει ακόμη ιστορικά προηγούμενα. ο πρωταρχικός λόγος για τον οποίο οι Χριστιανοί-μισητοί παγανιστές Βίκινγκς υποδούλωσαν τους χριστιανούς ήταν να τις πουλήσουν σε καλοπληρωμένους μουσουλμάνους χαλιφάτους.

Προχωρώντας στη σύγχρονη Αμερική, οι φιλελεύθεροι και οι προοδευτικοί που φωνάζουν για τον παραδοσιακό («καταπιεστικό») Χριστιανισμό κάνουν συνηθισμένη αιτία με το Ισλάμ – παρά τις πραγματικά καταπιεστικές ιδιότητες του τελευταίου.

Οι φεμινίστριες καταγγέλλουν τη χριστιανική «πατριαρχία» – αλλά δεν λένε τίποτα ενάντια στη μουσουλμανική μεταχείριση των γυναικών ως κίνημα.

Οι ομοφυλόφιλοι οργώνουν τα χριστιανικά αρτοποιεία επειδή παραβλέπουν το να τους κάνουν ένα κέικ – αλλά δεν λένε τίποτα ενάντια στην μουσουλμανική εκτέλεση των ομοφυλοφίλων.

Μουσουλμανική δίωξη των χριστιανών σε όλο τον κόσμο .

Όπως αναφέρθηκε, ο λόγος αυτών των αποκλίσεων είναι απλός:

Για τους αντιχριστιανικούς κοσμητικούς στη Δύση, «ο εχθρός [Ισλάμ] του αληθινού εχθρού μου [Χριστιανισμός] είναι ο φίλος μου».

Μαστρογιάννη :

Είσαι Κοπτικός Ορθόδοξος Χριστιανός αιγυπτιακής καταγωγής. Ποια είναι η σημερινή κατάσταση των κοπτών στην Αίγυπτο;

Ιμπραήμ:

Ενώ Copts σε όλη την Αίγυπτο ζουν καθημερινά με διακρίσεις και μικρές ταπείνωση, οι άνθρωποι στην Άνω Αίγυπτο διώκονται.

 Δεν έχουν αρκετές εκκλησίες και κάθε φορά που φημολογείται ότι μπορεί να ανοίξει μια νέα εκκλησία – ή ότι μπορεί να ανακαινιστεί μια παλιά εκκλησία ή ακόμα και ότι ένα σπίτι χρησιμοποιείται ως εκκλησία – τοπική αναταραχή των Μουσουλμάνων, επιτίθεται στους Κόπτες και καίει τα σπίτια τους .

Η απαγωγή και η αναγκαστική μετατροπή κοπικών κοριτσιών είναι επίσης ένα πρόβλημα σε πολλά από αυτά τα χωριά. Έπειτα, φυσικά, υπάρχουν οι ολοένα και συχνότερες ισλαμικές τρομοκρατικές επιθέσεις στις κωτικές εκκλησίες και τα μοναστήρια, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν αφήσει αρκετές εκατοντάδες νεκρούς και / ή ακρωτηριασμένους – και εκθετικά πιο τρομοκρατημένους.

Μαστρογιάννη :

Το Ισλάμ είχε στρατιωτικές συναντήσεις με το Βυζάντιο. Το αποτέλεσμα ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία, η οποία οδήγησε σε κατά προσέγγιση 400 χρόνια καταπίεσης των Βαλκανικών χωρών που ήταν ως επί το πλείστον Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Οι Οθωμανοί ήθελαν να κατακτήσουν τη Δυτική Ευρώπη. Πιστεύετε ότι η επίθεση του Ισλαμικού πληθυσμού απέναντι στη χριστιανική Ευρώπη προέρχεται από αυτές τις εποχές ή είναι αποτέλεσμα οικονομικής καταπίεσης των ασιατικών και αφρικανικών χωρών από τον αποικισμό της Δυτικής Ευρώπης;

Ιμπραήμ:

Προέρχεται από εκείνους τους χρόνους.

 Η σημερινή μουσουλμανική εχθρότητα – για να μην αναφέρουμε το μοτίβο των επιθέσεων σε χριστιανούς και εκκλησίες – αντικατοπτρίζει ουσιαστικά την μουσουλμανική εχθρότητα του παρελθόντος.

 Η συνέχεια είναι ακλόνητη. οικονομικά και άλλα «υλικά» στοιχεία δεν είναι απαραίτητα για να εξηγήσουν το μίσος και τη βία.

Αυτό είναι τεκμηριωμένο σε σχεδόν κάθε σελίδα του πρόσφατου μου βιβλίου, Sword and Scimitar: δεκατέσσερις αιώνες πολέμου μεταξύ του Ισλάμ και της Δύσης .

Για πάνω από μια χιλιετία, οι μουσουλμάνοι επιτέθηκαν σε χριστιανούς και Ευρωπαίους, κατέστρεψαν τις εκκλησίες τους, τους σταυρούς τους και τις εικόνες τους, και υποδούλωσαν και βίασαν τις γυναίκες και τα παιδιά τους.

Και το έκαναν όλα – και δήλωσαν ανοιχτά ότι το έκαναν όλα – στο όνομα του Ισλάμ, όχι οικονομικά ή παράπονα.

Σήμερα, οι μουσουλμάνοι απλού λόγου,όπως και εκείνες του Ισλαμικού Κράτους , καθιστούν σαφές ότι το μίσος και η βία τους για τους χριστιανούς και άλλους μη μουσουλμάνους είναι προϊόν ισλαμικών διδασκαλιών, όχι οικονομικών, αποικιών ή άλλων «παραπονεών».

Είναι κυρίως δυτικοί πολιτικοί και μέσα μαζικής ενημέρωσης που επικαλούνται αυτούς τους παράγοντες για να εξηγήσει την ισλαμική εχθρότητα και τη βία.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s