Οι εποχές κρίσης μπορεί να ανοίξουν “παράθυρο ευκαιρίας” σε μια κοινωνία και ένα έθνος που έχει καταπιεσμένες ζωντανές δυνάμεις.
Είναι ευκαιρία να φύγουν οι αποτυχημένες και διαβλητές μετριότητες της διακομματικής ιθύνουσας ελίτ και να εμφανιστούν στη σκηνή άνθρωποι που ανταποκρίνονται στην ανάγκη για νέο ήθος και ύφος.
Από την αρχή της κρίσης του κορονοϊού ο κόσμος ξεχώρισε πρωτίστως την περίπτωση του καθηγητή Τσιόδρα, (οι εσωκομματικές επιθέσεις εναντίον του πέφτουν στο νερό), αλλά και του αυστηρού υφυπουργού Χαρδαλιά. Ωστόσο δεν είναι οι μόνες διακεκριμένες παρουσίες.
Πρόσφατα, ο πρεσβευτής μας στη Φινλανδία Γιώργος Αϋφαντής, στο πλαίσιο του όρκου του να υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πατρίδας, απάντησε στις ψευδολογίες δυο καθηγητών που υιοθέτησε το φινλανδικό Πανεπιστήμιο Turku.
Υποτίθεται ότι οι δυο καθηγητές έκαναν έρευνα για τους μετανάστες στη Λέσβο. Ξέφυγαν, όμως, από κάθε επιστημονική θεώρηση, προχώρησαν σε φιλοτουρκικές απόψεις και σε υποδείξεις που προωθούν την ιδέα διαμελισμού της Ελλάδας.
Υποστηρίζουν ότι κακώς η Λέσβος θεωρείται νησί που ανήκει στην πατρίδα μας αφού, όπως λένε, η πλειοψηφία είναι αλλοεθνείς που καταπιέζονται από τους Έλληνες.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ