"Greek National Pride" blog / Τουρκικές Προκλήσεις

Η Τουρκία απειλεί με περιορισμένο πόλεμο την Ελλάδα, λέει αντιπτέραρχος


Η Τουρκία απειλεί με περιορισμένο πόλεμο την Ελλάδα, λέει ο αντιπτέραρχος ε.α. Παύλος Χρήστου απαντώντας σε τρια ερωτήματα του Armyvoice.gr

Η Τουρκία απειλεί με περιορισμένο πόλεμο την Ελλάδα, λέει αντιπτέραρχοςΠρέπει να ετοιμαζόμαστε για δυναμική απάντηση υποστηρίζει ο κ.Παύλος Χρήστου στο Armyvoice.gr και στην δημοσιογράφο Ιωάννα Ηλιάδη και συμπληρώνει:

Αν ευθέως δεν απειλήσουμε την Τουρκία με σκληρά αντίποινα ακόμη και με κλιμάκωση της έντασης δεν πρόκειται να την αποτρέψουμε από την δημιουργία τετελεσμένων και στον χώρο του Αιγαίου. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να λάβουν Διάταξη Μάχης, υπογραμμίζει.

ΕΡ: Φοβάστε ότι θα οδηγηθούμε σε θερμό επεισόδιο με την Τουρκία; Ποια εκτιμάτε ότι η είναι η στρατηγική του Ερντογάν;

Η Άγκυρα διαχειριζόμενη τα εθνικά της θέματα με σχετικά σημαντική και ποικίλη αυτονομία και επιζητώντας αναπροσδιορισμό της πολιτικής οντότητας της χώρας στα περιθώρια υφιστάμενων δομικών τροποποιήσεων, έχει θέσει μακροπρόθεσμες και προκαθορισμένες βλέψεις που δεν είναι προϊόντα στιγμιαίων άμεσων επιλογών αλλά έντεχνης αποτελεσματικής εξωτερικής πολιτικής.

Αμετάβλητοι, σταθεροί στόχοι της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής είναι: η διχοτόμηση του Αιγαίου – αυτό μπορεί να επιτευχθεί αρχικά με την αμυντική διχοτόμηση του Αιγαίου (ικανοποίηση του τουρκικού αιτήματος ‘’αμυντικής ευθύνης’’ του μισού Αιγαίου στους κόλπους του ΝΑΤΟ) -, την συνεκμετάλλευση της υφαλοκρηπίδας του Αιγαίου και της ΑΟΖ, τη συγκυριαρχία του εναέριου αιγιακού χώρου και τη διχοτόμηση της Κύπρου.

30 Ιουλίου Καστελόριζο χριστούγενναΗ Τουρκία απειλεί με περιορισμένο πόλεμο την Ελλάδα, λέει αντιπτέραρχος

Η Τουρκία προσπαθώντας να πραγματώσει υποθετικά δικαιώματα της σε βάρος του αδιαίρετου ελληνικού χώρου έπλασε τη θεωρία του ‘’ζωτικού’’ του αιγιακού χώρου που είναι επιδεκτικός κατάληψης για το λαό της και προσπαθεί να επιτύχει επέμβαση της Δύσης ‘’προς αποφυγή σύγκρουσης δύο συμμάχων χωρών’’.

Οι χειρισμοί αυτοί σίγουρα δε θα οδηγήσουν στο αναμενόμενο αποτέλεσμα. Αντίθετα η ημιεμπόλεμη κατάσταση μέσα απ’ τους παράγοντες ισχύος δυναμικής αναμέτρησης των δύο χωρών δημιουργεί αναπαραγωγή κινητηρίων δυνάμεων ανισομερούς ανάπτυξης των ελληνοτουρκικών εξελίξεων που οξύνει τις δυσκολίες και υποκινεί τον πόλεμο.

ΔΕΝ πρέπει να περιμένουμε μόνο ένα θερμό επεισόδιο από την ΤΟΥΡΚΊΑ . Η Τουρκία πλέον απειλεί με περιορισμένο πόλεμο. Η Τουρκία ξεκίνησε την επίθεση σε ΕΛΛΑΔΑ και ΚΎΠΡΟ. Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να λάβουν Διάταξη Μάχης. Να αρθούν σε Μεγίστη Ετοιμότητα και σε Κατάσταση Μάχης. Να αποδεσμευθούν όλοι οι Κανόνες Εμπλοκής για αντιμετώπιση Εχθρικής Δύναμης.

Τουρκία Μητσοτάκης Βερολίνο Μυστική διπλωματία με την Τουρκία: Η Ευρώπη αδειάζει την Ελλάδα Ελλάδα Τουρκία Γερμανία ΤσαβούσογλουΗ Τουρκία απειλεί με περιορισμένο πόλεμο την Ελλάδα, λέει αντιπτέραρχος

ΕΡ: Πώς κρίνετε τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία;

Η προσπάθεια που γίνεται από την Ελλάδα να μεταθέσει ή και να μεταφέρει την διαχείριση των προβλημάτων σε τρίτους επιδιώκοντας επιδιαιτησία, ουσιαστικά και ανεπιτυχής είναι ( καθόσον κανένας από τους εταίρους για τους δικούς του λόγους δεν θέλει να λάβει ξεκάθαρη θέση ) και δείχνει αδυναμία άσκησης δυναμικής εθνικής στρατηγικής.

Αν ευθέως δεν απειλήσουμε την Τουρκία με σκληρά αντίποινα ακόμη και με κλιμάκωση της έντασης δεν πρόκειται να την αποτρέψουμε από την δημιουργία τετελεσμένων και στον χώρο του Αιγαίου.

υφαλοκρηπίδα ελλάδα τουρκία Oruc Reis: Ποια περιοχή δεσμεύει η τουρκική NAVTEX - ΧΑΡΤΗΣ -Συνεδριάζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ - Πού βρίσκεται ο τουρκικός στόλος - Πάμε για θερμό επεισόδιο; Oruc Reis NAVTEX Συναγερμός στις Ένοπλες Δυνάμεις - Tουρκική NAVTEX για έρευνες Oruc Reis: Εκτέλεσε έρευνα στην ελληνική υφαλοκρηπρίδα, λέει ναύαρχοςΗ Τουρκία απειλεί με περιορισμένο πόλεμο την Ελλάδα, λέει αντιπτέραρχος

ΕΡ: Πώς κρίνετε την ελληνική αντίδραση απέναντι στο Oruc Reis.

Η ελληνική αντίδραση είναι υποτονική. Ουσιαστικά δεν αντιδρούμε στις προκλήσεις/ενεργειες της Τουρκίας που καταπατούν κυριαρχικά μας δικαιωματα.

Πέραν των άλλων αυτή τη στιγμή υπάρχει ένας άτυπος ναυτικός αποκλεισμός νησιών του Ανατολικού Αιγαίου. Δεν πρόκειται απλά για μια παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων.ΗΤουρκία απειλεί τον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s