"Greek National Pride" blog / Ήρωες / ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ / ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Επίσκεψη ΥΦΕΘΑ Στεφανή στη Δημοκρατία της Κορέας (ΦΩΤΟ)


Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, συμμετείχε ως επίσημος προσκεκλημένος στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κορέας από 10 έως 13 Νοεμβρίου 2020, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την έναρξη του Πολέμου της Κορέας.

Παρά τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες παγκοσμίως, τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και τους αυστηρότατους υγειονομικούς ελέγχους, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας εκπροσώπησε την Ελλάδα – ένα από τα είκοσι δύο Αποστέλλοντα Κράτη (Sending States) στον Πόλεμο της Κορέας – προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους 196 Έλληνες πεσόντες Ήρωες και στο σύνολο του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος.

Παρέστη στις επετειακές εκδηλώσεις στην πόλη Μπουσάν (Busan) – προσωρινή πρωτεύουσα της χώρας κατά τη διάρκεια του Πολέμου – όπου και εκφώνησε κεντρική ομιλία στη Διεθνή Διάσκεψη των Αποστελλόντων Κρατών με θέμα τους Βετεράνους του Πολέμου / “International Conference of UN Sending States on Veterans’ Issues”, καθώς και στη Σεούλ (Seoul).

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας έτυχε θερμότατης υποδοχής εκ μέρους των διοργανωτών, των εκπροσώπων της Κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κορέας, καθώς και των εκπροσώπων των λοιπών Αποστελλόντων Κρατών. Ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Κορέας, Chung Sye-kyun, σε κατ’ ιδίαν συνάντησή τους, τον ευχαρίστησε εκφράζοντας την ιδιαίτερη χαρά του για την παρουσία της Ελλάδας και της Ελληνικής Κυβέρνησης στις εκδηλώσεις, καθώς και στην τελετή μνήμης στο Κοιμητήριο των Ηνωμένων Εθνών στο Μπουσάν.

Πραγματοποίησε επιπλέον συναντήσεις με τον ομόλογό του Park Jae-min, τον Υπουργό Πατριωτών και Βετεράνων Park Sam-Duck, τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής για τον εορτασμό της 70ής Επετείου Kim Eunki, τον Δήμαρχο του Μπουσάν Byeon Sung-wan, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κορέας κ.κ. Αμβρόσιο, τη Διοίκηση της Ναυπηγικής Εταιρείας Daewoo Shipping and Marine Engineer Shipyard (DSME), Έλληνες επιχειρηματίες, καθώς και εξέχοντα μέλη της ελληνικής κοινότητας, που δραστηριοποιούνται στη Δημοκρατία της Κορέας.

Τέλος, μετέβη στην Αποστρατικοποιημένη Ζώνη (Demilitarized Zone) της Κορεατικής Χερσονήσου, συνοδευόμενος από τον Υποδιοικητή της Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών, Αντιναύαρχο Stuart Mayer, όπου ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις του έργου της Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών σε όλη την Αποστρατικοποιημένη Ζώνη και κυρίως στην Περιοχή Κοινής Ασφάλειας (Joint Security Area).

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας συνοδευόταν από την Πρέσβη της Ελλάδας στη Δημοκρατία της Κορέας, κ. Ιφιγένεια Κοντολέοντος.

Στη ομιλία που απηύθυνε στο “International Conference of UN Sending States in Veterans’ Issues”, ανέφερε – μεταξύ άλλων – τα ακόλουθα:

«Τιμούμε φέτος την 70ή επέτειο από την έναρξη του Πολέμου της Κορέας.

Εβδομήντα χρόνια πριν, η Ελλάδα, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα των Ηνωμένων Εθνών, ύψωσε τη Σημαία της ανάμεσα στους είκοσι δύο Συμμάχους που απέστειλαν στρατιωτικό προσωπικό, εναέριες και επίγειες δυνάμεις, για να λάβουν μέρος στον Πόλεμο της Κορέας.

Σήμερα τιμούμε όχι μόνο όσους θυσίασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του πολέμου, αλλά επίσης τους βετεράνους, αυτούς που επέζησαν και αποτελούν απόδειξη της αλληλεγγύης και της συνεργασίας για την υπεράσπιση των αξιών της Ελευθερίας, της Ειρήνης και της Δημοκρατίας.

Εκ μέρους της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας, θα ήθελα να μεταφέρω αισθήματα ειλικρινούς ευγνωμοσύνης και σεβασμού σε όλο το ανθρώπινο δυναμικό κάθε κράτους που συμμετείχε στον Πόλεμο της Κορέας, υπό την αιγίδα της Διοίκησης των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και σε εκείνους που θυσίασαν τις ζωές τους στο όνομα των κοινών μας αξιών.

Δεν υπάρχουν σύνορα όταν τιμούμε πατριώτες και βετεράνους.

Θα θυμόμαστε και θα τιμούμε τις αναρίθμητες θυσίες αυτών των στρατιωτών, μέσω προγραμμάτων που θα διεξάγονται από κοινού.

Εν τέλει, αυτό που απομένει είναι η αλληλεγγύη και ο σεβασμός. Σεβασμός επειδή έθεσαν τις ζωές τους σε κίνδυνο, αποδέχθηκαν τις προκλήσεις, υπέστησαν τους τραυματισμούς και τον θάνατο.

Οι θυσίες τους μας επιτρέπουν να ζούμε σε ένα ασφαλές και ειρηνικό περιβάλλον».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s