"Greek National Pride" blog / ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ »νίπτουν τας χείρας τους» σε ελληνοτουρκικό πόλεμο: »Σύμμαχοί μας οι Τούρκοι στο ΝΑΤΟ» – »Βόμβα» Άγκυρας για Συνθήκη της Λωζάνης


Nέα »ψυχρολουσία» είχαμε από τις ΗΠΑ κα μάλιστα από ελληνοαμερικάνο Υποναύαρχο.

Οπ ως φαίνεται η Ουάσινγκτον δεν μπορεί χωρίς τον Ερντογάν. Ενώ προκαλεί σε Συρία και Λιβύη, οι ΗΠΑ εξακολουθούν να τον στηρίζουν, όπως και η Συμμαχία προφανώς.

Μέχρι τώρα δεν έχουμε καμία καταδίκη του ψευδομνημονίου Άγκυρας-Τρίπολης από την Ουάσινγκτον, ενώ επικρατεί »σιωπή» στις καθημερινές παραβιάσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.

To στρατηγικό «κλειδί» του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης στην στρατιωτική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ «που είναι ισχυρή και μεγαλώνει διαρκώς» αναδεικνύει σε συνέντευξή του ο υποναύαρχος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού κ. Πίτερ Σταματόπουλος (Peter Stamatopoulos). Ωστόσο στην ερώτηση του Σωτήρη Κυριακίδη για την ένταση στα ελληνοτουρκικά απαντά με τη γνωστή αμερικανική λογική του 50-50.

ΗΠΑ 133

Oι ΗΠΑ »πάγωσαν» τους Κούρδους της Συρίας: »Δεν θα σας στηρίξουμε σε μία σύγκρουση με την Τουρκία»

Μάλιστα έδωσε την εξής απάντηση:

Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, διακρίνουμε πως υπάρχει μεγάλη αξία στις συνεργασίες μας με την Ελλάδα αλλά και με την Τουρκία και η εμπειρία μου στο ευρύτερο πλαίσιο καταδεικνύει πως είμαστε πιο ισχυροί μαζί. Αυτό μου το αίσθημα είναι ένα αίσθημα που έχω κοινό με τους συναδέλφους μου και στις δύο χώρες. Αν και δεν θα ήθελα να διακινδυνεύσω προβλέψεις για θέματα που έχει να κάνουν με μελλοντική πρόσβαση σε βάσεις ή δομικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένων των πιθανών πωλήσεων στρατιωτικού τύπου, έχουμε δεσμευτεί στο υψηλότερο επίπεδο στην αναζήτηση ευκαιριών με απώτερο σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη της αμυντικής μας σχέσης όπως και της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας.

Ξεκάθαρη η στάση των ΗΠΑ.

Κατά τα άλλα είπε τα εξής.

 Τι κάνει ξεχωριστή την σημασία της Αλεξανδρούπολης ( και της Σούδας ) για το ΝΑΤΟ και της ΗΠΑ; – «Η τοποθεσία» απαντά χωρίς περιστροφές ο κ. Σταματόπουλος και προαναγγέλλει ότι το 2021 το πρώτο λιμάνι της Θράκης θα βρίσκεται στο επίκεντρο της μεγάλης άσκησης Defender που θα διεξαχθεί στο Βόρειο Αιγαίο.

«Η Ελλάδα – πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή» . «Οι χώρες μας αλλά και οι πολίτες των χωρών μας μαζί με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ έχουν μια κοινή δέσμευση για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή» υπογραμμίζει.

«Κανένα έθνος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις σημερινές προκλήσεις μόνο» σημειώνει ο διευθυντής λογιστικής υποστήριξης (director of logistics (J4)) της Ευρωπαϊκής Διοίκησης των ΗΠΑ αναφερόμενος στο ρόλο και στη σημασία των δικτύων λογιστικής υποστήριξης σε όλη την Ευρώπη.

O Eρντογάν ζήτησε την βοήθεια των ΗΠΑ: »Στείλτε μαχητικά στην Ιντλίμπ κατά των Ρώσων & του Άσαντ»!

«Η Ευρώπη, προσθέτει, παραμένει ο μεγαλύτερος εμπορικός συνεργάτης των ΗΠΑ» και «…ναι, οι ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ έχουν μεγάλη ζήτηση και αυτό θα παραμείνει μια πραγματικότητα για το μέλλον που μπορούμε σήμερα να προβλέψουμε» ενώ επισημαίνει παράλληλα την μεγάλη σημασία να προστατευτούν οι θαλάσσιες διαδρομές του παγκόσμιου εμπορίου στις οποίες η κυκλοφορία των πλοίων «πάνω στα οποία ρέει το αίμα των οικονομιών μας» έχει εκτιναχθεί κατά 400% τα τελευταία 25 χρόνια σημειώνοντας με νόημα ότι κάτω από την επιφάνεια του νερού βρίσκεται το απέραντο δίκτυο των θαλάσσιων καλωδίων και το 99% των διεθνών επικοινωνιών, των οικονομικών συναλλαγών και των πληροφοριών του Ιντερνέτ της υφηλίου” .

Λόγια του »αέρα»!

Αποκάλυψη από Σύμβουλο του Ερντογάν

Σε μία νέα αποκάλυψη, που πραγματοποιεί αίσθηση, προχώρησε το δίκτυο ενημέρωσης και αναλύσεων Nordic Monitor, του αυτοεξόριστου Τούρκου δημοσιογράφου στη Σουηδία Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, για τις επιδιώξεις του Ταγίπ Ερντογάν και της Άγκυρας για το μέλλον της Συνθήκης της Λωζάνης.

Η σελίδα δημοσιοποίησε ηχητικό απόσπασμα του 2013, στο οποίο ο εξ απορρήτων σύμβουλος του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν, Μαξουτ Σεριμ, ακούγεται να λέει πως τερματίζεται η ισχύ της Συνθήκης της Λωζάνης, ανοίγοντας τις πόρτες στην Τουρκία ν’ αρπάξει πλουτοπαραγωγικούς πόρους των γειτόνων της.

Ο βασικός σύμβουλος του Ερντογάν ανέφερε πως η συνθήκη της Λωζάνης η οποία τερμάτισε την σύγκρουση μεταξύ της οθωμανικής αυτοκρατορίας και των συμμάχων και δημιούργησε τα σύγχρονα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έχει λήξει, απελευθερώνοντας την Τουρκία στο να αρπάξει πλούσιους πορους μεταξύ αυτών και αυτούς που βρίσκονται στο βόρειο Ιράκ.

Στο ηχητικό που καταγράφηκε το 2013 ο Σεριμ ακούγεται να λέει πώς «Φέτος είναι η χρονιά που λήγει η συνθήκη της Λωζάνης και τα άρθρα της συνθήκης μπαίνουν στο αρχείο» και υποστήριξε πως η Τουρκία ήταν σε θέση να αρπάξει υπόγειους πόρους, μεταξύ αυτών και τα κοιτάσματα στο βόρειο Ιράκ. Η συμφωνία υπογράφτηκε του 1923 στην Ελβετία και καθόρισε τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s