"Greek National Pride" blog

Το Τελ Αβίβ «πάγωσε» τον Ερντογάν: «Οι ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έληξαν!» – «Βόμβα» από Mossad & Ισραηλινό ΥΠΕΞ


Τρομερό σχέδιο Ερντογάν αποκαλύπτει ισραηλινή εφημερίδα επικαλούμενη πηγές στις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, για την προσπάθεια αλλαγής του θρησκευτικού status quo για τους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ (που θα επηρέαζε πιθανόν και το ελληνικό Πατριαρχείο).

Η ισραηλινή εφημερίδα Hayom δημοσίευσε άρθρο με τίτλο «Οι ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έληξαν», αναφερόμενη σε δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού εξωτερικών Yisrael Katz.

Σύμφωνα με την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ιορδανίας, οι Ιορδανοί έχουν ιδιαίτερη θέση στους ιερούς τόπους του Ισλάμ στην Ιερουσαλήμ και δεν θα επιτρέψουμε στον Ερντογάν να υπονομεύσει το καθεστώς της Ιορδανίας», ανέφερε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ .

Το ισραηλινό ΥΠΕΞ έχει ξεκινήσει επιχείρηση «μείωσης της επιρροής» της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ, με την Άγκυρα να έχει ξεκινήσει εδώ και δύο με τρία χρόνια σχέδιο για να πάρει την εξουσία στους Αγίους Τόπους από την Ιορδανία.

Οι Τούρκοι εδώ καιρό ασκούν μεγάλη επίδραση στον αραβικό πληθυσμό της Ιερής πόλης λόγω της οθωμανικής κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ, δίνοντας άφθονη βοήθεια και επηρεάζοντας πολιτιστικά τους Άραβες στην περιοχή.

Οι Ισραηλινοί κατανοώντας το τι ακριβώς ετοιμάζει ο Ερντογάν, αποφάσισαν μέσω ενός σχεδίου που ετοιμάστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, να βάλουν ανάχωμα στους Τούρκους με την ανακήρυξη αρχικά της «μουσουλμανικής αδελφότητας» ως παράνομης οργάνωσης εντός και εκτός Ισραήλ, (είναι γνωστό ότι η οργάνωση αυτή χρηματοδοτείται από την Άγκυρα και ορισμένα καθεστώτα του Κόλπου) και μερικά άλλα μέτρα.

«Η έκθεση της Mossad ανέφερε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα θα κηρυχθεί «παράνομη ένωση» στο Ισραήλ, ενώ η τουρκική «φιλανθρωπική οργάνωση ΤΙΚΑ θα λειτουργεί κάτω από την πολύ «στενή» συνεργασία της ισραηλινής υπηρεσίας συντονισμού βοήθειας και την άδεια των ισραηλινών αρχών στην πόλη της Ιερουσαλήμ.
Η άμεση επικοινωνία ανάμεσα στους Τούρκους της οργάνωσης αυτής και των λοιπών οργανώσεων τουρκικών συμφερόντων με τα μέλη του Ισλαμικού Ιδρύματος θα περιοριστεί.

Στόχος του ύπουλου τουρκικού σχεδίου ήταν η υφαρπαγή της εξουσίας της Ιορδανίας για να κάνει κουμάντο ο Ερντογάν και η χώρα του στην Ιερουσαλήμ, κάτι που θα είχε σε μια τέτοια περίπτωση λογικά αντίκτυπο και στην λειτουργία του ελληνικού Πατριαρχείου.

Αυτήν την στιγμή η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε χάος, από την σύγκρουση της Σαουδικής Αραβίας με την Υεμένη, τον εμφύλιο πόλεμο στην Συρία, την κατάσταση στο Ιράν, καθώς και το χάος στην Λιβύη, όπου οι πολλαπλές τρομοκρατικές ομάδες συναγωνίζονται για τον έλεγχο της χώρας, χωρίζοντας σε πολλά κομμάτια τον ισλαμικό κόσμο τον οποίο θέλει να ενώσει ο… νέος Σουλτάνος.

Ο Ερντογάν βλέποντας όλα αυτά, πιστεύει ότι η κατάσταση αυτών των πολέμων «θολώνει» το όραμα των μουσουλμάνων για την πραγματική προσδοκία τους, η οποία είναι να «βαδίσουν όλοι μαζί στην Ιερουσαλήμ».

Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s