"Greek National Pride" blog / ΙΣΡΑΗΛ

Συμμετοχή-έκπληξη από το Ισραήλ για τον φορητό οπλισμό του ελληνικού Στρατού (ΦΩΤΟ / ΒΙΝΤΕΟ)


Με μια δεύτερη υποψηφιότητα-έκπληξη από την εκπληκτική συνολικά αμυντική βιομηχανία του Ισραήλ έχει «διανθιστεί» η έλευση στην Ελλάδα εταιριών της χώρας, στο πλαίσιο των διαγωνιστικών διαδικασιών για την ενίσχυση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, όπου υπάρχουν ανάγκες. Πρόκειται για την ΕΜΤΑΝ, προμηθευτή φορητού οπλισμού, δηλαδή τυφέκια και πιστόλια, έχοντας μακρά συνεργασία με τις δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ.

Πρόκειται για μία σύγχρονη βιομηχανία κατασκευής Όπλων με πείρα 40 ετών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του DP, στον ελληνικό Στρατό η εταιρία έχει προτείνει και εξετάζονται το πιστόλι RAMON και το τυφέκιο MZ-4 διαμετρήματος 5.56mm.

Το RAMON υποβλήθηκε σε εκτεταμένες και απαιτητικές δοκιμές πεδίου στο Πεδίο Βολής Αυλώνας 22-24 Ιουνίου αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις, ενώ το MZ-4 που σύμφωνα με την κατασκευάστρια καλύπτει απόλυτα όλες τις προδιαγραφές είναι μια εξαιρετική υποψηφιότητα, την οποία θα έχουν την ευκαιρία νααξιολογήσουν τα πολύπειρα στελέχη των ελληνικών χερσαίων δυνάμεων (Επιτροπή ΓΕΣ) τις προσεχείς ημέρες.

Ανώτατα στελέχη της εταιρείας θα βρεθούν στην Ελλάδα για επαφές και παρουσιάσεις και σε άλλες ενδιαφερόμενες Υπηρεσίες πλην του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) ενώ διεξάγεται και λεπτομερής εξέταση όλων των δυνατοτήτων για το ενδεχόμενο συμπαραγωγής σε περίπτωση επιλογής του.

ΤΟ ΤΥΦΕΚΙΟ
Το διαμετρήματος 5,56 χλστ. x 45 χλστ. ΝΑΤΟ αυτόματο τυφέκιο MZ-4, που σύμφωνα με την κατασκευάστρια αποτελεί ισορροπημένο συνδυασμό ακρίβειας – χαμηλού βάρους, διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις:

> MZ-4 με κάννη μήκους 7.5 ιντσών (19,05 εκατοστών) προσφέρεται για μονάδες ειδικών επιχειρήσεων της αστυνομίας (SWAT), προσωπικό ασφαλείας και προστασίας επισήμων προσώπων (VIP) και λόγω της μικρού μήκους κάννης είναι βελτιστοποιημένο για μάχη εκ του συστάδην (CQB: Close Quarters Battle).

>MZ-4 με κάννη μήκους 11.5 ιντσών (29,21 εκατοστών), προσφέρεται επίσης για μάχη εκ του συστάδην για δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων και αστυνομικές δυνάμεις ειδικών επιχειρήσεων.


>MZ-4 με κάννη 14.5 ιντσών (36,83 εκατοστών, απεικονίζεται στα συνημμένα φωτογραφία και βίντεο), προσφέρεται ως το στάνταρτ τυφέκιο στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων.

> MZ-4 με κάννη 20 ιντσών (50,08 εκατοστών), προσφέρεται ως το στάνταρτ τυφέκιο στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων και ως τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή στο επίπεδο ομάδας τυφεκιοφόρων (SDM: Squad Designated Marksman).

Ανάλογα με την έκδοση το βάρος κυμαίνεται από 2,7 έως 3,2 κιλά (για την έκδοση με την κάννη των 20 ιντσών), το μήκος (με αναπτυγμένο το κοντάκιο) από 69,5 έως 100 εκατοστά, ο ρυθμός βολής 700 έως 950 φυσίγγια ανά λεπτό (για όλες τις εκδόσεις) και η χωρητικότητα του σύμφωνα με τη νατοϊκή συμφωνία τυποποίησης (STANAG 4179) γεμιστήρα τα 30 φυσίγγια.

ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ
Το σχεδιασμένο για στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, πιστόλι RAMON έχει σκελετό από πολυμερές υλικό, είναι διαμετρήματος 9 χλστ. x 19 χλστ. ΝΑΤΟ, έχει μήκος κάννης 102 χλστ., ολικό μήκος 184 χλστ., βάρος 630 γραμμάρια (χωρίς τον γεμιστήρα), και χρησιμοποιεί γεμιστήρα χωρητικότητας 15 ή 17 φυσιγγίων.

Καταληκτικά, δημιουργεί εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις το ότι εμφανίζονται από το Ισραήλ περισσότερες της μίας υποψηφιότητες, καθώς οι διαγωνιστικές διαδικασίες σε συνδυασμό με την εμπειρία και την ακεραιότητα των στελεχών του ΓΕΣ, διασφαλίζει ότι οι ελληνικές χερσαίες δυνάμεις θα προμηθευτούν ό,τι ακριβώς χρειάζονται.

Καλή η «εξοπλιστική διπλωματία», απαράβατος όρος είναι όμως το να καλύπτονται δίχως «εκπτώσεις» οι επιχειρησιακές ανάγκες του χρήστη. Των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Το DP θα συνεχίσει να παρακολουθεί με ενδιαφέρον τη διαδικασία.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s