"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΗΑΜΥΝΑ

Όργιο προπαγάνδας: Ψάχνουν εκδίκηση οι Τούρκοι μετά την ταπείνωση τουρκικού υποβρυχίου στο Αιγαίο


Συνεχείς ήττες επί του πεδίου για το τουρκικό καθεστώς – Όργιο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης – Οι εφιαλτικές στιγμές για το πλήρωμα τουρκικού υποβρυχίου μόλις εντοπίστηκε από ελληνικά ελικόπτερα

Την ώρα που το Oruc Reis συνεχίζει να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, νοτίως του Καστελόριζου και το τουρκικό καθεστώς εκδίδει ακόμα τρεις NAVTEX για ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, αδιαφορώντας για τις προειδοποιήσεις των Ευρωπαίων για κυρώσεις, τοΠολεμικό μας Ναυτικό συνεχίζει να στέλνει μήνυμα ισχύος και αποτροπής στην Άγκυρα.

Η ηγεσία του ελληνικού Στόλου έχει δώσει εντολή στα πληρώματα των μονάδων επιφανείας και των υποβρυχίων να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε προκλητική ενέργεια, την ώρα μάλιστα που οι Τούρκοι προσπαθούν να συντηρήσουν το «θερμό» κλίμα με ασύστολα ψεύδη, χυδαία προπαγάνδα και την τουρκική μονταζιέρα σε πλήρη λειτουργία.

Έχουμε επισημάνει πως εδώ και μήνες οι Τούρκοι προσπαθούν να εντοπίσουν τα ελληνικά υποβρύχια στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει τίποτα. Απόδειξη, το γεγονός ότι καθημερινά σαρώνουν το Αιγαίο, παραβιάζοντας συνεχώς το FIR Αθηνών, αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου CN-235 και ελικόπτερα ανθυποβρυχιακού πολέμου, που αναζητούν παντού τα κλάσης 214 ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, το ΩΚΕΑΝΟΣ και το ΜΑΤΡΩΖΟΣ.

Ο πανικός και ο εκνευρισμός των Τούρκων έφτασε σε σημείο που η τουρκική ηγεσία έδωσε εντολή να δημιουργηθεί βίντεο στο οποίο απεικονίζεται δήθεν ο εντοπισμός ελληνικού υποβρυχίου την ώρα που αναδύεται.

Η αλήθεια φυσικά είναι εντελώς διαφορετική…

Εφιαλτικές στιγμές για τους Τούρκους

Ειλικρινά, είναι να γελάει κανείς με αυτά που κάνουν οι Τούρκοι. Η γελοιότητα, τα ψεύδη και η προπαγάνδα τους δεν έχουν όριο, προσπαθώντας να παρουσιάσουν στον τουρκικό λαό έστω μια μικρή νίκη επί του πεδίου.

Επιχειρώντας λοιπόν να αμφισβητήσουν τη δυνατότητα των ελληνικών υποβρυχίων να γίνουν «αόρατα», δημοσίευσαν βίντεο το οποίο δείχνει τουρκικά αεροσκάφη να εντοπίζουν δήθεν και να στοχοποιούν ελληνικά υποβρύχια τα οποία έχουν αναδυθεί στην επιφάνεια.

«Αποδείχθηκε ότι τα ελληνικά υποβρύχια, για τα οποία λέχθηκε ότι ήταν αόρατα και παρακολουθούσαν όλες τις δραστηριότητες στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς να εντοπιστούν, βρίσκονταν υπό την παρακολούθηση της Διοίκησης Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι Τούρκοι.

Δυστυχώςγια εκείνους, οι ήττες είναι αλλεπάλληλες και αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα, την εμπειρία και την ναυτοσύνη των πληρωμάτων του ελληνικού Στόλου.

Η αλήθεια προφανώς είναι σκληρή για την τουρκική στρατιωτική ηγεσία, που ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει το… χουνέρι που υπέστη τον Αύγουστο το τουρκικό υποβρύχιο κλάσης 209, όταν εντοπίστηκε στα στενά του Καφηρέα, μεταξύ Εύβοιας και Άνδρου, προσπαθώντας να κατασκοπεύσει τις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού που έβγαιναν προς το Αιγαίο.

Τα ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού, που επιχειρούσαν από ελληνικές φρεγάτες, κατάφεραν να εντοπίσουν τον Τούρκο εισβολέα ο οποίος εκτελούσε ελάχιστες κινήσεις στο βυθό, προκειμένου να μην γίνει αντιληπτός. Από τη στιγμή εκείνη ξεκίνησε μια ανελέητη καταδίωξη και ένας πραγματικός εφιάλτης για το πλήρωμα του τουρκικού υποβρυχίου.

Παρά τις προσπάθειες του Τούρκου κυβερνήτη να ξεφύγει, τα ελληνικά ελικόπτερα το κρατούσαν συνεχώς «εγκλωβισμένο», γεγονός που σημαίνει, σε συνθήκες πολέμου, ότι το τουρκικό υποβρύχιο θα αποτελούσε τον πλέον εύκολο στόχο τόσο για την τορπίλη που μεταφέρει το ελικόπτερο, όσο και για τα πυρά άλλων εναέριων ή θαλάσσιων μέσων.

Στην περιοχή έφτασε και φρεγάτα του Πολεμικού μας Ναυτικού, ασκώντας και εκείνη επιπλέον πίεση στο τουρκικό υποβρύχιο. Θα πρέπει στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως τα υποβρύχια μετά από πολλές ώρες στο βυθό, χρειάζεται να κάνουν τον λεγόμενο «αναπνευστήρα». Να βγουν δηλαδή στην επιφάνεια και να ανανεώσουν τον αέρα του σκάφους, τροφοδοτώντας με οξυγόνο και παράλληλα να γεμίσουν οι μπαταρίες του.

Με μια ελληνική φρεγάτα λοιπόν από πάνω του και δύο ελικόπτερα να το έχουν «λοκαρισμένο», πώς το τουρκικό υποβρύχιο θα έβγαινε στην επιφάνεια; Ασφαλώς οι συνθήκες μέσα στο τουρκικό υποβρύχιο, όσο περνούσαν οι ώρες, είχαν γίνει ασφυκτικές. Το δίλλημα λοιπόν για τον Τούρκο κυβερνήτη ήταν «ηρωική έξοδος και ταπείνωση από τις δυνάμεις του ελληνικού Στόλου ή… ασφυξία;».

Φυσικά, επέλεξε την ταπείνωση και αναδύθηκε «σκασμένος», με τα ελληνικά ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα να βρίσκονται από πάνω του και τη φρεγάτα δίπλα του. Ο απόλυτος εξευτελισμός για τους Τούρκους, που από τότε αναζητούν εκδίκηση στον «αθόρυβο πόλεμο» του Αιγαίου.

Ο εκνευρισμός και η εκδίκηση

Εδώ που τα λέμε, για ποια απ’ όλες τις τελευταίες ήττες να εκδικηθούν οι Τούρκοι; Για το «ξετρύπωμα» του υποβρυχίου στον Καφηρέα, για το πλήγμα στην τουρκική ναυαρχίδα «KEMAL REIS» από τη φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ», για την ταπείνωση της τουρκικής αεράμυνας και των Τούρκων πιλότων κατά την αποστολή των ελληνικών F-16 στην άσκηση Eunomia στην Κύπρο, για την απόκρουση της επίθεσης στον Έβρο; Για ποιο απ’ όλα;

Θυμίζουμε άλλωστε πως ανάλογο βίντεο προπαγάνδας είχαν δημοσιεύσει οι Τούρκοι και τον Αύγουστο, δείχνοντας ότι έχουν εγκλωβίσει ελληνικό μαχητικό στην ανατολική Μεσόγειο. Στην πραγματικότητα φυσικά, έτρεχαν να ξεφύγουν από τους Έλληνες χειριστές με άδεια ντεπόζιτα και τελικά να προσγειώνονται με τις… αναθυμιάσεις!

Όσο και αν προσπαθούν λοιπόν οι Τούρκοι με κατασκευασμένα βίντεο προπαγάνδας, η αλήθεια είναι μία και δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανένα γελοίο βίντεο της τουρκικής μονταζιέρας. Η πραγματικότητα λοιπόν, λέει πως οι Τούρκοι μετρούν συνεχείς ήττες επί του πεδίου, σε θάλασσα, στεριά και αέρα.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με απόλυτο επαγγελματισμό, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα έχουν καταφέρει όχι απλά να κυριαρχήσουν επί του πεδίου αυτές τις κρίσιμες ημέρες που διανύουμε, αλλά και να προκαλέσουν νευρικό κλονισμό στους γείτονες, που δεν περίμεναν πως η Ελλάδα, μετά από 10 χρόνια οικονομικής κρίσης θα είχε καταφέρει να κρατήσει σε υψηλότατο επίπεδο την επιχειρησιακή ετοιμότητα και των τριών Κλάδων

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s