"Greek National Pride" blog / Ελληνικοί Εξοπλισμοί

Αγώνας δρόμου για τα πρώτα M1117 Guardian ASV, ΥΠΕΘΑ, ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ προσπαθούν να δεσμεύσουν οχήματα στη Γερμανία


Όπως έχουμε ήδη γράψει, οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει έναν τεράστιο αριθμό οχημάτων τύπου Μ1117 Guardian ASV στον Ελληνικό Στρατό. Η Ελλάδα αναμένεται να παραλάβει 1200 οχήματα του τύπου, όλα σε λειτουργική κατάσταση. Υπενθυμίζουμε πως ο Ελληνικός Στρατός έχει ζητήσει, σε ξεχωριστά αιτήματα, και τη διάθεση οπλισμού για τα οχήματα, ενώ υπάρχουν και προχωρημένες συζητήσεις για μεγάλες ποσότητες ανταλλακτικών. Κάπου εδώ θα πρέπει να πούμε πως μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών των οχημάτων μπορούν να βρεθούν και στο εμπόριο

ΕΞΕΛΙΞΗ: ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΑ ΠΡΩΤΑ M1117 GUARDIAN ASV ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΑΣΤΡΑΠΙΑΙΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΥΠΕΘΑ

Ο Ελληνικός Στρατός, έχει εντοπίσει ποσότητα οχημάτων M1117 Guardian σε άριστη κατάσταση σε αποθήκες του Αμερικανικού Στρατού στη Γερμανία. Τα οχήματα αυτά είναι περίπου 80, και βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, σύμφωνα πάντα με όσα έχουν πει οι Αμερικανοί στους Έλληνες Επιτελείς. Το ΓΕΣ έχει ήδη ετοιμάσει ειδική επιτροπή για την επιθεώρηση των οχημάτων, αλλά λόγω κορωνοϊού η επίσκεψη έχει καθυστερήσει. Την ίδια στιγμή, γίνεται ένας αγώνας δρόμου από πλευράς ΓΕΣ, έτσι ώστε ο Αμερικανικός Στρατός να μην μεταφέρει στις ηπειρωτικές ΗΠΑ τα οχήματα.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΛΠΙΖΕΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ 300 M2A2 BRADLEY, 1200+ M1117 GUARDIAN ASV ΚΑΙ 12 AAV-7 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ

Δυστυχώς, υπάρχει μια απίστευτη γραφειοκρατία, όχι μόνο από την ελληνική πλευρά (που πάντα είναι εύκολο να την κατηγορήσουμε), αλλά και από την αμερικανική. Ο ΕΣ θέλει να πάρει αυτά τα οχήματα, και σκοπός ήταν, όπως επίσης είχαμε γράψει, να έρθουν εντός του έτους. Αυτό το ορόσημο δεν μπορεί μάλλον να επιτευχθεί, αλλά γίνεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες ένας αγώνας δρόμου. Για να γίνει αυτό, ο ΥΕΘΑ στις 21 Δεκεμβρίου θα φέρει το θέμα στη σχετική Επιτροπή της Βουλής, δηλαδή τα Μ1117 θα προχωρήσουν μαζί με τα Rafale! Το Υπουργείο δεν θέλει επουδενί να χαθεί αυτή η ευκαιρία, καθώς τα οχήματα θα κλείσουν ανάγκες που χρονίζουν. Μετά από την ενημέρωση της Βουλής, το Υπουργείο έχει σχεδιάσει όλες τις επόμενες κινήσεις, και δεν αποκλείεται και εκταμίευση προκαταβολής άμεσα.

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ Η ΠΩΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1200 ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ Μ1117 ASV GUARDIAN, ΑΝΤΙ 85 ΕΚ. ΕΥΡΩ

Τα Μ1117 θα προσφέρουν πολλά στις μηχανοκίνητες μονάδες του Ελληνικού Στρατού, κλείνοντας κενά στον εξοπλισμό που μετρούν δεκαετίες. Αυτός είναι και ο λόγος που το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ κάνουν ότι μπορούν, προκειμένου να τα καταφέρουν. Αν όλα πάνε καλά, θα έχουμε σύντομα νέα, για το πότε θα φτάσουν τα οχήματα από τη Γερμανία στην Ελλάδα. Ας μην αρχίσουμε τις γκρίνιες, η προσπάθεια που γίνεται από τα στελέχη και το προσωπικό για να τα καταφέρουν, είναι απίστευτη. Και έχουν να νικήσουν τον χειρότερο εχθρό, που μέχρι τώρα κερδίζει πάντα. Τη γραφειοκρατία όχι απλά ενός, αλλά δυο διαφορετικών κρατών. H πρώτη νίκη θα γίνει τους πρώτους μήνες του 2021 όταν θα έρθουν τα πρώτα, και οι παραδόσεις θα συνεχιστούν για αρκετό καιρό.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s