"Greek National Pride" blog

European Sensors Systems: Η Ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας


Η ES SYSTEMS ή αλλιώς European Sensors Systems είναι μια αμιγώς ελληνική εταιρεία υψηλής τεχνολογίας. Ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων της EFA Group. Ειδικεύεται στη παραγωγή αισθητήρων και πλακετών υψηλής τεχνολογίας κατάλληλων για ποικίλες εφαρμογές. Ενδεικτικά αναφέρουμε: στο κομμάτι των ιατρικών υπηρεσιών, στη βιομηχανία και στην αεροδιαστημική. Συγκεκριμένα αισθητήρες της εταιρείας τοποθετούνται σε δορυφορικά προγράμματα με μεγάλη εγχώρια προστιθέμενη αξία. Η εταιρεία είναι εξαιρετικά διαδεδωμένη για το προφίλ των υπηρεσίων της. Πριν δύο χρόνια ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας François Hollande επισκέφθηκε το ελληνικό cluster εταιρειών μικροηλεκτρονικής όπου μεταξύ άλλων του επιδείχθηκε η σειρά αισθητήρων βασισμένων στη τεχνολογία MEMS.

Μία άλλη εταιρία του EFA GROUP, η ES SYSTEMS, αποτελεί τη μοναδική ελληνική εταιρία παραγωγής αισθητήρων βασισμένων σε τεχνολογία MEMS (Microelectromechanical Systems). Μετά από χρόνια ανάπτυξης των βασικών τεχνολογιών των αισθητήρων αποκλειστικά από Έλληνες μηχανικούς, η εταιρία εισέρχεται σε τροχιά δυναμικής εμπορικής εκμετάλλευσής τους σε παγκόσμια κλίμακα στοχεύοντας σε βιομηχανικές και ιατρικές εφαρμογές. Δύο πολύ σημαντικά γεγονότα το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα επιβεβαίωσαν την εξαιρετική πορεία της European Sensors Systems.

H ES SYSTEMS υπέγραψε εμπορική συμφωνία με Αμερικανική εταιρία που είναι παγκόσμιος ηγέτης στο χώρο της τεχνολογίας ρευστών για Βιοεπιστήμες (Life Science) για την προμήθεια αισθητήρων πίεσης. Η συνολική παραγωγή θα έχει διάρκεια τουλάχιστον 5 χρόνια και αναμένεται να κλιμακωθεί σταδιακά και να φτάσει τους 10.000 αισθητήρες ετησίως.

Παράλληλα, η ES SYSTEMS ανακοίνωσε την υπογραφή εμπορικής συμφωνίας με εταιρία στην Άπω Ανατολή για την προμήθεια αισθητήρων πίεσης για βιομηχανικές εφαρμογές για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο αριθμός των αισθητήρων πίεσης MEMS που θα παραδοθούν αναμένεται να ξεπεράσει τα 100.000τμχ.

Internet of Things (IoT)

Ακολουθώντας την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση και το Διαδίκτυο Πραγμάτων (Internet of Things), η ES SYSTEMS μπαίνει στο χώρο του IoT αναπτύσσοντας μια συνολική λύση παρακολούθησης λειτουργίας εξοπλισμού που περιλαμβάνει αισθητήρες, κόμβους συλλογής δεδομένων και ασύρματη μετάδοση δεδομένων στο cloud. Το σύστημα αυτό επιτρέπει τη συντήρηση του εξοπλισμού μέσω της χρήσης αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης. Εγκαταστάθηκε με επιτυχία για την παρακολούθηση εξοπλισμού σε σήραγγα της Ολυμπίας Οδού και αποτελεί πρότυπο καινοτομίας σε παγκόσμια κλίμακα. Περαιτέρω λεπτομέρειες θα ανακοινώσει σύντομα η Ολυμπία Οδός.

Ο Πρόεδρος του ΕFA GROUP, κ. Κρίστιαν Χατζημηνάςσημείωσε: «Οι πρόσφατες επιτυχίες των εταιριών του EFA GROUP, SCYTALYS, THEON SENSORS και ES SYSTEMS, αποτελούν επιστέγασμα πολλών χρόνων εντατικής δουλειάς και αφοσίωσης. Σηματοδοτούν τη συνεχώς επεκτεινόμενη πορεία τους ως ελληνικές εταιρίες που όχι μόνο εισέρχονται, αλλά και ανταπεξέρχονται επί ίσοις όροις σε πολύ απαιτητικές αγορές που ορίζονται από αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας, όπως του Καναδά. Αποτελούν μέρος μια ευρύτερης πολιτικής που αφορά αφ’ενός στην προώθηση των προϊόντων και υπηρεσιών των εταιριών του EFA GROUP σε όλο τον κόσμο και αφ’ετέρου στην είσοδο τους σε καινούργιους τομείς, όπως της αεροδιαστημικής και Internet of Things. Ο Όμιλος EFA GROUP θα ανακοινώσει σύντομα και άλλες επιτυχημένες προσπάθειες το 2019, στην παγκόσμια του πορεία».

Τα παραπάνω αναδεικνύουν πως η χώρα μας διαθέτει εταιρείες υψηλής τεχνολογίας όπως η European Sensors Systems που αποτελούν τη καλύτερη αντιπροσώπευση της χώρας στις τεχνολογίες αιχμής. Εταιρείες όπως η European Sensors Systems αξιοποιούν το εγχώριο επιστημονικό δυναμικό συμβάλλοντας καθοριστικά στην τεχνολογική αναβάθμιση της χώρας μας και τη πρόοδο της ελληνικής βιομηχανίας. Τα προϊόντα της European Sensors Systems είναι αμιγώς ελληνικά με τη μέγιστη εγχώρια προστιθέμενη αξία.

Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s