"Greek National Pride" blog / ΡΩΣΙΑ / Τουρκία

Σύμβουλος Ερντογάν: «Προ των πυλών η σύγκρουση Τουρκίας-Ρωσίας».Αποφασισμένοι για ρήξη με τη Ρωσία οι Τούρκοι


Συ μφωνα με τον Burhanettin Duran, Τούρκο πολιτικό και ακαδημαϊκό και νυν γενικό διευθυντή του Ιδρύματος Πολιτικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Ερευνών (SETA), think tank με έδρα την Άγκυρα, που χρηματοδοτείται από την τουρκική κυβέρνηση, η σύγκρουση Ρωσίας και Τουρκίας είναι πολύ κοντά.

«Οι ανώτατοι στρατιωτικοί του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην βορειοδυτική συριακή επαρχία του Ιντλίμπ, δείχνουν ότι είναι διατεθειμένοι να διακινδυνεύσουν να σπάσουν τους δεσμούς με την Τουρκία», έγραψε στην εφημερίδα Sabah, ο Burhanettin Duran, ο οποίος είναι σύμβουλος του Ερντογάν.

“Η Τουρκία πρόκειται να χάσει την υπομονή της με τις κινήσεις της Ρωσίας στη Συρία και η κυβέρνηση της Άγκυρας δεν έχει άλλη επιλογή από το να επιστρέψει στην καταναγκαστική (εννοεί εκβιαστική) διπλωματία»,δήλωσε ο Ντουράν.

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Τουρκία δεν είχε κανένα περιθώριο να απομακρυνθεί από το Ιντλίμπ, καθώς 1 εκατομμύριο Σύριοι έχουν φτάσει ήδη στα σύνορα της Τουρκίας, ενώ υπάρχουν 3,6 εκατομμύρια Σύριοι που ζουν σήμερα στην περιοχή.

Οι ΗΠΑ «αγκαλιάζουν» την Τουρκία – Ουάσινγκτον: «Υποστηρίζουμε τη σύμμαχό μας»

Ερντογάν, Τραμπ, Πούτιν

Ένοπλες Συρράξεις 124

Οι ΗΠΑ «αγκαλιάζουν» την Τουρκία – Ουάσινγκτον: «Υποστηρίζουμε τη σύμμαχό μας»

«Η Τουρκία δεν θα μπορούσε ποτέ να επιστρέψει κάτι τέτοιο στον λαό της. Ένα τέτοιο σενάριο θα έθετε στην Τουρκία το πρόβλημα της αντιμετώπισης έως και 7 εκατομμυρίων Σύριων προσφύγων”, ανέφερε.

Η Άγκυρα απείλησε ότι θα ξεκινήσει μια στρατιωτική επιχείρηση πλήρους κλίμακας στο Ιντλίμπ, ζητώντας από τη Ρωσία να συμμορφωθεί με τους όρους της Αστάνα, εξασφαλίζοντας την αποχώρηση των συριακών δυνάμεων από την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Ο Πούτιν όμως δήλωσε στον Ερντογάν ότι από όπου εισέρχεται ο συριακός στρατός θα ξηλώνονται τα τουρκικά φυλάκια και θα αποσύρονται οι τουρκικές δυνάμεις”, προκαλώντας οργή στον σουλτάνο.

Επίσης το Κρεμλίνο κατήγγειλε την Τουρκία έχει στείλει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών και τεθωρακισμένων οχημάτων στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, προφανώς προετοιμάζοντας μια αναμενόμενη μεγάλης κλίμακας επίθεση.

«Η Τουρκία μετέφερε μεγάλες ποσότητες στρατιωτικού εξοπλισμού και πυρομαχικών στην Ιντλίμπ τις τελευταίες εβδομάδες», ανέφερε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας την Παρασκευή.

«Η Ρωσία θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί την κάρτα του Ιντλίμπ ενάντια στην Τουρκία, διότι φέρνει στο προσκήνιο σοβαρούς κινδύνους. Η Μόσχα φαίνεται να υιοθετεί μια προσέγγιση που μπορεί να «σπάσει» τους στρατηγικούς δεσμούς με την Τουρκία, οι οποίοι έχουν ενισχυθεί τα τελευταία δύο χρόνια«, τόνισε ο Ντουράν.

«Ωστόσο, οι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν φαίνεται να κατανοούν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας», δήλωσε ο Ντουράν, προσθέτοντας ότι οι επόμενες οκτώ ημέρες θα είναι πάρα πολύ κρίσιμες.

«Τα σχέδια της Τουρκίας και οι προσπάθειές της να ενισχύσει τη στρατιωτική της παρουσία στο Ιντλίμπ για να βοηθήσει τις επιθέσεις των ανταρτών της Συρίας κατά του συριακού στρατού,  δεν έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής σε άμεση αντιπαράθεση μεταξύ τουρκικών και ρωσικών στρατευμάτων”, δήλωσε ο Duran και συνέχισε «ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρέπει να δράσει άμεσα για να αποτρέψει μια τέτοια πιθανότητα”.

Τουρκία, Συρία

Ένοπλες Συρράξεις 237

«Αδειάζουν» Έβρο & Κατεχόμενα οι Τούρκοι – Στέλνουν δυνάμεις στην Ιντλίμπ

Ποιο θα είναι το χειρότερο σενάριο;

“Ο Πούτιν πρέπει να κατανοήσει τη συνολική επιχειρησιακή αποφασιστικότητα του Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος εκτιμά τις διμερείς σχέσεις, αλλά είναι αποφασισμένος για την Ιντλίμπ», λέει ο Τούρκος σύμβουλος.

Ο Ερντογάν, στη συνάντηση της Ομάδας TBMM, δήλωσε:«Μπορούμε να βγούμε ξαφνικά μια νύχτα. Η επιχείρηση Ιντλίμπ είναι θέμα χρόνου». Οι προτάσεις αυτές είναι το είδος που παρουσίασε ο Ερντογάν πριν από άλλες τρεις επιχειρήσεις στη Βόρεια Συρία τόνισε ο ίδιος.

«Στην πραγματικότητα, ο Ερντογάν ζητά από το Κρεμλίνο να «ξυπνήσει» και να «αναγνωρίζει τα ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας», κάνοντας σαφή προειδοποίηση”, κατέληξε ο ίδιος ο Τούρκος θρασύτατος αξιωματούχος.

Αφού ο Ερντογάν στέλνει τελεσίγραφα σε Πούτιν και Τραμπ με τον σκαιώδη αυτόν τρόπο, μπορούμε να σκεφτούμε τι μηνύματα στέλνει στην ελληνική κυβέρνηση.

Θράσος, υποκρισία και κυρίως πρόθεση αρπαγής, την οποία  θεωρούν φυσιολογική οι Τούρκοι, σε ένα εντελώς ξένο έδαφος, το οποίο όμως το θεωρούν ως τμήμα της πάλαι ποτέ Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Δεν φταίει όμως μόνο ο Ερντογάν, αλλά η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η ΕΕ και όλοι όσοι τον ανέχονται σε Δύση και Ανατολή. πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s