"Greek National Pride" blog

Ορμητήριο τζιχαντιστών τα Βαλκάνια: Στρατόπεδο εκπαίδευσης ισλαμιστών στο Κόσοβο – «Τουρκικός δάκτυλος» για έλεγχο της περιοχής


Μόνο τυχαία δεν κρίνεται το χθεσινό σόου των Τούρκων στα ελληνοτουρκικά σύνορα με τον δήθεν “τζιχαντιστή” που ήθελαν να μας φορτώσουν με το έτσι θέλω.

Η ουσία όμως είναι ότι ή Άγκυρα εμπλέκεται χοντρά με την ισλαμική τρομοκρατία στην Συρία και πιθανώς, οι Τούρκοι να την «ευνοούν» και στα Βαλκάνια, αναλαμβάνοντας νέο πεδίο δράσης με την διευκόλυνση εκατοντάδων Τζιχαντιστών να μεταβούν σε Βοσνία, Κόσοβο αλλά και αλλού.

Το πρόβλημα ειδικά στην περιοχή μας είναι ακόμη πολύ μεγαλύτερο μιας και σύμφωνα με σερβικό άρθρο, αποκαλύπτεται η ύπαρξη στρατοπέδου εκπαίδευσης ισλαμιστών στο Κόσοβο, ένα κρατικό μόρφωμα στο οποίο βασιλεύει η μαφία, το εμπόριο όπλων, ναρκωτικών και λευκής σαρκός.

Τέσσερις Αλβανοί, ο Μπέκο Ιτζρίζι, ο Μπέκιμ Φιντάνι, ο Ίλμπερ Μπέλα και ο Φατόνα Ιουάτζα, που πολεμούν για το Ισλαμικό Κράτος, έχουν δραπετεύσει από τη φυλακή στην ανατολική Συρία και είναι ενεργοί στο έδαφος του Κοσόβου, μαζί με εκατοντάδες άλλους, σύμφωνα με αρκετά βίντεο, σε ειδικό κέντρο εκπαίδευσης, αναφέρουν σερβικά ΜΜΕ.

Όπως ανέφερε η αλβανική εφημερίδα Express στην Πρίστινα, τα βίντεο είναι επίσης στα Αλβανικά και σε αυτό εμφανίζεται ο Αλβανός πολέμαρχος Faton Ivaja με βαριά όπλα.

Ο ίδιος απαιτεί θυσίες “στον δρόμο του Αλλάχ», ενώ στέλνει απειλητικά μηνύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες χώρες.

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες αυτές «επιβεβαιώθηκαν από πηγές μέσα στις υπηρεσίες ασφαλείας του Κοσόβου«, ενώ η ID του απειλητικού μηνύματος στο βίντεο καταγράφηκε «κάπου στα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας».

Ο Bedri Eljezi ειδικός του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών του Κοσσυφοπεδίου (IMS), αναφέρει ότι: «η κατάσταση στη Συρία μας οδηγεί να σκεφτούμε τον κίνδυνο αυτών που επέστρεψαν στα Βαλκάνια ενώ αναμένουμε και άλλους, επειδή αυτοί αποτελούν μέγα κίνδυνο».
Ο εμπειρογνώμονας ασφαλείας Drizan Shala επισημαίνει την ανάγκη για τις υπηρεσίες ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο να εργαστούν σκληρότερα για να εντοπίσουν εκείνους που δημοσιεύουν τα βίντεο και να εντοπίσουν και καταγράψουν τις κρυψώνες τους ακόμα και εντός του εδάφους του Κοσόβου.

«Θα ήταν καλό να δημιουργήσουμε μια ειδική δύναμη που να περιλαμβάνει ειδικούς ασφαλείας που θα δημιουργούσαν ένα στέρεο υπόβαθρο για να μάθουμε να καταγράφουμε και να επεξεργαζόμαστε αυτά τα βίντεο», δήλωσε ο Σάλα.

Σύμφωνα με άρθρο μας, τα Βαλκάνια είναι η περιοχή με την υψηλότερη συγκέντρωση ξένων μαχητών που επέστρεψαν από τη Συρία και το Ιράκ, όπου πολέμησαν για τους Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Οι μυστικές υπηρεσίες σε Ευρώπη και Αμερική έχουν τεθεί σε συναγερμό εδώ και καιρό, διότι χιλιάδες τζιχαντιστές με ευρωπαϊκά διαβατήρια έχουν πάρει τον δρόμο της επιστροφής από τη Συρία.

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

«Η επιθυμία εισόδου χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη δεν αποτελεί έκπληξη σε κανέναν πλέον, ενώ η παρουσία τους στα Βαλκάνια δεν είναι επίσης ασυνήθιστη. Οι εστίες τρομοκρατίας όμως σε όλο τον κόσμο στον 21ο αιώνα θα αποτελέσουν μια κρίσιμη απειλή για ολόκληρο τον πλανήτη που αφορά την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων», δηλώνει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Συνεδρίου, Vyacheslav Moshe Kantor.

Η δραστηριοποίηση των Αλβανών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στα Σκόπια, το Μαυροβούνιο και την Ελλάδα. Επίσης τα Τίρανα, άρχισαν να διεκδικούν πιο ριζικά τα δικαιώματά τους εμφανίζοντας το όνειρο της Μεγάλης Αλβανίας. Ωστόσο, αυτές οι διαδικασίες έλαβαν και λαμβάνουν χώρα εντός της πρώην Γιουγκοσλαβίας με εσωτερικές διαδικασίες μετανάστευσης.

Τώρα έχουμε χιλιάδες πρόσφυγες από τη Μέση Ανατολή να αναζητούν δίοδο από τα Βαλκάνια. Το πρώτο πράγμα που έρχεται στο μυαλό κάποιου με το πρόσχημα των προσφύγων, είναι ότι η οποιαδήποτε χώρα μπορεί να πλημμυρίσει με καλά εκπαιδευμένους ισλαμιστές που έχουν επιζήσει από «καυτές περιοχές» της Συρίας.

Μεγάλο μέρος σε αυτό το «βρώμικο» σχέδιο πιθανότατα να διαδραματίσει η Τουρκία η οποία είναι σε όλα «μέσα», όπως κατέδειξε και η εμπειρία στην Συρία. Οι Τζιχαντιστές στα Βαλκάνια σε συνεργασία με Τούρκους θα ήταν μια ολέθρια «συμμαχία» για όλες τις χώρες της περιοχής.

Πηγή

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s