"Greek National Pride" blog

«Κύμα» βίας εξαπολύει ο Ερντογάν: Δράσεις παραστρατιωτικών οργανώσεων εντός και εκτός Τουρκίας


Στο στόχαστρο Χριστιανοί, Κούρδοι, Αρμένιοι

Κύμα βίας και τραμπουκισμού φέρεται να έχει εξαπολυθεί στην Τουρκία από παραστρατιωτικές οργανώσεις κατά των Χριστιανών, Κούρδων, Αρμενίων, ενώ ετοιμάζονται «βρώμικα» σχέδια από Βαλκάνια και Συρία έως Λιβύη όπως βλέπουμε καθημερινά, με τις “ευλογίες” του προέδρου Ερντογάν, αναφέρει γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος.

Μια βίαιη υπερεθνικιστική ομάδα, που χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική από το ανώτατο ποινικό δικαστήριο της Τουρκίας παλαιότερα, για επιθέσεις στην Τουρκία και την Κύπρο, αναβίωσε από την κυβέρνηση του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τους νεοεθνικιστές συμμάχους του και δρα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ανάμεσα σε Τουρκογενείς πληθυσμούς, αναφέρει ο Α. Μποζκούρτ θέτοντας σε συναγερμό όλες τις υπηρεσίες πληροφοριών στην περιοχή μας.

Μία από αυτές τις οργανώσεις, είναι γνωστή ως τουρκική ταξιαρχία των εκδικητών (Türk İntikam Tugayı ή TİT), ενώ είναι γνωστή επίσης και με άλλα ονόματα, όπως Τούρκοι επιδρομείς (Türk Akıncı Timi ή TAT), ή (Türk İntikam Birliği Teşkilatı ή TİBT), και έλαβε ζωή από την κυβέρνηση του Ερντογάν και φέρεται να ετοιμάζει νέα σχέδια και εκτός Τουρκίας.

Σύμφωνα με μυστικά έγγραφα που έλαβε η Nordic Monitor, η οργάνωση δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό σημαντικών πράξεων βίας για εκφοβισμό μειονοτήτων, οργανώσεων, εκκλησιών και θρησκευτικών χώρων στην Τουρκία, ειδικά κατά Χριστιανών και αλλοδαπών που ζουν στη χώρα.

Τα έγγραφα αυτά ανέφεραν ότι οι μαχητές της εξτρεμιστικής οργάνωσης προσποιούνται ότι εργάζονται για το τουρκικό κέντρο ασφαλείας.

Στην πραγματικότητα, πιστοποιημένα στοιχεία έδειξαν ότι η οργάνωση διατηρούσε συνδέσμους με ενεργούς και εν αποστρατεία Τούρκους αξιωματικούς στις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών, λαμβάνοντας κρυφά υποστήριξη για τις δραστηριότητές της.

Η οργάνωση (βίας και μίσους) του Ερντογάν, απειλεί διανοούμενους, πολιτικούς, ακόμα και μέλη της επιβολής του νόμου και του δικαστικού σώματος, τα οποία έθεσαν την οργάνωση στο μικροσκόπιο για τις δραστηριότητές της.

Οι Τούρκοι αυτοί κατέχουν αρκετούς εξτρεμιστικούς ιστότοπους για να προσελκύσουν νεοσύλλεκτους, ενώ εκδίδουν ανακοινώσεις, που ενθαρρύνουν τη βία και τις επιθέσεις εναντίον ανθρώπων που χαρακτηρίζονται ως εχθροί της Τουρκίας.

Τούρκοι ανώτατοι αξιωματικοί της αστυνομίας και εισαγγελείς που διερεύνησαν την παραστρατιωτική οργάνωση τιμωρήθηκαν με απόλυση και φυλάκιση, ενώ οι καταδικασμένοι εγκληματίες της ΤΙΤ, οι οποίοι αποδείχθηκαν ότι είχαν εμπλακεί σε δεκάδες επιθέσεις στην Τουρκία και την Κύπρο, απελευθερώθηκαν από την κυβέρνηση Ερντογάν, η οποία σκόπιμα προωθεί τον εθνικισμό και τη θρησκευτική ένταση στην Τουρκία, και μεταξύ των τουρκικών κοινοτήτων της διασποράς στο εξωτερικό, μας τονίζει ο Μποζκούρτ.

Σύμφωνα με την έκθεση, η TİT είναι μια συγκεκαλυμμένη οργάνωση που χρησιμοποιήθηκε από τους υπερεθνικιστές της Τουρκίας για να απευθύνει απειλές σε αριστερούς και διανοούμενους της χώρας.

Η έκθεση, που κατατέθηκε στο 13ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Κων/πολης το 2010, ανέφερε ότι η οργάνωση βρίσκεται πίσω από πολλές ανεπίλυτες δολοφονίες στην Τουρκία.

Η ομάδα TİT έστειλε απειλητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε διάφορους διανοούμενους που υπέγραψαν εγκληματική καταγγελία εναντίον του τότε αρχηγού του Γενικού Επιτελείου, στρατηγού İlker Başbuğ, τον Οκτώβριο του 2008 για την καταφανή παρέμβασή του στην πολιτική.

Τα μηνύματα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ανέφεραν ότι οι διανοούμενοι είχαν συμπεριληφθεί σε «κατάλογο” λόγω της κριτικής τους για τον Τούρκο Α/ΓΕΕΔ, έναν νεο-εθνικιστή στρατηγό ο οποίος θεωρήθηκε ένοχος για την απόκρυψη χρημάτων και για την υποστήριξη δεκάδων εξτρεμιστικών και ρατσιστικών ιστότοπων στην Τουρκία.

Ο σημερινός αρχηγός της TİT Α. Γκιουλτάι, παραβρίσκεται σε όλη τη χώρα κινητοποιώντας τους πάντες για την υποστήριξη του Ερντογάν και των εθνικιστών συμμάχων του.

Μιλάμε για δολοφόνους και κατ’ επάγγελμα τραμπούκους που στέλνει ο Ερντογάν τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, για να προκαλέσουν πρόβλημα όπου, υπάρχουν τουρκογενείς πληθυσμοί.

34 people are talking about this

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s