Η εικόνα του Τούρκου τζιχαντιστή, Emrah Çelik, που δείχνει την πίστη του στην Αλ Κάιντα, τους φασιστές Γκρίζους Λύκους και στο τουρκικό κράτος (Diyanet) είναι ενδεικτική του νεο-οθωμανικού σχεδίου για την Α.Μεσόγειο με επίκεντρο τη Λιβύη.
Αυτή η σύνθεση του τουρκικού φασισμού, σαλαφισμού και τζιχαντισμού είναι πλέον κοινή στην Τουρκία, καθώς η τουρκική κυβέρνηση χρησιμοποιεί τους οπαδούς της για να πολεμήσουν για την υλοποίηση του νεο-οθωμανισμού σε Συρία και Λιβύη, μόνο που αυτό θα είναι και η πλήρης καταστροφή της.
.
Turkish Jihadist, Emrah Çelik, shows his allegiance to Al Qaeda, the Grey Wolf Fascists, and the Turkish State (Diyanet). This synthesis of Turkish Fascism & Salafi Jihadism is now common in Turkey – the Govt uses its adherents to fight for neo-Ottomanism in Syria & Libya.
.
88 people are talking about this
Η Διεθνής Ομάδα Κρίσεων σε έκθεση με τίτλο «Η Τουρκία εισέρχεται στα προβληματικά ύδατα της Λιβύης», αναφέρει ότι η Τουρκία κινδυνεύει να παρασυρθεί σε έναν πόλεμο πολύ πέρα από αυτά που είχε αρχικά υπογράψει στη Λιβύη.
«Παρεμβαίνοντας η Τουρκία στην χώρα αυτή, εντάχθηκε σε μια κλιμακούμενη σύγκρουση με έναν πολύπλοκο συνδυασμό πρωταγωνιστών και ενδιαφερομένων», αναφέρει η γνωστή μη κυβερνητική οργάνωση.
Η Άγκυρα, αναφέρει η Διεθνής Ομάδα Κρίσεων (ICG), θα αντιμετωπίσει περαιτέρω κλιμάκωση και ένα ξεχωριστό κίνδυνο, που θα μπορούσε πυροδοτήσει για την Τουρκία ένα πραγματικά τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα.
Η Τουρκία υποστηρίζει την αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ Κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με επικεφαλής τον Φαγέζ αλ Σάρατζ που εδρεύει στην Τρίπολη, ενώ ως γνωστό έχει αποστείλει δεκάδες στρατιωτικούς στην χώρα αυτή μετά την υπογραφή μιας σειράς συμφωνιών από τις δύο χώρες.
Η GNA δέχεται επίθεση εδώ και μήνες από το στρατιωτικό διοικητή του Λιβυκού Στρατού του Χαλίφα Χαφτάρ (LNA) με έδρα την Ανατολική Λιβύη, ο οποίος υποστηρίζεται από τη Ρωσία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
«Η παρέμβαση της Τουρκίας δεν έχει απομακρύνει τη σύγκρουση ούτε έχει πραγματοποιήσει παραγωγικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των αντιπάλων πολιτικών και στρατιωτικών φατριών.
Αντίθετα, έχει εκθέσει την χώρα αυτή σε έναν διαφορετικό κίνδυνο.
Όσο περισσότεροι εξωτερικοί παράγοντες παρέχουν στρατιωτικό υλικό και μαχητές στους αντίστοιχους Λιβύους συμμάχους τους, τόσο περισσότερο θα διαρκέσει η σύγκρουση που θα μπορούσε να γίνει ένα τουρκικό Βιετνάμ», αναφέρει το ICG.
GNA forces on the outskirts of Tarhouna promise to “kill every woman in the city”. #Libya #LibyaReview
236 people are talking about this