"Greek National Pride" blog / Ένοπλες Δυνάμεις

Μήνυμα αποτροπής από τον Ελληνικό Στόλο και την Πολεμική Αεροπορία.


Τα Ελληνικά φτερά θα είναι εκεί και θα δίνουν απαντήσεις σε κάθε πρόκληση, τονίζουν οι Έλληνες πιλότοι.

Ανάλογο μήνυμα στέλνουν και τα Ελληνικά «γεράκια» που υπερασπίζονται καθημερινά τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και το FIR Αθηνών. «Τα Ελληνικά φτερά θα είναι εκεί και θα δίνουν απαντήσεις σε κάθε πρόκληση» τονίζουν εμφατικά.

«Όσο υπάρχει έστω και ένα Τουρκικό πολεμικό πλοίο έξω στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο σε περιοχές Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων ο Στόλος θα βρίσκεται εκεί» ξεκαθαρίζει ανώτατη στρατιωτική πηγή απαντώντας έμμεσα στις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ.

Πολεμική αεροπορία 211

Η Τουρκία «ξεμένει» από έμπειρους πιλότους μαχητικών – Κυριαρχούν στους αιθέρες τα ελληνικά «Γεράκια»

Ανάλογο μήνυμα στέλνουν και τα Ελληνικά «γεράκια» που υπερασπίζονται καθημερινά τον Εθνικό Εναέριο Χώρο και το FIR Αθηνών. «Τα Ελληνικά φτερά θα είναι εκεί και θα δίνουν απαντήσεις σε κάθε πρόκληση» τονίζουν εμφατικά.

Στα 60 Τουρκικά Πολεμικά πλοία του Χουλουσί Ακάρ το Πολεμικό Ναυτικό απαντά με το σύνολο του Στόλου να βγαίνει στο Αιγαίο ενώ στα αεροσκάφη των γειτόνων τα οποία  δήθεν βρίσκονται στους αιθέρες η ΗAF με σταθερά πολλαπλάσιο αριθμό μαχητικών τους τελευταίους μήνες δεν αφήνει κανένα περιθώριο αντίδρασης.

Στη λογική της Άγκυρας να συντηρήσει την ένταση ο Τούρκος υπουργός Άμυνας έρχεται με τις νέες εμπρηστικές δηλώσεις του να ρίξει «λάδι στη φωτιά» και να δυναμιτίσει κάθε προσπάθεια για έναρξη διερευνητικών επαφών. Οι προθέσεις των γειτόνων είχαν φανεί ήδη από το βράδι του περασμένου Σαββάτου όταν εξέδωσαν νέα navtex για έρευνες του Oruc Reis ανατολικά της Ρόδου μέσα στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα έως τις 14 Νοεμβρίου. Ήταν η έβδομη Τουρκική ναυτική οδηγία για το σεισμογραφικό από την αρχή της κρίσης όταν βγήκε για πρώτη φορά στις 10 Αυγούστου.

Άλλωστε ο ίδιος ο Χουλουσί Ακάρ αποκάλυψε ότι οι Τουρκικές navtex αποτελούν για την Άγκυρα εργαλείο πολιτικής κυριαρχίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι οι γείτονες με τις επαναλαμβανόμενες ναυτικές οδηγίες σε περιοχές Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων δεν έχουν ως πραγματικό στόχο τις έρευνες για υδρογονάνθρακές αλλά να ασκήσουν πίεση στην Αθήνα και να κατοχυρώσουν δικαιώματα. Με επόμενο βήμα τα δήθεν τετελεσμένα στα οποία έχουν προχωρήσει να αποτελέσουν ένα από τα διαπραγματευτικά τους «όπλα» σε ένα τραπέζι διαλόγου με την Ελλάδα χωρίς όρους.

Απέναντι στο Τουρκικό σχέδιο η Αθήνα απαντά διπλά τόσο σε διπλωματικό επίπεδο όσο και σε στρατιωτικό με ψύχραιμο αλλά και ξεκάθαρο τρόπο. Τονίζει ότι συζητά μόνο για τις θαλάσσιες ζώνες και την υφαλοκρηπίδα και με όρο τον τερματισμό κάθε πρόκλησης και κυρίως την απόσυρση του ερευνητικού και του Τουρκικού Στόλου.

Έχουν λυσσάξει με τα ελληνικά υποβρύχια οι Τούρκοι – Δεν τα βρίσκουν πουθενά!

Απαντά όμως και σε στρατιωτικό επίπεδο με πλήρη εγρήγορση σε ξηρά, αέρα και θάλασσα με το σύνολο των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε επιφυλακή εδώ και μήνες. Κάθε Τουρκικό πολεμικό πλοίο έχει απέναντί του ένα Ελληνικό να το επιτηρεί παρά το πλεονέκτημα των γειτόνων να επιχειρούν πολύ πιο κοντά στις ακτές και στους ναυστάθμους τους από τις Μονάδες του Ελληνικού Στόλου.

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s