"Greek National Pride" blog / ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Αυτή είναι δύναμη πολεμικών σκαφών που βγάζει η Τουρκία σε Αιγαίο & Α.Μεσόγειο


Εν μέσω τρομερής πανδημίας και «άγριας» οικονομικής κρίσης, η Τουρκία προετοιμάζεται για την αεροναυτική άσκηση “Γαλάζια πατρίδα”, με 50 περίπου πολεμικά σκάφη και δεκάδες αεροσκάφη σε ένα σκηνικό που εκ πρώτη όψεως μοιάζει χειρότερο του Αυγούστου 2020, όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα.

Υπενθυμίζουμε ότι το γαλλικό αεροπλανοφόρο Ντρε Γκώλ με ομάδα μάχης έχει αποπλεύσει από την Τουλόν με κατεύθυνση στην Α.Μεσόγειο όπου και θα συναντηθεί με την τουρκική αρμάδα όπως δείχνουν τα πράγματα.    

Νεότερα στοιχεία για την άσκηση  

Το τουρκικό υπουργείο άμυνας ανακοίνωσε ότι η Άσκηση »Γαλάζια Πατρίδα» θα πραγματοποιηθεί στο Αιγαίο Πέλαγος και τη Μεσόγειο μεταξύ 25 Φεβρουαρίου-07 Μαρτίου 2021.

Σκοπός της άσκησης σύμφωνα με την Άγκυρα:

α) Να αξιολογηθεί η πολεμική ετοιμότητα των αρχηγείων, μονάδων και πλοίων που συνδέονται με τη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων.

β) Δοκιμή βασικών τύπων λειτουργιών σε επίπεδο Task Group.

γ) Ανάπτυξη δυνατοτήτων για τακτικές ναυτικών και κοινών επιχειρήσεων.

δ) Να δοκιμαστούν οι διαδικασίες κοινής διαλειτουργικότητας και ικανότητας αμοιβαίας υποστήριξης με άλλες χώρες (πιθανόν Πακιστάν) και να αυξηθεί η ετοιμότητα μάχης των στοιχείων που θα συμμετάσχουν όπως αναφέρεται.

Επίσης επιθετικά και μεταφορικά ελικόπτερα από τη διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων, δεκάδες αεροσκάφη F-16, F-4 και AWACS (Airborne Warning and Control) θα συμμετέχουν σε αυτή.

Κόσμος 253

Υπό κατάρρευση το ηθικό των Τούρκων: Φοβάται εξέγερση στρατιωτών & πολιτών ο Ερντογάν μετά το φιάσκο στο Β. Ιράκ

Οι Τούρκοι αναφέρουν επίσης ότι θα γίνει μια μεγάλη χρήση μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων σε λειτουργικό και τακτικό επίπεδο στην περιοχή των ναυτικών επιχειρήσεων, κοντά στις μονάδες επιφανείας.

Η κίνηση αποτελεί επίδειξη δύναμης στα σχέδια της Ελλάδος για έρευνες νοτίως της Κρήτης και στα σενάρια επέκτασης της ελληνικής ΑΟΖ. Επίσης τα σενάρια των Τούρκων «δείχνουν» ενδεχομένως και πολεμικές προθέσεις σε μια προσπάθεια εκβιασμού της Ελλάδος.

Η Άγκυρα επιζητά εδώ και μήνες την δημιουργία ενός κλίματος “έντασης” με την Ελλάδα με στόχο βέβαια την εφαρμογή τετελεσμένων,ενώ στην εξίσωση αυτή έχει εισέλθει και η επιχείρηση “Ειρήνη” της ΕΕ, η οποία αποσκοπεί στην διακοπή μεταφορά τουρκικών όπλων στην Λιβύη.

Στο εσωτερικό της Τουρκίας έχουν συσσωρευθεί πλήθος σοβαρών προβλημάτων, από την επιδημία, την ανεργία, την πείνα, ενώ πληθαίνουν οι φωνές της αντιπολίτευσης κατά του Ερντογάν.

Αυτό το σκηνικό ενδεχομένως να θελήσει να εξάγει ο Τούρκος πρόεδρος, είτε με την υλοποίηση τελικά της ασκήσεως “Γαλάζια πατρίδα”, είτε με κάποιο άλλο πιθανό επεισόδιο σε Αιγαίο και Κύπρο, μόνο που όπως έχουμε αναφέρει θα αιφνιδιαστεί σίγουρα από την αντίδραση του ελληνισμού σε οποιαδήποτε πιθανή πρόκληση επιχειρηθεί.

Το αποτέλεσμα όμως της όποιας τουρκικής δραστηριότητας θα είναι να βρει απέναντί της και πάλι το ελληνικό πλωτό τείχος από μονάδες επιφανείας και υποβρύχια του ΠΝ, που θα αναμένουν πανέτοιμα για δράση, παρά τα λεγόμενα πολλών καταστροφολόγων για την δήθεν μεγάλη τουρκική ισχύ. πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s