"Greek National Pride" blog / ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Εκρηκτικό κλίμα σε Αιγαίο & Α. Μεσόγειο: Αρμάδα πλοίων βγάζει η Τουρκία – «Εχθροί μας Eλλάδα, ΗΠΑ & Ισραήλ!»


Η Άγκυρα έχει δημιουργήσει το κύριο «αφήγημα» της, το οποίο ήδη πλασάρει στον τουρκικό λαό, μιλώντας περί σύμπραξης  νέων «σταυροφόρων» κατά των τουρκικών συμφερόντων σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

«Ελλάδα, ΗΠΑ, Ισραήλ και Αίγυπτος αποτελούν «τον αντιτουρκικό συνασπισμό που μάχεται την ισλαμική Τουρκία και τα δίκαια συμφέροντα της στους υδρογονάνθρακες στην περιοχή», αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Αυτό είναι το ανατολίτικο παραμύθι που πουλάει ο κατευθυνόμενος τουρκικός τύπος και οι προπαγανδιστές του Ερντογάν στους Τούρκους πολίτες, ενώ έχει ξεκινήσει και πάλι μεγάλη τουρκική αεροναυτική άσκηση με στόχο την προβολή τουρκικής ισχύος σε Αιγαίο και Μεσόγειο.       

«Στην Ανατολική Μεσόγειο, οι ΗΠΑ, η Ελλάδα, η Γαλλία, το Ισραήλ και η Αίγυπτος, αγωνίζονται με σταθερά βήματα κατά της Τουρκίας, ενώ οι ίδιες χώρες συνεχίζουν τις δραστηριότητες εξερεύνησης και γεώτρησης στην περιοχή. Εμείς τώρα διεξάγουμε την άσκηση «Σταθερότητα-2019 η οποία θα διαρκέσει έως τις 22 Σεπτεμβρίου, μη επιτρέποντας  στην περιοχή τετελεσμένα», αναφέρει εντεταλμένος Τούρκος δημοσιογράφος .

Η τουρκική υδρογραφική υπηρεσία και το κρατικό  ινστιτούτο Ωκεανογραφίας σύμφωνα με σειρά NAVTEX που εκδόθηκαν από την Αττάλεια, φέρεται να έχει «κλειδώσει» ολόκληρες περιοχές στην Μεσόγειο .

Το τουρκικό πολεμικό ναυτικό εκτελεί την άσκηση «Σταθερότητα-2019» μετά την άσκηση «DENİZKURDU-2019» τους προηγούμενους μήνες σε Αιγαίο και Α.Μεσόγειο.

Σκοπός της νέας τουρκικής αεροναυτικής άσκησης είναι η βελτίωση των κοινών επιχειρησιακών διαδικασιών και των δυνατοτήτων αμοιβαίας υποστήριξης του τουρκικού ΠΝ και της πολεμικής αεροπορίας, ενώ η χρονική διάρκεια της δραστηριότητας αυτής είναι από 16-22 Σεπτεμβρίου 2019, έχοντας ως χώρο δράσης, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σε αυτήν συμμετέχουν φρεγάτες, κορβέτες, αμφίβια πλοία, υποβρύχια, περιπολικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα καθώς και η Ταξιαρχία πεζοναυτών στην Φώκαια, μαζί με τους κομάντος SAS-SAT. Επίσης συμμετέχουν μεταφορικά ελικόπτερα, μαχητικά και μεταγωγικά αεροσκάφη από την Διοίκηση της Πολεμικής καθώς και αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου.

Έχουμε αυτήν την στιγμή απόπλου τουρκικών πολεμικών πλοίων από τους ναυστάθμους:  Golcuk, Erdek, Φώκαια και Aksaz.

Τα σενάρια που θα υλοποιηθούν στο Αιγαίο αφορούν ελιγμούς και επίθεση σε εχθρικά πλοία, ανθυποβρυχιακό πόλεμο και αμφίβιες επιχειρήσεις κατά νήσου και μικρονήσου κά.

Από την άλλη πλευρά, άλλες δυνάμεις θα  υλοποιήσουν αεροναυτικές ασκήσεις ανοικτά της  Αττάλειας και της Μερσίνας στις 18, 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2019.

Υπενθυμίζουμε ότι το Barbaros Hayreddin Pasha και το πλοίο  Oruç Reis διεξάγουν επίσης σεισμικές μελέτες στην Ανατολική Μεσόγειο. Ενώ το πλοίο ο Bilim-2 θα είναι στην Μεσόγειο στις 16-18 Σεπτεμβρίου.

Η Τουρκία βλέποντας ότι απομονώνεται συνεχώς στην διεθνή σκηνή, προσπαθεί να προβάλει ισχύ στην περιοχή ενώ παρασκηνιακά «παίζει» ένα επικίνδυνο παιχνίδι  με Μόσχα και Ουάσιγκτον.

Το ελληνικό ΠΝ βρίσκεται στο Αιγαίο, τόσο με μονάδες επιφανείας όσο και με υποβρύχια, στα πλαίσια ασφαλείας των ελληνικών θαλαλσσίων συνόρων, αγρυπνώντας για τα τουρκικά τερτίπια τα οποία πολλαπλασιάζονται συνεχώς,  μιας και ο Ερντογάν, όπως αναφέρει και ο σύμβουλος του Ι.Καραγκιούλ, «μάχεται με πολλούς εχθρούς ταυτόχρονα».  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s