"Greek National Pride" blog

Μέσα στο καλοκαίρι απόπειρα αιφνιδιασμού: Προπέτασμα καπνού οι δηλώσεις Ντονμέζ για έρευνες μετά από 4 μήνες


Εκτός των Ελληνικών φρεγατών που πλέουν στην αν. Μεσόγειο, υπάρχουν κι άλλες που έχουν προωθηθεί στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αιγαίου ώστε εφόσον απαιτηθεί να σπεύσουν τάχιστα εκεί που η Τουρκία επιχειρεί καιρό τώρα να υφαρπάξει την Ελληνική υφαλοκρηπίδα μέσω του Τουρκο-Λιβυκού μνημονίου. Πηγή εικόνας: Hellasjournal

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Γ.Σ, HELLAS JOURNAL

-Οι φρεγάτες των Τούρκων στη Λιβύη υποστήριξη του ερευνητικού
-Φρεγάτες- Υποβρύχια και Πυραυλάκατοι σε ετοιμότητα

Μπορεί ο Τούρκος υπουργός ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ να ομιλεί για σεισμικές έρευνες στις θαλάσσιες ζώνες που περιλαμβάνονται στο παράνομο Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο, μετά από 3-4 μήνες, όμως στο Επιτελείο δεν είναι λίγοι οι ανώτατοι Αξιωματικοί που λένε, βάση πληροφοριών, πως ότι αυτές οι προκλήσεις θα φανούν μέσα στο καλοκαίρι.

Μέχρι στιγμής η Άγκυρα επιδεικνύει την τεχνητή υπομονή της έως ότου δημοσιευτούν οι κατατιθέμενοι χάρτες του παράνομου μνημονίου στον ΟΗΕ.

Μετά τη δημοσίευση η γείτονα θα υποστηρίξει ότι υπάρχει μονιμοποίηση και τότε θα προχωρήσει στις προκλητικές ενέργειες οι οποίες όπως κρίνουν στο Ελληνικό Επιτελείο θα διεξαχθούν με τέτοιο τρόπο ώστε να δυσκολεύουν την Ελληνική αντίδραση.

Ποιο θα είναι το ερευνητικό που θ’ αναλάβει αυτό το πολύ σοβαρό crash test στην Αν. Μεσόγειο, στο τμήμα της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας κανείς μέχρι στιγμής δεν το γνωρίζει.

Πάντως και τα δυο πληρώματα, του Oruc Reis και του Barbaros έχουν πάρει μια δυνατή γεύση της αποτρεπτικής δύναμης και των αποφασιστικών κινήσεων των πληρωμάτων του Πολεμικού Ναυτικού.

Ωστόσο το μόνο βέβαιο είναι πως πίσω από τις δηλώσεις του Φατίχ Ντονμέζ υπάρχει και ο προπαγανδιστικός τόνος διότι δεν είναι λίγα τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει τα πληρώματα των δυο ερευνητικών κατά τη διάρκεια των παράνομων ερευνών στην Κυπριακή ΑΟΖ.

  • Σίγουρα αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για τ’ αποτελέσματα, όμως η Τουρκία έχει δείξει αρκετές φορές ότι ελάχιστα την ενδιαφέρουν αυτά σε πρώτη φάση. Αρκεί και μόνο η παρουσία της σε θάλασσες που δεν της ανήκουν αλλά σ’ αυτά τα νερά προβάλει τις παράλογες αξιώσεις της.

Και για να έχει δυνάμεις η Τουρκία νότια της Κρήτης και στη Λιβύη όλο αυτό το διάστημα χτίζει μέρα με τη μέρα την ισχύ της.

Η αποστολή όπλων, μέσων και προσωπικού από την Τουρκία στη Λιβύη, υπό τα κλειστά ερμητικά μάτια της Διεθνούς κοινότητας, συνεχίζεται.

Μπορεί αυτές οι δυνάμεις να εμπλέκονται δίπλα στον στρατό της Τρίπολης, όμως οι φρεγάτες που πλέουν στο Λιβυκό δεν βρίσκονται τόσο μακριά από τα σημεία ενδιαφέροντος της Άγκυρας στα οποία θα επιχειρήσει να προκαλέσει.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας δεν πρόκειται να μην συνοδεύει στο μέλλον το ερευνητικό των νέων προκλήσεων κι εκεί που θα φτάσει θα χει παράλληλα μια σημαντική ναυτική δύναμη υποστήριξης.

Η γείτονα καταλάβαινε καιρό πως με την αποφασιστικότητα που διαπνέει τα Ελληνικά πληρώματα δεν θα πετύχαινε αυτό που επιδιώκει και ο μόνος τρόπος για να έχει υπεροχή ήταν η μόνιμη αποστολή ναυτικών δυνάμεων στην περιοχή οι οποίες θα βοηθούσαν σημαντικά την κυβέρνηση Σάρατζ κι από την άλλη είναι σχεδόν στην καρδιά των επερχόμενων γεγονότων.

  • Τα σχέδια της Αθήνας και η τίμια προσπάθεια των πληρωμάτων στον Στόλο

Από την Κρήτη ή άλλα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου, δυνάμεις μεταφέρονται εκατοντάδες ναυτικά μίλια μακριά ώστε να υπερασπιστούν τα Εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα.

Υποβρύχια, φρεγάτες, πυραυλάκατοι, αεροσκάφη κι άλλοι κρυφοί «άσσοι» βρίσκονται στην Ελληνική φαρέτρα εφόσον η Τουρκία σπρώξει περισσότερο την κατάσταση προς την στρατιωτικοποίησή της.

Η Αθήνα μπορεί να μην επιθυμεί μια τέτοια εμπλοκή αλλά από την άλλη πλευρά εφόσον θίγονται κυριαρχικά δικαιώματα δεν μπορεί να μην πράξει τα αυτονόητα.

Καιρό τώρα η στρατιωτική ηγεσία έχει αναλύσει τις κινήσεις που πρόκειται ν’ αντιμετωπίσει στο μέλλον από τη γείτονα και όλες οι πληροφορίες λένε ότι το πράσινο φως έχει δοθεί.

  • Στον στόλο δεν είναι λίγα τα κλιμάκια που δίνουν τον δικό τους αγώνα ώστε οι μονάδες επιφανείας να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Τα περισσότερα από τα πολεμικά πλοία βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση χάρις στις προσπάθειες των πληρωμάτων τους, όμως η ηγεσία θέλει όλες οι μονάδες να είναι διαθέσιμες.

Στο Πολεμικό Ναυτικό τα πληρώματα των μονάδων επιφανείας κάνουν τα πάντα ώστε να υπάρχουν διαθέσιμα πλοία, αλλά ως πότε τα πληρώματα θα κάνουν έργα που θα έπρεπε να είχαν γίνει ή να γίνουν από άλλους επ’ ωφέλεια του όπλου.

Αυτό μέχρι σήμερα κανείς δεν το έχει απαντήσει και σε μια μακρά περίοδο που θα έπρεπε να είχαν γίνει ήδη πολλά ώστε να υπάρχει η απαιτούμενη επαύξηση.

Και μπορεί η πολιτική εντολή να είναι ότι πρέπει να δουλεύουν όλα τα μέσα που έχουμε στη δύναμή μας, όμως από την εντολή στην πράξη ο δρόμος για την υλοποίηση είναι μακρύς και χωρίς τα απαραίτητα «καύσιμα» που στην προκειμένη είναι η χρηματοδότηση.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s