"Greek National Pride" blog

Πολύ κοντά στην απόφαση για Νέες Φρεγάτες και τον Εκσυγχρονισμό των ΜΕΚΟ200ΗΝ, το μεγαλύτερο πρόγραμμα ενίσχυσης του ΠΝ στη μεταπολεμική του ιστορία


Οι δημοσιογραφικές πληροφορίες που έχουμε συγκλίνουν όλες στο γεγονός ότι το ΠΝ έχει προχωρήσει σε αξιολόγηση των προτάσεων για νέες φρεγάτες, αλλά και για τον παράλληλο εκσυγχρονισμό των 4 υπαρχόντων ΜΕΚΟ200ΗΝ. Όπως έχουμε ξαναγράψει, το ΠΝ επιθυμεί να δημιουργήσει μια συνεκτική δύναμη 8 φρεγατών γενικής χρήσης υψηλής τεχνολογίας, ικανά για δικτυοκεντρικές επιχειρήσεις, που θα μπορούν να επιχειρούν στο απαιτητικό περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου, με δυνατότητα να αντιμετωπίζουν τις υπάρχουσες αλλά και τις πιθανές μελλοντικές απειλές.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ: ΟΠΛΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΦΡΕΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΝ (PART 1), SM-2 Η/ΚΑΙ ESSM BLK2;

Όταν λέμε μελλοντικές Απειλές, εννοούμε και τους τουρκικής κατασκευής πυραύλους επιφάνειας επιφάνειας τύπου ATMACA. Οι τελευταίοι, αν και όχι υπέρ-υψηλής τεχνολογίας, ούτε καν χαμηλής παρατηρησιμότητας ή υπερηχητικοί, εντούτοις αναμένεται να μπουν σε υπηρεσία σε αριθμούς πολλαπλάσιους των σημερινών υπηρετούντων πυραύλων τύπου Harpoon. Αυτός είναι και ο λόγος που το Πολεμικό μας ναυτικό σχεδιάζει να αποκτήσει δυνατότητα αντιμετώπισης επιθέσεων κορεσμού που αυτή τη στιγμή φαίνεται σημαντικότερη από τις επιθέσεις από μεγάλη απόσταση.

ΝΤΕΜΙΡ: ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΒΟΛΗ 200 ΧΛΜ. ΤΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΑΝΤΙΠΛΟΙΚΟΥ ΠΥΡΑΥΛΟΥ ATMACA

Αυτό σημαίνει πως ενώ σήμερα μία φρεγάτα πολλαπλών ρόλων, όπως αυτές που ήδη υπηρετούν σήμερα στις τάξεις του πολεμικού ναυτικού, μπορεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα δύο ή τρεις ακόμη και τέσσερις πυραύλους, στο μέλλον θα πρέπει να μπορεί να αντιμετωπίζει περισσότερους, ή καλύτερα, πολλαπλάσιους. Συνεπώς, δεν είναι τόσο η τεχνική ανωτερότητα των κορβετών MILGEM (Ada), ή των φρεγατών Instabul, αλλά ο τεράστιος αριθμός πυραύλων που θα φέρουν αυτές (τουλάχιστον 16).

Κάτι που δεν έχουμε σκεφτεί, αλλά φυσικά το ξέρουν πολύ καλά οι αξιωματικοί και επιτελείς του ΠΝ, είναι πως επάκτιους πυραύλους δεν θα έχουμε μόνο εμείς (ΜΜ40 Block2) αλλά θα αποκτήσουν και οι Τούρκοι, λίαν συντόμως. Με τους ATMACA λοιπόν, και την ακτίνα δράσης των 200+ χιλιομέτρων, το Αιγαίο γίνεται μια τοξική περιοχή για όλα τα ελληνικά πλοία, σε μεγάλο μέρος του. Ο μόνος τρόπος είναι να έχουν ένα σύγχρονο CMS, που θα μοιράζει αποστολές στα όπλα με τον αποδοτικότερο τρόπο. Τι σημαίνει αυτό. Πύραυλοι εισερχόμενοι 1 ως 4 το σύστημα Α/Α πυραύλων (ESSM, CAMM, CAMM-ER, MICA VL  etc), πύραυλοι 5 ως 11 το σύστημα RAM ή/και το Phalanx, πύραυλοι 12 ως 14 το πυροβόλο των 76 χιλιοστών. Όλα αυτά πρέπει να γίνονται αυτοματοποιημένα, με ελάχιστη εμπλοκή ανθρώπου. Αυτό ψάχνει το ΠΝ.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ MEKO200HN ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ 400 ΕΚ. ΕΥΡΩ, Η ΡΑΧΟΚΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΠΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΛΕΟΝ…

Τώρα, αυτό που μπορούμε να σας γράψουμε με ακρίβεια, είναι πως το ΠΝ ξέρει πολύ καλά τι θέλει, όπως επίσης και πως δεν πρόκειται να δεχτεί ένα πλοίο που δεν καλύπτει τις ανάγκες του. Έχει αξιολογήσει όλες τις προσφορές, και μάλιστα, χωρίς να το έχουμε επιβεβαιώσει, τελικά εμφανίστηκαν και Ιταλοί αλλά και οι Βρετανοί (ναι, για νέα πλοία, δηλαδή τις Type 31). Οι περισσότεροι έφεραν ημιτελείς προτάσεις, γιατί το ΠΝ δεν θα αγοράσει πλοίο, αλλά πρόγραμμα. Πάνω σε αυτό το πρόγραμμα, θα χτιστεί τα ΠΝ του Μέλλοντος. Συνεπώς, όποια απόφαση δούμε, θα είναι με την έγκριση του ΠΝ, κι όχι με την λογική που φοβούνται “κάποιοι”, “να, πάρε κι εσύ μερικά βαποράκια να έχεις, έχουμε κάνει ένα καλό γεωπολιτικό deal με την Χ χώρα του χάρτη”.

ΕΞΕΛΙΞΗ: ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΦΡΕΓΑΤΕΣ TYPE 23 ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΕΝΑ OUTSIDER ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ!

Από όσο μαθαίνουμε, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί είναι πλέον εκτός κούρσας, διότι δεν μπορούσαν ούτε για αστείο να προσφέρουν κατασκευή στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θέλει μια σημαντική προετοιμασία, και εμείς δεν είμαστε Κατάρ ή Σαουδική Αραβία να τα αγοράζουμε όλα από το εξωτερικό. Μάλλον για τον ίδιο λόγο, πρέπει να απορρίφθηκαν και οι Βρετανοί, αν τελικά ήρθαν, διότι η τυχόν πρότασή τους θα ήταν πολύ πρόχειρη, και χωρίς να έχουν μελετήσει τις ελληνικές απαιτήσεις και ανάγκες. Κάπου εδώ να πούμε πως τελικά οι Type 31 δεν είναι το τόσο φθηνό πλοίο που αναμένουν όλοι, αλλά σίγουρα είναι από τα φθηνότερα. Οι Δανοί κράτησαν χαμηλά το κόστος με κατασκευή στην… Εσθονία, αλλά και μεταμόσχευση καίριων οπλικών συστημάτων από παλαιότερα πλοία. Επίσης, ο οπλισμός των πλοίων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη…

ΟΛΛΑΝΔΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ DAMEN SIGMA, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΝ;

Έτσι, στο “παιχνίδι” έχουν μείνει οι Αμερικανοί, οι Ολλανδοί, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί. Δυστυχώς, από όσο μπορέσαμε να μάθουμε, οι Γερμανοί είχαν μάλλον “περίεργες” απαιτήσεις, που δεν μπορούσε να καλύψει το ΠΝ. Αλλά η αλήθεια είναι πως η συνολική πρόταση φαίνεται δελεαστική, καθώς η ΜΕΚΟ Α200 είναι η φυσική συνέχεια των ΜΕΚΟ200ΗΝ. Και πιθανός εκσυγχρονισμός των πλοίων (ΜΕΚΟ200ΗΝ), θα σημαίνει πως πολλά συστήματα θα είχαν ομοιοτυπία στον μέγιστο βαθμό. Επίσης, παρά το γεγονός ότι το Γερμανικό Ναυτικό έχει να προσφέρει διάφορα πλοία σαν ενδιάμεση λύση (F122, F123 αλλά κυρίως τις K130 Batch I), εντούτοις δεν υπάρχει σαφής και διαμορφωμένη πρόταση για τις άμεσες ανάγκες του Πολεμικού μας Ναυτικού.

KAREL DOORMAN (M CLASS) ΓΙΑ ΤΟ ΠΝ, ΙΣΩΣ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ “ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ” ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΙΟ “ΜΑΚΡΙΝΗ”

Οι Ολλανδοί σε αντίθεση έχουν από την πρώτη φορά μιλήσει για τις δυο υπάρχουσες φρεγάτες κλάσης M (Karel Doorman). Αν και δυο φρεγάτες είναι λίγες για τις άμεσες ανάγκες του ΠΝ, ειδικά αν σκεφτούμε πως λίαν συντόμως το ΠΝ θα έχει συνεχώς μια φρεγάτα κλάσης ΜΕΚΟ200ΗΝ “εκτός” λόγω εκσυγχρονισμού, εντούτοις δυο είναι περισσότερες από το τίποτα. Το πρόβλημα είναι πως δεν έχουμε πειστεί τελείως πως οι δυο φρεγάτες Μ είναι όντως άμεσα διαθέσιμες ή “σε βάθος χρόνου”. Το Ολλανδικό Ναυτικό, εκτός του ότι τις έχει σε άριστη κατάσταση, παράλληλα τις χρειάζεται, καθώς η κλάση των OPV που έχει βάλει σε υπηρεσία τελικά δεν απέδωσε τα αναμενόμενα. Επίσης, δεν έχει διευκρινιστεί ποιο είναι τελικά το πλοίο που προσφέρουν. Η κλάση Omega, δεν είναι υποψήφια, ενώ η επόμενη κλάση που θα αντικαταστήσει τις Μ, ακόμη δεν έχει ολοκληρώσει το σχεδιαστικό της κομμάτι. Και δεν είμαστε σίγουροι κατά πόσο το ΠΝ θα θέλει ένα -ούτε καν- paper project, εκτός κι αν τελικά προσφερθεί η εξαιρετική SIGMA 10314.

ΔΕΝ ΛΕΓΟΝΤΑΙ LCS ΟΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ, ΑΛΛΑ MMSC, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΧΑΛΥΒΑ

Οι Αμερικανοί έχουν μια solid πρόταση, που βασίζεται στην MMSC της Σαουδικής Αραβίας. Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες πως το ΠΝ μπορεί να κάνει αλλαγές χωρίς επιπλέον κόστη , ενώ το πλοίο μπορεί να φέρει και τους SM-2MR. Δυνατό σημείο της πρότασής είναι η ύπαρξη 16 αμερικανικών και 4 σαουδαραβικών πλοίων σε υπηρεσία, άρα το ΠΝ δεν θα επιχειρεί με μια κλάση που “δεν υπάρχει”. Φυσικά το ΠΝ θα πρέπει να αποφασίσει αν οι waterjets σαν σύστημα πρόωσης είναι αξιόπιστοι ή όχι (αυτό ισχύει και για τις ΜΕΚΟ Α200). Έχουμε ξαναγράψει υπάρχει επίσης η δυνατότητα διακρατικής συμφωνίας, η χρηματοδότηση μέσω FMS και FMF, ενώ προσφέρεται και η κατασκευή στην Ελλάδα (χωρίς όμως να μας έχει πει ούτε η LM, ούτε κανείς άλλος, σε πιο ναυπηγείο θα το κάνει).

ThinkOutOfTheBox: CAMM/CAMM-ER ή MICA VL/NG αντί των ESSM Block 2 για τις νέες φρεγάτες του ΠΝ;

Έχουμε κάνει ήδη συζητήσεις για το θέμα του οπλισμού των νέων φρεγατών του ΠΝ. H πρώτη αφορούσε το θέμα της αντιαεροπορικής άμυνας των πλοίων, και η δεύτερη το θέμα των πυραύλων επιφανείας. Όπως είχαμε γράψει και τότε, οι φρεγάτες πολλαπλού ρόλου συνηθίζεται να έχουν πυραύλους της κατηγορίας του ESSM, ενώ οι φρεγάτες με έμφαση στον … Συνεχίστε να διαβάζετε το ThinkOutOfTheBox: CAMM/CAMM-ER ή MICA VL/NG αντί των ESSM Block 2 για τις νέες φρεγάτες του ΠΝ;.

Από την πρώτη στιγμή της ακύρωσης του συμβολαίου των Belh@rra, είχαμε πει πως οι Belh@rra Helleniques ήταν πολύ σκληρές για να πεθάνουν έτσι άδοξα. Συνεπώς οι Γάλλοι έχουν μείνει στο παιχνίδι, με τις δυο εκδόσεις που ξέρουμε, την ελληνική (που δυο πλοίο κοστίζουν 3,3 δις ευρώ), και την γαλλική, που δυο πλοία κοστίζουν λίγο πάνω από τα 2 δις ευρώ. Το πρόβλημα είναι πως στη γαλλική έκδοση, αν και υπάρχει δυνατότητα εμπλοκής στόχων σε μεγάλη απόσταση, εντούτοις δεν έχει ούτε το Strales της Belh@rra Helleniques, ούτε το εξαιρετικά χρήσιμο RAM. Και παρά τα όσα ωραία είχαμε γράψει πρόσφατα για τους CAMM, οι τελευταίοι ΔΕΝ έχουν πιστοποιηθεί στους Sylver. Συνεπώς, και πάλι δεν μιλάμε για γαλλική έκδοση, αλλά κάτι άλλο, με άγνωστο κόστος. Και δεν αγγίζουμε καν τα θέματα της κατασκευής στην Ελλάδα, ούτε και την -ανύπαρκτη- ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ. Μην ξανακούσουμε για FREMM, δεν ισχύει…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s