"Greek National Pride" blog

Ανθελληνικό μένος από Παλαιστινίους: Πανηγυρίζουν την άλωση της Κων/πολης στο Τέμενος Αλ Ακτσά


Σύμφωνα με ισραηλινό δημοσίευμα, ένα πρόσφατο επεισόδιο στην Ιερουσαλήμ μας δίνει με σαφήνεια, την απάντηση σε ένα μεγάλο βαθμό στο ερώτημα στο τι επιδιώκουν οι Παλαιστίνιοι αυτήν την περίοδο ανάμεσα σε απελευθέρωση ή νεα νεο-οθωμανική κατοχή.

Ο Χίζμ αλ-Ταχρίρ και το «Κόμμα της Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης», υποστήριξαν μια μεγάλη υπαίθρια εκδήλωση κοντά στο τέμενος του Al-Aqsa, για να τιμήσουν την επέτειο της Ισλαμικής κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης (29 Μαΐου 1453).

Πρόκειται για κίνηση που έχει σαφώς τουρκική υποκίνηση, μιας και αυτό επιδίωκε ο Ερντογάν, πατρονάροντας την Λωρίδα της Γάζας και ειδικά την Α.Ιερουσαλήμ, ως ο μοναδικός σωτήρας των Παλαιστινίων.

Ο ίδιος προωθεί την εικόνα του «θεϊκού» απεσταλμένου, στους δυστυχισμένους Παλαιστινίους, που πέφτουν στην παγίδα του σουλτάνου, ο οποίος επιδιώκει “άλωση” της περιοχής μέσω της θρησκείας.

Για την Ελλάδα τέτοιες συμπεριφορές, εκτιμάται ότι δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο του Παλαιστινιακού λαού και προέρχονται από ελεγχόμενα από την Άγκυρα άτομα, τα οποία θέλουν την διακοπή των πολύχρονων καλών σχέσεων της πατρίδος μας με την Παλαιστίνη.

“Η εορτή για την επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης φέρνει νέο άνεμο για τα πράγματα που έρχονται. Φέρνει την είδηση ​​ότι η Ρώμη θα κατακτηθεί στο εγγύς μέλλον.

Προσεγγίζουμε την εκπλήρωση τριών προφητειών και προσευχόμαστε ότι ο Αλλάχ θα εκπληρώσει αυτές τις προφητείες.

Η πρώτη προφητεία είναι η ίδρυση του καθοδηγούμενου Χαλιφάτου σύμφωνα με τον νόμο του προφήτη.

Η δεύτερη προφητεία είναι η απελευθέρωση του τζαμιού Al-Aqsa και η ανακήρυξη της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του κράτους του Χαλιφάτου.

Η τρίτη προφητεία είναι ότι το Ισλάμ θα ρίξει τους γείτονές του στο έδαφος και ότι η έκτασή του θα εκτείνεται κατά μήκος της ανατολής και της δύσης αυτής της Γης.

Αυτή είναι η υπόσχεση του Αλλάχ και ο Αλλάχ δεν αρνείται τις υποσχέσεις του”, δηλώνει ο ηγέτης της οργάνωσης Χίζμ αλ-Ταχρίρ.

Ισραηλινός ειδικός αναφέρει ότι, “αν σκεφτούμε για μια στιγμή τη σημασία αυτών των ισχυρισμών, που προέρχονται από κάποιους Παλαιστινίους, οι οποίοι αναζητούν συγχρόνως την συμπάθεια από τη διεθνή κοινότητα, τότε θα εισέλθουμε σε ένα πολύ μεγάλο μπέρδεμα”.

“Πρώτα απ ‘όλα, η ισλαμική κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης ήταν ακριβώς μια βάναυση και άγρια ​​κατάκτηση και η μόνη νομιμότητα της ήταν η δύναμη των όπλων.

Όπως έπρατταν οι μουσουλμάνοι εδώ και αιώνες σε Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, έτσι εισέβαλαν και κατέκτησαν τη «Νέα Ρώμη», όχι επειδή γιατί είχε διαπράξει κάποια αδικία η ηγεσία της πόλης, αλλά επειδή οι Τούρκοι μουσουλμάνοι τότε είχαν αποφασίσει την υποταγή όλων των μη μουσουλμάνων.

Επιπλέον, οι νεο-Οθωμανοί είχαν από καιρό βάλει στο στόχαστρο την Κωνσταντινούπολη για την οποία οι Τούρκοι είχαν δηλώσει ότι: «θα κατακτήσουμε τη Ρώμη σας, θα σπάσουμε τους σταυρούς σας και θα υποδουλώσουμε τις γυναίκες σας και θα  ασκήσουμε φόβο στις καρδιές των πιστών σας».

Το μήνυμα ήταν σαφές τότε, αλλά και τώρα για πάρα πολλούς μουσουλμάνους, και αφορά την επιθυμία για «απελευθέρωση της Παλαιστίνης», και την «κατάκτηση του Ισραήλ», καταλήγει ο ίδιος.

Ο Ερντογάν στη διάσταση που αφορά την μουσουλμανική θρησκεία, έχει αναγάγει τον εαυτό του σε μεγάλο ηγέτη, ο οποίος θα υπερασπιστεί όλους τους απανταχού μουσουλμάνους, υλοποιώντας ταυτόχρονα το άπιαστο όνειρο της αναβίωσης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Πρόκειται για μια άκρως επικίνδυνη θεώρηση των πραγμάτων, μιας και ο νέος σουλτάνος θέλει να μετατρέψει οποιαδήποτε πιθανή διαμάχη στην περιοχή μας, σε θρησκευτικό πόλεμο, εμπλέκοντας όλους του μουσουλμάνους της Μέσης Ανατολής, αλλά ούτε και αυτό του βγήκε.

Αίγυπτος, Σ.Αραβία και άλλα κράτη κατανόησαν τα σχέδια του και την πρόθεση του να γίνει ο ηγέτης όλων των ισλαμικών χωρών της Μεσογείου και του Κόλπου και τον έκαναν στην άκρη.

ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ@pentapostagma

Ανθελληνικό μένος από Παλαιστινίους: Πανηγυρίζουν την άλωση της Κων/πολης στο Τέμενος Αλ Ακτσά – Τους υποκινεί η Τουρκίαhttps://bit.ly/2OvfqfA 

View image on Twitter
See ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ’s other Tweets

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s