"Greek National Pride" blog

Άξονας Αθήνας-ΗΑΕ κατά Άγκυρας: »Χρυσό» deal για τον εκσυγχρονισμό των Ελληνικών Apache


Τα ΗΑΕ υπενθυμίζουμε, αποτελούν βασικό σύμμαχο του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ στην Λιβύη, καθώς τον ενισχύουν τόσο στρατιωτικά, όσο και διπλωματικά.  

Με την προσέγγιση της Αθήνας στον Χαλίφα Χαφτάρ και την ενεργοποίηση στρατιωτικής συμμαχίας με του συμμάχους του, ΗΑΕ και Αίγυπτο, ένα ηχηρό μήνυμα φτάνει στην Άγκυρα, κλονίζοντας τη σιγουριά των Τούρκων για την υλοποίηση των άνομων σχεδίων τους.  

Είναι που αναφέρουμε συνεχώς στο Πενταπόσταγμα.

Μόνο με ισχυρές συμμαχίες θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στην περιοχή μας.

Η συμφωνία με τα ΗΑΕ

Σε διακρατική συμφωνία με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προχωρά η Ελλάδα για την συντήρηση των πανίσχυρων επιθετικών ελικοπτέρων Apache AH-64A+, τα οποία κλείνουν αισίως 25 χρόνια στις τάξεις της Αεροπορίας Στρατού.

Οι επαφές άρχισαν σχεδόν αμέσως μόλις η αεροπορία των ΗΑΕ προχώρησε στην αναβάθμιση των Αpache που διαθέτει, από AH-64A σε διαμόρφωση AH-64D, ενώ ήδη παρήγγειλε και 17 νέα Apache AH-64E.

Αυτή ήταν η «χρυσή» ευκαιρία για την Αεροπορία Στρατού ώστε να εξασφαλίσει ανταλλακτικά και κρίσιμα εξαρτήματα για τα Ελληνικά επιθετικά ελικόπτερα.

Άλλωστε η Αμερικανική κατασκευάστρια εταιρία από το 2011 έχει ήδη ενημερώσει την ΑΣ ότι πλέον δεν μπορεί να υποστηρίξει τα Apache AH-64A+ αφού πλέον όλο το βάρος έχει πέσει στα εκσυγχρονισμένα AH-64D και E, αναφέρει το newpost.

Στελέχη από την Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού μετέβησαν το προηγούμενο διάστημα στο Dubai και συγκεκριμένα στην αεροπορική βάση Al-Hamra και βρήκαν στις αποθήκες «θησαυρό» από ανταλλακτικά και εξαρτήματα τα οποία έχουν άμεση ανάγκη τα Ελληνικά Apache για να παραμείνουν «ζωντανά» μέχρι να αναβαθμιστούν.

Η συμφωνία θα ολοκληρωθεί όταν εξασφαλιστούν οι απαραίτητες πιστώσεις, με την Αεροπορία Στρατού να έχει λάβει από την πολιτική ηγεσία τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα προχωρήσει άμεσα.

Συμφωνία και με το Ισραήλ

Πέρα όμως από την συντήρηση των Apache οι Επιτελείς της Αεροπορίας Στρατού και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ήδη επεξεργάζονται προτάσεις και σχέδια για τον εκσυγχρονισμό τους τα επόμενα χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό καθοριστική ήταν η πρόσφατη επίσκεψη στο Ισραήλ του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος συνοδεύονταν από το νέο Διευθυντή Εξοπλισμών Θεόδωρο Λάγιο.

Η Ισραηλινή πολεμική βιομηχανία εδώ και χρόνια έχει αναπτύξει δικά της συστήματα τόσο σε ότι αφορά τον εκσυγχρονισμό στα ηλεκτρονικά και στις επικοινωνίες των Apache όσο και στον οπλισμό.

Άλλωστε μόνο το Ισραήλ και η Ελλάδα διαθέτουν πλέον στον κόσμο Apache ΑΗ-64Α αν και το Τελ Αβίβ από τα 48 έχει εκσυγχρονίσει τα 22 σε AH-64D.

Ήδη η Ισραηλινή εταιρία η οποία αναβάθμισε τα 22 Apache έχει προχωρήσει σε πρόταση προς την αρμόδια διεύθυνση του Ελληνικού υπουργείο Άμυνας για πακέτο εκσυγχρονισμού των Ελληνικών AH-64A+ κυρίως σε ότι αφορά τα ηλεκτροοπτικά συστήματα απαραίτητα για νυχτερινές επιχειρήσεις.

Τα επιθετικά ελικόπτερα Apache – τα καλύτερα επιθετικά ελικόπτερα στον κόσμο – αποτελούν δίχως άλλο σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, αφού πρόκειται για οπλικό σύστημα το οποίο δεν διαθέτουν οι γείτονες Τούρκοι.

Έχουν τρομακτική ισχύ πυρός και τη δυνατότητα να επιχειρούν ημέρα και νύχτα εξαπολύοντας με ακρίβεια τόσο τους «φονικούς» Hellfire σε εχθρικά άρματα μάχης όσο και ρουκέτες σε στόχους με μικρή ή ανύπαρκτη θωράκιση.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s