"Greek National Pride" blog

Στόχος η εξόντωση των Κούρδων – Άγκυρα: «Θα καθαρίσουμε τα σύνορα» – Πολεμικό ανακοινωθέν του SDF & οργή στις ΗΠΑ με την απόφαση Τραμπ


Eτοιμάζονται να σφάξουν τους Koύρδους οι Τούρκοι, ή βασικά αυτός είναι ο στόχος τους, καθώς μιλάμε για σκληροτράχηλους μαχητές και δεν πρόκειται να παραδώσουν τα όπλα αμαχητί.

 

Tαυτόχρονα ξεκίνησαν οι αντιδράσεις εντός των ΗΠΑ ***με την απόφαση Τραμπ από δημοσιογράφους, λομπίστες και στρατηγούς

H ΔΗΛΩΣΗ ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να καθαρίσει τα σύνορά της με τη Συρία από τους μαχητές και να εγγυηθεί την ασφάλεια της χώρας αυτής, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι η Άγκυρα θα εξαπολύσει σύντομα επίθεση στη βόρεια Συρία.

 

Χθες Κυριακή, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σύντομα στην στρατιωτική επιχείρηση που προγραμματίζει εδώ και καιρό για να δημιουργήσει μια, όπως την ονομάζει, «ασφαλή ζώνη» στη βόρεια Συρία και ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα υποστηρίξουν ούτε θα αναμειχθούν στην επιχείρηση αυτή.

 

 

«Από την έναρξη της κρίσης στην Συρία, υποστηρίζαμε την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο εξής.

 

Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τη δική μας (…) ασφάλεια καθαρίζοντας την περιοχή αυτή από τους τρομοκράτες», σημείωσε ο Τσαβούσογλου . «Θα συμβάλουμε στην ειρήνη και την σταθερότητα στη Συρία», πρόσθεσε σε μήνυμά του στο Twitter.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ SDF

Την ίδια στιγμή επικρατεί οργή στου Κούρδους, ενώ ηΓενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) εξέδωσε πολεμικό ανακοινωθέν μετά την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη βόρεια Συρία.

 

Καλεί όλους τους λαούς της βόρειας Συρίας να σταθούν στο πλευρό των SDF και να πολεμήσουν για τη γη τους.

Η ανακοίνωση:

«Παρά όλες τις προσπάθειές μας να αποφύγουμε τη σύγκρουση, τη δέσμευσή μας στη συμφωνία του «μηχανισμού ασφαλείας» και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για το σκοπό μας, οι αμερικανικές δυνάμεις δεν έφεραν εις πέρας τις ευθύνες τους και αποχώρησαν από τις συνοριακές περιοχές με την Τουρκία.

 

Η απρόκλητη επίθεση της Τουρκίας στις περιοχές μας θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στη μάχη μας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος και τη σταθερότητα και την ειρήνη που δημιουργήσαμε στην περιοχή τα τελευταία χρόνια.

 

Ως Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τη γη μας με κάθε κόστος.

 

Καλούμε τους Κούρδους, Άραβες Ασσυρίους και Συριακούς να ενισχύσουν την ενότητα τους και να σταθούν δίπλα στις SDF στην υπεράσπιση της γης τους. Γενική Διοίκηση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), 7 Οκτωβρίου 2019».

 

ΓΙΑΤΙ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ Ο ΤΡΑΜΠ

Αλλά τα σχέδια υλοποίησης της ζώνης ασφαλείας δεν προχώρησαν στο μεταξύ κι ο Ερντογάν, που αναμένεται να επισκεφθεί τον ερχόμενο μήνα τον Λευκό Οίκο, εμφανίζεται οργισμένος για το λόγο αυτό κι ετοιμάζεται να στείλει τις δυνάμεις της Τουρκίας στη βόρεια Συρία με στόχο να διεκδικήσει περιοχές από τις κουρδικές πολιτοφυλακές YPG και να δημιουργήσει τη ζώνη αυτή που θα χωρίζει τα τουρκικά εδάφη από εκείνα των Κούρδων της Συρίας.

 

Πέρα από την εκδίωξη των Κούρδων ο Ερντογάν λέει ότι με τη ζώνη αυτή θα μπορέσουν να επαναπατριστούν περίπου δύο εκατομμύρια πρόσφυγες από τη Συρία.

 

Για τις ΗΠΑ οι Κούρδοι μαχητές υποτίθεται ότι είναι ζωτικής σημασίας στην εκστρατεία τους κατά του ISIS, ενώ για την Άγκυρα είναι θανάσιμος εχθρός λόγω των σχέσεών τους με το αυτονομιστικό κίνημα του PKK, που δρα στην Τουρκία για πάνω από τρεις δεκαετίες.

 

Ο Τραμπ, ωστόσο, διαμαρτύρεται το τελευταίο διάστημα για την προοπτική να κρατούν οι ΗΠΑ μακροπρόθεσμα συλληφθέντες μαχητές του ISIS απειλώντας μάλιστα ότι θα τους αφήσει ελεύθερους να επιστρέψουν σε χώρες προέλευσής τους, όπως η Γερμανία και η Γαλλία.

 

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει πιέσει τη Γαλλία, τη Γερμανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, από τις οποίες προέρχονταν πολλοί συλληφθέντες μαχητές του ISIS, να τους δεχθούν πίσω, αλλά δεν τους ήθελαν κι αρνήθηκαν.

 

Οι ΗΠΑ δεν θα τους κρατήσουν ενδεχομένως για πολλά χρόνια και με μεγάλο κόστος για τους Αμερικανούς φορολογούμενους», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

 

Παραμένει άγνωστο τη φύλαξη πόσων εκ των τζιχαντιστών αυτών θα αναλάβει η Τουρκία.

 

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι η Τουρκία θα είναι πλέον υπεύθυνη για όλους τους μαχητές του ISIS που συνελήφθησαν στην περιοχή τα τελευταία δύο χρόνια».

 

Προς το παρόν το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ δεν σχολίασε τις εξελίξεις.

 

Ο Τραμπ έχει χαρακτηρίσει την αμερικανική στρατιωτική εμπλοκή στη Συρία «πλήρη νίκη», κάτι που επεσήμανε πολλάκις στη διάρκεια προεκλογικών του εμφανίσεων ενόψει των προεδρικών εκλογών του ερχόμενου έτους.

 

Την ίδια ώρα επέμεινε ότι οι ΗΠΑ δεν θα φέρουν ευθύνη για κρατούμενους του ISIS. «Κάναμε τεράστια χάρη στην Ευρώπη – οι περισσότεροι προέρχονταν από εκεί, είπε ο Τραμπ τον περασμένο μήνα στον Λευκό Οίκο.

 

«… Δεν πρόκειται να πληρώσουν οι ΗΠΑ για το κόστος χιλιάδων επί χιλιάδων κρατουμένων μαχητών του ISIS στο Γκουαντάναμο ή όπου αλλού. Δεν πρόκειται να το πράξουμε».

EHA MEDYA

@eha_medya

 

Beyaz Saray’dan Erdoğan-Trump görüşmesi açıklaması

▪️Beyaz Saray, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yapacağı operasyonu ABD’nin desteklemeyeceğini ve bu ülkenin operasyona dahil olmayacağını açıkladı.

🔗http://ehamedya.com/beyaz-saraydan-erdogan-trump-gorusmesi-aciklamasi_29664.html 

View image on Twitter
See EHA MEDYA’s other Tweets
 
 

Beyaz Saray’dan Erdoğan-Trump görüşmesi açıklaması

▪️Beyaz Saray, Türkiye’nin Suriye’nin kuzeyine yapacağı operasyonu ABD’nin desteklemeyeceğini ve bu ülkenin operasyona dahil olmayacağını açıkladı.

🔗https://t.co/5APJgMq2oa pic.twitter.com/yGtaUcJwJi

— EHA MEDYA (@eha_medya) October 7, 2019

EHA MEDYA

@eha_medya

 


[Fırat’ın Doğusuna Harekat]

Cumhurbaşkanı Erdoğan: «Akşamki görüşmemizden sonra bölgede sayın Başkan’ın (Trump’ın) ifade ettiği gibi çekilme olayı başlamış vaziyette.»

Embedded video

19 people are talking about this
 
 

#SONDAKİKA
[Fırat’ın Doğusuna Harekat]

Cumhurbaşkanı Erdoğan: «Akşamki görüşmemizden sonra bölgede sayın Başkan’ın (Trump’ın) ifade ettiği gibi çekilme olayı başlamış vaziyette.» pic.twitter.com/Wjsuud0tmL

— EHA MEDYA (@eha_medya) October 7, 2019

Mevlüt Çavuşoğlu

@MevlutCavusoglu

 

Have supported the territorial integrity of since the beginning of the crisis and will continue to do so. Determined to ensure survivability and security of by clearing the region from terrorists. Will contribute to bringing safety,peace&stability to Syria.

195 people are talking about this
 
 

Have supported the territorial integrity of #Syria since the beginning of the crisis and will continue to do so. Determined to ensure survivability and security of #Turkey by clearing the region from terrorists. Will contribute to bringing safety,peace&stability to Syria.

— Mevlüt Çavuşoğlu (@MevlutCavusoglu) October 7, 2019

MrRevinsky@Kyruer
 


Footage showing troops leaving bases near the -Syrian border.

Embedded video

33 people are talking about this
 
 

#Syria #EasternEuphrates
Footage showing #US troops leaving bases near the #Turkish-Syrian border. pic.twitter.com/qWx55YauWZ

— MrRevinsky (@Kyruer) October 7, 2019

Coordination & Military Ops Center – SDF

@cmoc_sdf

 

As the Syrian Democratic Forces, we are determined to defend our land at all costs. We call on our Kurdish, Arab, Assyrian, and Syriac people to strengthen their unity and stand by the in defense of their land.https://sdf-press.com/en/2019/10/to-media-and-public-opinion-6/ 

 
221 people are talking about this
 
 

As the Syrian Democratic Forces, we are determined to defend our land at all costs. We call on our Kurdish, Arab, Assyrian, and Syriac people to strengthen their unity and stand by the #SDF in defense of their land.https://t.co/wvbvaOR37k

— Coordination & Military Ops Center – SDF (@cmoc_sdf) October 7, 2019

See Yeni Akit Gazetesi’s other Tweets
 
 

YPG yanlısı Mcgurk çıldırdıhttps://t.co/4Tq8KJS8Oz pic.twitter.com/phxpcp6KVp

— Yeni Akit Gazetesi (@yeniakit) October 7, 2019

***με την απόφαση Τραμπ

ΠΗΓΗ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s