"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

“Λεφτά για την άμυνα υπάρχουν κύριοι της κυβέρνησης”! Ο Κ.Φράγκος “δείχνει” που βρίσκονται


από τον Κων. Φράγκο

Γι’ αυτούς, ΝΔ, που ανέλαβαν από 08.07.19 την εξουσία.

 • Μετά την ευφορία, τους ενθουσιασμούς και τις ζητωκραυγές, ας στραφούν στην μεγίστη ανάγκη ενίσχυσης της αποτροπής. Ας ξεχασθούν οι μπουρδολογίες πολιτικών και πολιτειακών παραγόντων ότι έχουμε δίπλα μας την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ, το Διεθνές Δίκαιο, την Αγία Βαρβάρα και τον Άγιο Παΐσιο.

Υπάρχουν οικονομικές δυσχέρειες αλλά η Άμυνα, η αξιοπρέπειά μας, ο αέρας της ελευθερίας που αναπνέουμε είναι η πρώτη προτεραιότητα.

 • Θ’ απαντήσω: Λεφτά υπάρχουν, κράτος δεν υπάρχει.

 • Λαθρεμπόριο καυσίμων: Απώλειες 2,5 δις € ετησίως λόγω χαλαρών ελέγχων ή απροθυμίας ενεργειών.

 • Λαθρεμπόριο σιγαρέττων. Υπολογίζεται ότι τα διαφυγόντα κέρδη φθάνουν το 25% του ΕΝΦΙΑ. Η Ελλάδα λόγω χαλαρότητας μέσων και διαφθοράς, θεωρείται η εστία της λαθρεμπορίας της Μεσογείου. Το 2018 χάθηκαν τουλάχιστον 700 εκ. €. Το 2013 καταρτίσθηκε νόμος προβλέπων ειδικές διαδικασίες ιχνηλασιμότητας και καταπολέμησης του λαθρεμπορίου. Χάθηκε στη … διαδρομή (ΣΣ Πληροφορήθηκα ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης αντί να μαζέψει 500 αστυνομικούς που φρουρούν διάφορους κοπρίτες και αργόσχολους, αφαίρεσε 50 στελέχη για να τα «ρίξει» στη μάχη από τις Οικονομικές Υπηρεσίες. Αυτές χρειάζονται ενίσχυση για τη δίωξη του λαθρεμπορίου. Νομίζω;).

 • Φοροδιαφυγή: Έχει ξεφύγει εντελώς. Ξεπερνά το 75%!

 • Φ.Π.Α. Η κλοπή του υπολογίζεται σε 25 δις ετησίως!

 • Απόκρυψη εισοδημάτων, μη έκδοση αποδείξεων κ.λπ. λόγω χαλαρών ελέγχων. Σε επιστάμενο έλεγχο μιας περιοχής απεκαλύφθη ότι η παραβατικότητα ξεπέρασε το 60% (Κ 02/07).

 • Τάμα. Πού βρίσκεται το συσσωρευμένο αυτό χρήμα; Ποιος το διαχειρίζεται; Γιατί δεν μιλάει κάποιος, τα φάγανε;

 • Ασύδοτοι και ανεξέλεγκτοι διορισμοί αξιωματούχων, Γεν. Γραμματέων, Ειδικών Γραμματέων κ.λπ.

 • Ανέγγιχτα τα οικονομικά προνόμια πολιτικών αρχίζοντας από ΠτΔ, με τον θηριώδη μισθό.

 • Ν’ αναφέρω κι’ άλλα σκόρπια εκατομμύρια και δεν βρίσκονται 25 εκατ. € για τον εκσυγχρονισμό των APACHE, 5 εκ. € για την εκκίνηση αξιοποίησης των «φονευθέντων» από τον Καμμένο Ε/Π ΝΗ-90 κ.λπ.

 • Δεν θα κομίσω γλαύκα αν ισχυρισθώ ότι η περίοδος της Πρωθυπουργίας του κ. Κώστα Σημίτη έχει καταγραφεί στην ιστορία του τόπου ως ο «Χρυσός Αιών»  της λαμογιάς και της διαπλοκής. Δικαίως είχε αποκτήσει τον τίτλο «Αρχιερέας της Διαφθοράς». Αυτή, βασικά, η περίοδος άνοιξε τις λεωφόρους που οδήγησαν στα πέτρινα χρόνια της χρεωκοπίας, της απεμπόλησης της εθνικής κυριαρχίας κ.λπ. Άξιος συνεχιστής, βέβαια, και η εποχή Καραμανλή, του επονομαζόμενου Ακάματου, που προβάλλεται ως «Εθνικό Κεφάλαιο» από τη ΝΔ ενώ μόλις προχθές (10-07-19) ο κ. Γιούγκερς, τ’ αφεντικό της ΕΕ, επανέλαβε ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή έδιδε το 2009 παραποιημένα στοιχεία χρέους. «Προέβλεπε» 3,7% ενώ το τελικό ποσοστό ήταν πάνω από 15% (!!)

 • Βέβαια ουδείς απ’ αυτούς τους φοβερούς πανανίκανους πολιτικούς και αυτουργούς του δράματος διώχθηκε λόγω ανυπαρξίας Νέμεσης και του συστήματος αυτοπροστασίας του «συνδικάτου».

 • Ένα από τα φοβερά σκάνδαλα, που κι’ αυτό έμεινε ανεξέλεγκτο, είναι η προμήθεια του συστήματος Ασφαλείας των καταληστευμένων, γενικά, Ολυμπιακών Αγώνων. Περιγράφεται με μία φράση: Σύστημα χρυσοπληρωθέν και ουδέποτε παραδοθέν αλλά και μηδέποτε λειτουργήσαν….

Το «σενάριο» διαγωνισμών και ανάθεσης του έργου είναι τοις πάσι γνωστό. Από τη μια μεριά οι Γάλλοι της THALES και από την άλλη SIEMENS – SAIC (ΗΠΑ). Πίσω από τη δεύτερη ο πολυπράγμων, τότε,  Αντιπρόεδρος κ. Τσένι  (Πρόεδρος Buss Jr). Δεν υπήρχε άλλος δρόμος για τον Σημίτη παρά να τα δώσει στο δίδυμο. Δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Δεν γνωρίζω αν δόθηκαν μίζες. Από SAIC αποκλείεται αλλά από SIEMENS δεν είμαι σίγουρος. Αυτή είχε εθισθεί στο λάδωμα.

 • Επαναλαμβάνω, για να μην παρεξηγηθώ, ότι προσωπικά νομίζω ότι ο κ. Σημίτης δεν «τάπιανε». Δεν αμαρτούσε. Ηδονιζόταν όμως να βλέπει Υπουργούς του να καταπίνουν τα πάντα, γιατί έτσι δεν τον ενοχλούσαν.

Το C4Ι και ο κ. Σημίτης

 • Κάποια στιγμή βγήκε  ένας μεγάλος Αξιωματούχος της THALES, Ο Κ. Ζοσεράν, εντεταλμένος επί των μιζών, και είπε ότι ο εκπρόσωπός του στην Ελλάδα τον πληροφόρησε ότι η προμήθεια δόθηκε στο δίδυμο γιατί «λάδωσε» Πρωθυπουργό, Υπουργό Δημοσίας Τάξεως (Χρυσοχοΐδης), ΥΦΥΠ (Μαλέσιος). Ανοησίες.  Εξηγήσαμε γιατί. Αργότερα ο Ζοσεράν λάδωσε για τα γερά και πήρε τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών S. Επί Σημίτη και Γιάννου… Άλλη ιστορία αυτή.

 • Η καταγγελία κατέφτασε στην Εισαγγελία Αθήνας και η αρμόδια Εισαγγελέας διέταξε, ως όφειλε, έλεγχο των λογαριασμών Σημίτη, συζύγου, αδελφού και των Αρχόντων του Υπ. Δημοσίας Τάξεως. Ήταν εντελώς τυπική διαδικασία, αναγκαία όμως. Τι να έκανε η Δικαστικός; Να την έβαζε στο Αρχείο; Λέμε τυπική διαδικασία γιατί δεν υπήρχε ούτε 1% πιθανότης να βρεθεί μαύρο χρήμα στους λογαριασμούς εφόσον δεν υπήρχε για τη συγκεκριμένη υπόθεση. Και είναι γνωστό ότι το μαύρο χρήμα δεν «ξαπλώνει» σε κοινούς λογαριασμούς για να το βρίσκουν Εισαγγελείς αλλά κουρνιάζει  σε OFF- SHORE εταιρείες ή στις νήσους ΜΑΝ, Παρθένους ή την Σιγκαπούρη.

 • Ήρθε λοιπόν αρνητική, ως απεμένετο, απάντηση που έδωσε αφορμή σε πανηγυρισμούς. «Μια άλλη συνομωσία κατά Σημίτη αποκαλύφθηκε» – «Κόλαφος στους συκοφάντες κ.λπ.».

 • Τη σημαία κράτησαν τα ΝΕΑ (κ. Γ. Παπαχρήστος) 19-06-19 ο οποίος βρήκε αφορμή να επαναλάβει ότι ο Σημίτης υπήρξε ο καλλίτερος μεταπολεμικός Πρωθυπουργός της Χώρας (!!!). Όϊ όϊ μάναμ….

 • Ο καλός δημοσιογράφος βρήκε αφορμή να επιτεθεί στον κ. Καμμένο, και τον χειρισμό της λίστας Μπόργιανς. Αναφέρθηκε ως «δήθεν» ευθύνες ΒΕΝΙ για λίστα Lagarnd (λησμόνησε ότι την είχε καταχωνιάσει επί  9 μήνες) και τέλος αναφέρθηκε στον Γιάννο Παπαντωνίου ισχυριζόμενος ότι ο τ. ΥΕΘΑ παραμένει χωρίς λόγο στη φυλακή. Προφυλακίσθηκε, λέει, με μια θολή, από κάθε άποψη, διάταξη. Είναι γελοίο, λέει, να θεωρείται ως ύποπτος φυγής και να είναι προφυλακισμένος!

 • Μόνο τον Άκη δεν αθώωσε ο κορυφαίος δημοσιογράφος. Το έκανε, όμως για όλο το ΠΑΣΟΚ της εποχής. Ούτε για εξοπλισμούς, ούτε για χρηματιστήριο, ούτε για ολυμπιακά έργα άκουσε κάτι ο κ. Παπαχρήστος. Θέλει να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Ούτε για διορισμούς «επίλεκτων» δημοσιογράφων σε πολλές θέσεις δημοσίου, ούτε για Pay-rolls. Το ότι θα επανέλθουμε στην “κανονικότητα” είναι σίγουρο.

Γιατί χαίρεται ο κόσμος και χαμογελά Πατέρα,

 • Ιδιαίτερα απαισιόδοξο σενάριο για το μέλλον της Χώρας, συνθέτουν τα πρόσφατα δημογραφικά στοιχεία, καθώς το 2018 ως γεννήσεις ανήλθαν στις 87.074, δηλαδή είναι κατά 33.812 λιγότερες από τους θανάτους!

 • Η Χώρα, βαθμηδόν και αθόρυβα, καταρρέει! Σύμφωνα με τις προβλέψεις ο πληθυσμός μας το 2015 θα κυμαίνεται μεταξύ 10.240.000 και 10.603.000, το 1935 9,514 εκ.  Το μακρινό, αλλά πολύ κοντινό, 2050 δεν θα ξεπερνά τα 8,5 με πλειοψηφία γέρων! Το 2100 η Χώρα θα είναι, μάλλον, επαρχία της Τουρκίας ή ένας διεθνής χώρος με Πρόεδρο Αφγανό.

 • Ακούσατε κάτι το συγκεκριμένο και θετικό για την αντιμετώπιση της μεγάλης αυτής απειλής προεκλογικά: Δύστυχη Χώρα!

Και άλλη χαρά

 • Κατά 42% μειώθηκε το εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών κατά την 5ετία 2009-2014. Η πτώση αυτή συνεχίσθηκε και τα επόμενα χρόνια. Μεταξύ 2008-2016 χάθηκαν 854.106 θέσεις εργασίας.

 • Η Ελλάδα είναι Τρίτη χώρα στην Ε.Ε. στην φτώχεια μετά Βουλγαρία και Ρουμανία.

 • Είδατε κάποιον ή κάποιους ν’ αναλαμβάνουν ευθύνη; Να σκύψουν το κεφάλι και να τραβηχτούν στον ίσκιο; Έκαναν το καθήκον τους, λένε, και συνεχίζουν με την ανοχή μας.

Κάπου η δικαιοσύνη δεν κάνει εξαιρέσεις.

 • Οριστικοποιήθηκε η παραπομπή σε δίκη (10 Μαρτ. 2020) του πρώην Πρωθυπουργού της Γαλλίας κ. Φρανσουά Φιγιόν και της συζύγου του για το σκάνδαλο αργομισθίας της δεύτερης επί Πρωθυπουργίας του πρώτου (Κ 12/07).

 • Εδώ κι’ ενταύθα καραμπινάτες αργομισθίες πολιτικών και συγγενών τους έχουν πνιγεί για να μη θιγεί η συντεχνία. Οι πολίτες το ξεπέρασαν και η χωρά ξανά προς την δόξα τραβά…

Και τρίτη, μεγαλύτερη χαρά

Η παρούσα Κυβέρνηση, προσωπικά ο κ. Κ. Μητσοτάκης, είχε κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι ο Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής (Παγκόσμια πρωτοτυπία) είναι περιττό έξοδο και πρέπει να καταργηθεί. Το ίδιο έλεγε ο κ. Α. Τσίπρας και οι Αντωνομπένηδες. Ομαδική υποκρισία ενώ κανείς δεν τολμάει να θίξει το “παρά φύση” ίδρυμα που λέγεται Βουλή.

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι η Κυβέρνηση θα εκσυγχρονίσει το Σταθμό, θα ανανεώσει το προσωπικό (θα φύγουν οι άλλοι και θα έρθουμε εμείς) και θα αγορασθούν νέα συστήματα (προμήθειες).

Ενώ είχαμε προτείνει στην φοβερή περίπτωση να απορροφηθούν οι πιστώσεις στην Άμυνα.

Δεν είναι δυνατόν με το τέρας της διαφθοράς και της ρουσφοτολογίας!

Ασέβεια ευσεβέστατου Ι

 • Ιεραρχία: Είναι πολύ βασική η έννοια καθώς και ένας από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να προσδίδεται διάταξη δομής σε ένα σύνολο.

 • Οι ΕΔ δανείστηκαν τον όρο από τους ιεράρχες και εκείνο σημαίνει το σύνολο των Αξιωματικών μέχρι κορυφή, που διοικεί το Στράτευμα.

 • Με συνεκτική δομή Ιεραρχίας επιτυγχάνεται η πειθαρχία και η συνοχή. Φιλολογίες, θα μου πείτε… Αν ένας Μέραρχος π.χ. εκτρέπεται σε πολιτικολογίες ή διατυπώσεις άλλων φαιδροτήτων η Ιεραρχία, άνωθεν, του στέλνει μήνυμα «να το βουλώσει» και σε επανάληψη τον αποστρατεύει, πάραυτα, γιατί εκθέτει το Στράτευμα και την πολιτεία.

 • Ο Παναγριώτατος Μητροπολίτης Αμβρόσιος, παραμονές εκλογών, για πολλοστή φορά εξετράπη σε ύβρεις και χυδαιότητες κατά του τότε Πρωθυπουργού κ. Α. Τσίπρα. Προδότη τον ανέβαζε, καταλύτη του κράτους τον κατέβαζε.

 • Είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Μακαβριότατος αντί να ασχολείται με τα προβλήματα της Εκκλησίας όπως πχ. τα αίσχη που αποκαλύφθηκαν στα Νεκροταφεία Σχιστού και Κόκκινου Μύλου, τα άλλα αίσχη των βιασμών ανηλίκων από Σεβασμιότατους της Δυτικής Εκκλησίας κα το’ ρίξε στην πολιτική. Γιατί δεν παραιτείται και να υποβάλει υποψηφιότητα με την Χ.Α., να εισέλθει πανηγυρικά στη Βουλή και να λέει ότι θέλει;

 • Άλλο όμως με ενόχλησε και όχι ο ασεβής και υβριστής Αμβρόσιος. Η απάθεια της Εκκλησιαστικής Ιεραρχίας που έπρεπε ήδη να τον έχει παραπέμψει στο αρμόδιο Συμβούλιο προς αποσχηματισμό ή εγκλεισμό σε ειδικό μοναστήρι υψίστης ασφαλείας. Γιατί τον αφήνει ελεύθερο να εκθέτει την Εκκλησία;

Ασέβεια και μίσος ετέρου Αγιωτάτου ΙΙ

Έτερος επιθετικός, βαθύτατα χριστιανός, Σεβασμιώτατος ο Πειραιώς, επιτέθηκε προχθές, αγρίως, στους τρεις Μουσουλμάνους βουλευτές που ορκίσθηκαν στον Μωάμεθ. Άρχισε να “τα σούρνει” στον Προφήτη που τον χαρακτήριζε έκλυτος βίος κλπ. Φαίνεται ότι ο Παναγιώτατος δεν έχεις διαβάσει Γραφή και δεν γνωρίζει περί Βησθαβέ και Δαβίδ, περί πως και θυγατέρων κλπ.

Ο Χριστός δίδαξε το μοναδικό ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ δλδ αποδεχθείτε όλους με τις ιδέες της και το θρήσκευμα, τις απόψεις. Οχι μίσος. Ο καθένας πρέπει να πιστεύει ότι νομίζει ότι πρέπει να πιστεύει, να λατρεύει όποιον θεό θέλει και να αποφασίζει αν θα ταφεί η θα αποτρεφωθεί.

Μερικοί ευλογημένοι Αρχιερείς έχουν χάσει κάθε μέτρο.

 • Η Ελλάδα είναι ακριβότερη στα τρόφιμα από τη Γερμανία. Και στις ντομάτες, και στα φασόλια και στις φακές. Ζήτωσαν οι πολιτικοί μας που βοηθούν το Λαό.

 • Έγινε μια άτυπη έρευνα: Πόσες σαβούρες εξήλθαν από τη Βουλή και πόσες εξήλθαν, με λαϊκή απόφαση. Συμπέρασμα: Βγήκαν περισσότεροι από τους εισελθόντες. Πάλι καλά.

 • Έγραψε, και δεν είχε άδικο, προ των εκλογών (Γ. Σταματόπουλος / Εφ. Συντακτών).Χρόνια τώρα στο κουρμπέτι της πολιτικής άλλο δεν έπραξαν (οι πολιτικοί) παρά να φτιάξουν περιουσίες. Αγωνιούν να βρουν, ν’ ακουμπήσουν, ως υποψήφιοι, την ταλαίπωρη ύπαρξή τους. Παλιοί, νέοι, σοσιαλιστές, ρεφορμιστές της Αριστεράς, δεξιοί κάθε κοπής, τυχάρπαστοι, γυρολόγοι, συνευρίσκονται και αδολεσχούν χωρίς να πείθουν.  

Ασέβεια Εκκλησίας προς την Πολιτεία ΙΙΙ

 • Αφού οι πολιτικοί μας, ΟΛΟΙ, κατέληξαν να είναι τεμενατζήδες, προσκυνητές και υποκριτές δίνοντας προνόμια και αρμοδιότητες παρεμβάσεως σε Νόμους στο ράσο αντί να προστατεύουν τα δικαιώματα του Λαού και την ύπαρξη ενός πολιτισμένου Ευρωπαϊκού Κράτους, τότε δίκαια γίνονται περίγελος παγκοσμίως.

 • Πρόκειται περί ευτελισμού αλλά παράλληλα, έλλειψης στοιχειώδους σωφροσύνης των Πατέρων που πρέπει ν’ αυτοσυγκρατώνται και να μην επιδιώκουν τη συγκυβέρνηση. Δεν είναι αυτή η αποστολή της Εκκλησίας και ο σεβασμός της προς τις επιταγές του Κυρίου. Φτάνει πια. Δεν θα βρεθεί, επαναλαμβάνω, ένας Κυβερνήτης με αυτοσεβασμό και αντίληψη των υποχρεώσεών του, σε ότι αφορά το κύρος της Χώρας, εσωτερικά και εξωτερικά, ώστε να θέσει τέλος σ’ αυτόν τον εξευτελισμό του Κράτους; Έλεος.

Και η οικογενειοκρατία καλά κρατεί

 • Ιδού ένα θαυμάσιο στιγμιότυπο από την ψηφοφορία για Πρόεδρο Βουλής.

 • Δύο γαλάζιοι, νέοι βουλευτές, «γόνοι» πολιτικών οικογενειών πήραν το βάπτισμα ως ψηφοσυλλέκτες. Ο κ. Γιάννης Μελάς (του Παναγιώτη) και ο κ. Χρήστος Δερμεντζόπουλος (του Αλέξανδρου). Και Υπουργοί…

 • Η συνεχιζόμενη ισχύς των πολιτικών δυναστειών σχετίζεται με την παρωχημένη οργάνωση και δομή των πολιτικών κομμάτων. Συνεχίζουν να είναι ολιγαρχικά, παραδοσιακά, μη δημοκρατικά, μονοπωλιακά.

Δημ. Χατζής – Καθ. Νομικής Π.Α.

 • Ο Γιωργάκης για να εκλεγεί, κληρονομικώ δικαιώματι, βουλευτής Αχαΐας,  παραμέρισε, χυδαία, την κ. Κατερίνα Σολωμού που έλαβε 3960 ψήφους. Ο Γιωργάκης…

 • Ο έτερος μεγάλος του Νεποτισμού κ. Κων. Καραμανλής ο Δ΄, νυν περίλαμπρος Υπουργός Υποδομών, δηλώνει ότι παρέλαβε καμμένη γη από τον προκάτοχό του. Έπρεπε να του πει κάποιος ότι το σύνθημα αυτό είναι παρωχημένο…

 • Τώρα με την όξυνση των ελληνοτουρκικών, εμφανίζονται στις διάφορες ατέλειωτες, συζητήσεις στην τηλεόραση, διάφοροι καθηγητές, σχετικοί ή άσχετοι, που δογματίζουν.

 • Δεν θα κάνω χρήση του γνωστού τσιτάτου του Μεγάλου Μπίσμαρκ περί καθηγητών αλλά θα συστήσω λίγη αυτοσυγκράτηση.

 • Ο καλός κ. Κων. Φίλης (Καθηγητής – Δ/ντής Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων) στο τελευταίο του, μακρύ, άρθρο στα ΝΕΑ (20 Ιουλίου) αποφαίνεται ότι το μέγα αμυντικό πρόβλημα της χώρας λύνεται με  προμήθεια F-35 και 4 φρεγατών. Ειδικεύει μάλιστα: Δύο γαλλικών και δύο Αμερικανικών.

Απορίες αφελούς

 • Το ΠΝ προμηθεύεται, οσονούπω, έξι νέα ελικόπτερα ΜΗ 60 R. Πολύ καλά. Τα σύγχρονα αυτά μέσα θα «κουρνιάσουν» πάνω σε γηραιές φρεγάτες; Δεν κάνω τον Ναύαρχο αλλά μήπως έπρεπε, κατά προτεραιότητα, να εκσυγχρονιστούν πρώτα οι ΜΕΚΟ, ν’ αγορασθούν 4 νέες φρεγάτες ή κορβέτες και μετά ν’ ακολουθήσουν τα ελικόπτερα; Και κάτι άλλο. Έχει εξασφαλισθεί μία στοιχειώδης ελληνική βιομηχανική συμμετοχή; Σας θυμίζω ότι ο ένδοξος κ. Γιάννος Παπαντωνίου είχε κατορθώσει να λάβει για τα Ε/Π ΝΗ-90 (μεγάλη αρπαχτή), 1,72%!! (Η Τουρκία δεν δέχεται λιγότερο από 40%).

 • Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διάβασα (Κ 21/07/19) ότι στην σύνθεση των συμβούλων του κ. Πρωθυπουργού  περιλαμβάνεται και ο τ. Διευθυντής των ΝΕΩΝ κ. Δημ. Μητρόπουλος (Στρατηγική, Ευρωπαϊκές σχέσεις). Απλά υπενθυμίζω ότι ο εν λόγω Σύμβουλος ήταν φανατικός υποστηρικτής του Γιωργάκη και όταν αυτός, ο ανεπαρκέστατος, επέστρεψε από τις Κάννες ευνουχισμένες από τους «αγαπητούς» εταίρους, απεκάλυψε, με εκτενές δημοσίευμα στα ΝΕΑ, ότι ο τ.Α/ΓΕΣ Στρατηγός Φραγκούλης Φράγκος οργάνωσε πραξικόπημα κατά του Παπανδρέου Γ΄!!! Για να μεταφέρει το ενδιαφέρον των πολιτών αλλού. Οι πάντες τότε “συνωμότησαν” κατά του Γιωργάκη.

Ερωτώ, ευσεβάστως, τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας: ο κ. Νίκος Παπανδρέου ο Δ’ γιατί προσκλήθηκε στην Δεξίωση για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας; Ως αντιστασιακός, ως εκλεκτή προσωπικότης του Δημοσίου βίου, ως πολιτευτής του ΚΙΝΑΛ, ως συγγραφέας, ως παρατηρητής εντόμων ή ως εκπρόσωπος του νεποτισμού;

Ένας τέως Α/ΓΕΕΘΑ κλήθηκε; Απλά πραγματάκια κ. Πρόεδρε που αφορούν στην Δημοκρατία.

Αρχίσαμε τα μπαλιμπούμ;

Η σημερινή Διοίκηση του ΕΑΣ είναι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ διορισμένοι από τον τότε ΑΝΥΕΘΑ κ. Π. Ρήγα.

Άμα τη εξαφανίσει της ΝΔ άρχισε απολύσεις και μάλιστα διακεκριμένων στελεχών

Μήπως πρσφέρουν τα μηνύματα καλής θέλησης στη Νέα Εξουσία;

Θέματα- φωτιά για το Υπουργείο Άμυνας

 • Κλείσιμο του προβλήματος της ΕΛΒΟ. Πρέπει το δράμα της εταιρείας να τελειώσει και ν’ αναλάβει έργα που την περιμένουν.

 • Προώθηση Νόμων Περί Προμηθειών.

 • Ο εκσυγχρονισμός των Α/Φ Ρ3 του ΠΝ καθυστερεί εξαιρετικά: Μαθαίνω ότι η ΕΑΒ έχει πρόβλημα πρόσληψης μερικών τεχνικών για να προωθηθεί η υπόθεση. Αν οι προσληφθησόμενοι είναι τεχνικοί, τελικά, και όχι στελέχη του κόμματος.

 • Επίλυση της εκκρεμότητας των ΑΩ (ας τα πούμε έτσι) της LOCKHEAD – MARTIN ώστε να εφοδιασθεί η ΕΑΒ τ’ αναγκαία για να είναι δυνατή η έναρξη εκσυγχρονισμών των F-16. Πρέπει κάτι να γίνει ώστε να τελειώνει αυτό το θέμα. Αν η Κυβέρνηση δεν επιθυμεί να εκσυγχρονισθούν ας συζητήσει την προμήθεια F-35 όπως προτείνει ο κ. Κ. Φίλης. Ας γίνει κάτι επιτέλους.

 • Και μιας αναφέρθηκα στα F-35, θυμηθείτε κάτι: Η Τουρκία, που παίζει μεγάλα παζάρια που ξέρει και κινείται θα πάρει και τα F-35. Τότε εμείς ακόμη θα συζητάμε για τον εκσυγχρονισμό των F-16 και των Ρ-3. Ζήτω το Έθνος!

Τι γίνεται εδώ;

 • Διαβάζω στο πρόγραμμα δράσης του ΥΕΘΑ (ΝΕΑ 22/07) ότι πρώτη προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η Αναθεώρηση του Νόμου περί Προμηθειών ώστε να εξασφαλίζεται η διαφάνεια κ.λπ.

 • Ποιος είναι αυτός ο Νόμος που οδεύει προς αναθεώρηση; Ας κάνω ελαφρώς ένα come-back  που λένε στο χωριό μου στην Ορεινή Αρκαδία. Πρόκειται περί ενός εξαμβλώματος του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου όταν κατείχε το θώκο του ΥΕΘΑ, διαδεχόμενος τον έτερον Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Στάχτη και μπούρμπερη άφησαν αμφότεροι στον χώρο.

 • Ο Νόμος αυτός, εντελώς ανεφάρμοστος (Νόμο μη Προμηθειών των είχε ονομάσει ο ΣΕΚΠΥ), ακαταλαβίστικος, άθλιος κατασκευάσθηκε εν Θεσσαλονίκη από μια ομάδα φίλων δικηγόρων του ΒΕΝΙ ο οποίος ούτε καν το έθεσε υπόψη των χρηστών, των επιτελείων.

 • Φίλος πτέραρχος υπηρετών στην ΔΑΥ τότε μου είχε εκμυστηρευθεί ότι επισκέφθηκε τον Υπουργό και παρακάλεσε να δοθεί ο Νόμος προς διαβούλευση στα Επιτελεία. Ο ΒΕΝΙ τον απέπεμψε με ειρωνικό σχόλιο. Τελικά ο Νόμος ψηφίσθηκε από το μπουλούκι χωρίς, νομίζω, ζωηρές αντιρρήσεις της Αντιπολίτευσης.

 • Ένα παράδειγμα τρέλας που οδηγούσε ο Βενιζελικός Νόμος είναι το εξής:

Ένα Επιτελείο ζήτησε π.χ. 1.000€ για να κάνει στοιχειώδη συντήρηση, ελάμβανε 200 αλλά στο τέλος έπρεπε να επιστρέψει τα 150 γιατί δεν ήταν εφικτές οι προμήθειες λόγω περιορισμών του Νόμου: Σκέτη παράνοια!

 • Ο Νόμος αυτός ταλαιπωρούσε τις ΕΔ για χρόνια. Ποιος τολμούσε να μιλήσει για αναθεώρηση νόμων ΒΕΝΙ επί Κυβέρνησης Αντωνομπένηδων;

 • Ήλθε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο τότε ΑΝΥΕΘΑ κ. Δημήτρης Βίτσας  δεν χρειάστηκε πολύ να καταλάβει το δράμα και έδωσε εντολή στην ΓΔΑΕΑ (Βούρης – Κυριακίδης – Μπαλαφούτης) να φτιάξουν ένα άλλο Νόμο που είναι βατός και να υπηρετήσει τον σκοπό.

 • Όντως οι παραπάνω, με τους άξιους συνεργάτες τους, κινήθηκαν, ερεύνησαν, μελέτησαν, συνεργάσθηκαν με τα επιτελεία και παρουσίασαν αυτόν τον νόμο σε διαβούλευση, νομικό έλεγχο κ.λπ. και τον παρέδωσαν του ΑΝΥΕΘΑ κ. Παν. Ρήγα να τον προωθήσει στη Βουλή (Νοε. ’18).

 • Ο Αναθεωρημένος Νόμος, λοιπόν, υπάρχει (ας τον αναζητήσει ο κ. Υπουργός) και «κοιμάται» σε κάποιο γραφείο της Βουλής. Γιατί δεν προωθήθηκε; Φοβήθηκε ο κ. Ρήγας μήπως προσβληθεί ο ΒΕΝΙ, αφού κατά τη συζήτηση θα έπεφτε πολύ γέλιο; Προσωπικά είχα ερωτήσει περί τον Φεβρουάριο τον κ. Ρήγα γιατί δεν προωθείται ο Νόμος και μου απάντησε ότι «οσονούπω κατατίθεται προς συζήτηση».

 • Υπάρχει, λοιπόν, Ο Νόμος και καλό είναι ο κ. Υπουργός να τον εισαγάγει προς ψήφιση, αφού διορθώσει ότι θέλει να διορθώσει.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s