"Greek National Pride" blog / ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Το προβοκατόρικο «παιχνίδι» της Τουρκίας με το «CESME» ανάβει «φωτιές» στο Αιγαίο – Η αντίδραση της Αθήνας και η «MAVI VATAN»


Το προβοκατόρικο «παιχνίδι» της Τουρκίας φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι ήταν οργανωμένο με το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης να υιοθετεί και να αναπαράγει τα «fake news» περί δήθεν χαμηλών πτήσεων των Ελληνικών «γερακιών» και παρενόχλησης του υδρογραφικού.

H έντονη αντίδραση τις Άγκυρας για την δήθεν παρενόχληση του υδρογραφικού «CESME» από μαχητικά της Πολεμικής μας Αεροπορίας αποτελεί όπως εκτιμά η Αθήνα το πρώτο επεισόδιο στο σήριαλ το οποίο θα επιχειρήσουν να στήσουν οι γείτονες τις επόμενες ημέρες στο Αιγαίο.

Το προβοκατόρικο «παιχνίδι» της Τουρκίας φάνηκε από την πρώτη στιγμή ότι ήταν οργανωμένο με το σύνολο των Μέσων Ενημέρωσης να υιοθετεί και να αναπαράγει τα «fake news» περί δήθεν χαμηλών πτήσεων των Ελληνικών «γερακιών» και παρενόχλησης του υδρογραφικού. Ψευδείς ειδήσεις που όχι απλά διοχέτευσε το Τουρκικό υπουργείο άμυνας αλλά έσπευσε να στηρίξει με δηλώσεις του ο Χουλουσί Ακάρ κάνοντας μάλιστα λόγο και για απάντηση της Άγκυρας.

Χωρίς φυσικά την παραμικρή απόδειξη παρά με δημοσίευση από μερίδα τωνΤουρκικών Μέσων παλαιότερων μονταρισμένων βίντεο από άσχετα περιστατικά. Προπαγάνδα την οποία αποδόμησε άμεσα το Ελληνικό επιτελείο με συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία δεν μπορούν να αμφισβητηθούν. Με τα Ελληνικά F-16 να πετούν σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων από το «CESME» και σε ύψος 19000 ποδών. Ενώ η Άγκυρα γνωρίζει καλά ότι παρενόχληση πλοίου από μαχητικό θεωρείται όταν το αεροσκάφος πετάξει χαμηλότερα από τα 500 ακριβώς πάνω από το πλωτό μέσο και σε απόσταση μικρότερη των 2 ναυτικών μιλίων.

Η συντονισμένη αντίδραση των γειτόνων θα μπορούσε να αποδοθεί στην επίδειξη δύναμης της Πολεμικής μας Αεροπορίας η οποία σταθερά κυριαρχεί πάνω από το Αιγαίο και δίνει συνεχώς απαντήσεις σε κάθε πρόκληση. Με ποιοτικό αλλά πιθανότατα και ποσοτικό πλεονέκτημα αφού καθημερινά απογειώνει για εκπαίδευση πολλαπλάσιο αριθμό μαχητικών από τους γείτονες. Και με ηθικό πλέον στα ύψη έπειτα από την απόφαση για περαιτέρω ενίσχυσή της. Με τα 18 πανίσχυρα Rafale αλλά και την έναρξη της αναβάθμισης των 84 F-16 σε Viper.

Όπως εκτιμά όμως η Αθήνα η προβοκατόρικη ενέργεια της Άγκυρας και η συντονισμένη αντίδραση στη δήθεν πρόκληση αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου το οποίο έχουν θέσει σε εφαρμογή οι γείτονες.

Τί επιδιώκει όμως η Άγκυρα και γιατί αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο; Στόχος όπως εκτιμάται είναι να βρεθεί αφορμή ώστε να μην προχωρήσουν οι διερευνητικές με δήθεν υπαιτιότητα της Αθήνας. Η πρώτη κίνηση ήταν με την αποστολή του «CESME» στο Αιγαίο σε μια δήθεν καθ’ όλα νόμιμη ενέργεια όπως αναφέρουν οι γείτονες αλλά πάνω σε μια παράνομη navtex όπως ξεκαθαρίζει η Αθήνα. Η πρώτη Ελληνική ψύχραιμη αντίδραση με την επιτήρηση του υδρογραφικού όχι από πολεμικό πλοίο αλλά από σκάφος του Λιμενικού ανάγκασε την Άγκυρα να προχωρήσει στις επόμενες κινήσεις της. Την ώρα που οι γείτονες είχαν μακριά μεν αλλά «Stand by» μια φρεγάτα. Η επόμενη κίνηση στο σχέδιο ήταν η προβοκάτσια περί δήθεν παρενόχλησης του υδρογραφικού.

 Οι Τούρκοι επίσπευσαν την έναρξη της «MAVI VATAN» με ανοιχτό το ενδεχόμενο τις επόμενες ημέρες να δούμε στην «καρδιά» του Αιγαίου και κοντά στο «CESME» Τουρκικά πολεμικά πλοία με το πρόσχημα της άσκησης. Ποντάροντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση η Αθήνα θα αναγκαστεί να αντιδράσει. Όμως το Ελληνικό επιτελείο κινείται με συγκεκριμένο σχέδιο και ξεκάθαρη διάθεση να μην πέσει στην παγίδα της Άγκυρας. Έτσι η αντίδραση στην «MAVI VATAN» θα  είναι αυτή που συνηθίζει  το Πολεμικό Ναυτικό εδώ και χρόνια σε κάθε άσκηση των γειτόνων στο Αιγαίο. Συνεχής επιτήρηση αλλά με απόλυτη ψυχραιμία και σαφείς εντολές στα Ελληνικά πληρώματα. Ανάλογη θα είναι και η αντίδραση της Πολεμικής Αεροπορίας σε κάθε πρόκληση. Με το ΓΕΕΘΑ να έχει δώσει κατευθύνσεις όπως γίνεται άλλωστε εδώ και ένα χρόνο όταν η Άγκυρα αποφάσισε να κλιμακώσει τις προκλήσεις της.  πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s