"Greek National Pride" blog / Ελληνικοί Εξοπλισμοί

Τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα, σύντομα οι διαθεσιμότητες στο 100%


Όπως αποκάλυψη προχτές και ο ΥΕΘΑ στη Βουλή, η 114 ΠΜ έχει γίνει αποδέκτης ποσοτήτων κρίσιμων ανταλλακτικών για τα μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5Mk2. H 114 ΠΜ είχε να λάβει ανταλλακτικά από το 2012. Το ξέραμε αυτό; δυστυχώς ναι, αλλά είναι κάτι που δεν μπορούσαμε να βγούμε να το γράψουμε τόσο καθαρά. Είναι απίστευτο το γεγονός ότι τα 24 καλύτερα μαχητικά της ΠΑ, το συγκριτικό της πλεονέκτημα σε σχέση με την ΤΗΚ, είχαν αφεθεί στην τύχη τους, διότι προέρχονταν από μια χώρα που δεν πολυάρεσε στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

ΑΜΗΝ: ΤΑ MIRAGE 2000 ΤΗΣ ΠΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΛΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

Δεν θα γράψουμε πόσα από τα Mirage 2000-5Mk2 έμειναν να πετούν, ούτε πόσα πετούν σήμερα. Σίγουρα, πετούν πολύ περισσότερα από όσα πετούσαν πριν ένα χρόνο, και αυτό οφείλεται στην υπογραφή των εκτελεστικών συμβάσεων που υπεγράφησαν πρόσφατα. Βέβαια, κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε γιατί, ενώ ο Νόμος για την FOS των Mirage 2000 είχε ψηφιστεί από πέρσι στον Δεκέμβρη, έπρεπε να φτάσει Ιούλιος 2020 για να φτάσουν οι εκτελεστικές συμβάσεις στο Ελεγκτικό Συμβούλιο. Κι ενώ είχαμε και έχουμε απανωτά περιστατικά τουρκικής προκλητικότητας. Εκτός κι αν κάποιοι θεωρούν πως δεν χρειαζόμαστε πια τα Mirage 2000-5Mk2.

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ FOS ΤΩΝ MIRAGE 2000

Ας μην συνεχίσουμε την γκρίνια σήμερα, μέρα Εορτής και μάλιστα Εθνικής. Απλά να ενημερώσουμε πως τα Mirage 2000-5Mk2 επιστρέφουν στον αέρα το ένα μετά το άλλο, αφού έχουμε ξεκινήσει να παραλαμβάνουμε κρίσιμα ανταλλακτικά. Πρώτα θα επιστρέψουν αυτά με τις λιγότερες παρατηρήσεις, και θα ακολουθήσουν αυτά με τις περισσότερες. Σκοπός είναι να έχουμε λίαν συντόμως διαθεσιμότητες που θα αγγίζουν το 100%. Σκοπός της ΠΑ είναι όχι μόνο η στιγμιαία επίτευξη του 100% των διαθεσιμοτήτων, αλλά η επίτευξή τους σε βάθος χρόνου.

ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΑ MIRAGE 2000EGM/BGM… ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΚΑΙ ΣΕ ΧΩΡΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ!

Τα νέα αυτά θα είναι καλά για την ΠΑ, και κακά για τους γείτονες. Όχι ότι τα καταφέρνουν με ελληνικά F-16, οποιουδήποτε Block (τρώνε “ξύλο” κι από τα Block 30 που παραμένουν σε εξαιρετική κατάσταση), αλλά τα Mirage 2000-5Mk2 ξυπνούν διάφορους εφιάλτες. Επίσης, τα Mirage 2000-5Mk2 θα πλαισιώσουν τα 18 Rafale F3R, κάνοντας μια συνεκτική δύναμη κρούσης γαλλικής κατασκευής 42 μαχητικών. Κάπου εδώ να πούμε πως η FOS των Mirage 2000-5Mk2 προβλέπουμε να αναλώνεται στα Dash 5 και να μην “πηγαίνει” στα “απλά” δίλιτρα, που θα επιστραφούν στην Dassault. Τα δε Rafale θα έχουν τη δική τους FOS ενσωματωμένη στην αρχική σύμβαση, και από όσο ξέρουμε θα είναι ίσως και 10ετής. Προφανώς η ΠΑ, μιας και έχει καεί στον χυλό, φυσάει και το γιαούρτι.

ΓΑΛΛΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: «ΤΑ MIRAGE 2000 ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ»

Σε κάθε περίπτωση, διαρκώς αυξανόμενοι αριθμοί Mirage 2000-5Mk2 θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο Αιγαίο. Και είναι ότι καλύτερο για την ΠΑ, που θα χρειαστεί πολλές ώρες πτήσης των Mirage για να προετοιμάσει και τους πιλότους των Rafale.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s