"Greek National Pride" blog / Ελληνικοί Εξοπλισμοί

Belh@rra FDI… “Τα άπαντα”! Ελληνική απειλή και τα συστήματα – οι γαλλικές προτάσεις


Οι δυνατότητες της Belh@rra FDI – Η κρισιμότητα κάλυψης των επιχειρησιακών απαιτήσεων του Πολεμικού Ναυτικού δεν επιτρέπει συμβιβασμούς. Εν μέσω της “επικοινωνιακής καταιγίδας” της αμερικανικής πλευράς που επανέρχεται “ακαταμάχητη” προσφορά στο πολεμικό Ναυτικό, αρκεί να στείλει την περίφημη LOR (Letter of Request), διαδικαστική προϋπόθεση ώστε να ακολουθήσει η επίσημη τοποθέτηση των ΗΠΑ, επανερχόμαστε όπως είχαμε υποσχεθεί στο θέμα της γαλλικής πρότασης για τις φρεγάτες Belh@rra, αναλύοντας σε μεγαλύτερο βάθος τα οπλικά συστήματα που θα τις εξοπλίσουν.

Του Στέργιου Δ. Θεοφανίδη

Η τουρκική απειλή δεν θα είναι μόνο μεγάλος αριθμός σχηματισμών μαχητικών οπλισμένων με συμβατικά ή μακρού πλήγματος όπλα. Ή δεν θα είναι μόνο μονάδες επιφανείας με μεγάλη ισχύ πυρός. Έχει μία εντελώς νέα, πολυδιάστατη μορφή, την οποία η Ελλάδα καλείται να αντιμετωπίσει συνολικά τα επόμενα 30 χρόνια και μέσω της προμήθειας νέων φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό. Αν μείνει σε μέσης ακτίνας ναυτικά αντιαεροπορικά / αντιπυραυλικά συστήματα, παραμένει συνειδητά απολύτως έκθετη στα νέα τουρκικά όπλα.

Η Τουρκία πολύ πριν την απόφασή της να στραφεί στο ρωσικό αντιαεροπορικό/αντιπυραυλικό σύστημα S-400, κινήθηκε αποφασιστικά προς την αυτόνομη ανάπτυξη σειράς καθαρά επιθετικών, αερομεταφερόμενων και μη όπλων και πυραύλων (SOM/SOM-J, Atmaca, SLAM-ER, οι βαλλιστικοί Khan και TRG-300), επενδύοντας παράλληλα και στον βαλλιστικό J-600T Yildirim, αντίγραφο του κινεζικού B-611.


Ο βαλλιστικός Yildirim έχει βεληνεκές που ξεπερνά τα 300 χιλιόμετρα, πρεσβεύοντας θανάσιμο κίνδυνο για στόχους εντός της Ηπειρωτικής Ελλάδας

Είναι ξεκάθαρο συνεπώς ότι δεν υπάρχει το παραμικρό περιθώριο επιλογής νέας φρεγάτας από την Ελλάδα, με συστήματα και όπλα χωρίς τη δυνατότητα εντοπισμού και καταστροφής αυτών των όπλων. Και αυτών που θα εμφανιστούν στο μέλλον, μέσω της συνεργασίας της Τουρκίας με το Πακιστάν και την Κίνα. Οποιαδήποτε πλατφόρμα χωρίς πυραύλους SM-2 των εκδόσεων Block IIIΒ/C, ή του νεότερου ASTER 30 1ΝΤ και χωρίς τα συστήματα καθοδήγησής τους φυσικά, ΔΕΝ ικανοποιεί αυτή τη δεδομένη και πάγια ελληνική επιχειρησιακή ανάγκη.

Το πρώτο βήμα για τη εξασφάλιση αντιπυραυλικής – αντιβαλλιστικής δυνατότητας, έγινε μέσω τηςσυμφωνίας με την Σαουδική Αραβία για την αποστολή μίας Μοίρας Patriot, για την κάλυψη περιοχών και μονάδων που θεωρούνται στόχοι, με αντάλλαγμα τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών Patriot στο επίπεδο PAC-3, βάσει των διαθέσιμων πληροφοριών.

Ο μικρότερης ακτίνας, επίσης βαλλιστικός, TRG-300. Θεωρείται δεδομένο ότι η Τουρκία έχει ήδη πρόσβαση σε τεχνολογίες ανάπτυξης έξυπνων βαλλιστικών πυραύλων, μέσω της συνεργασίας της με το Πακιστάν και την Κίνα

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Ελλάδα θα αποκτήσει για πρώτη φορά αντιπυραυλική / αντιβαλλιστική προστασία. Αυτή τη δυνατότητα επιβάλλεται να αποκτήσει και το Πολεμικό Ναυτικό με την Belhara FDI HN να είναι εκ των πραγμάτων μία από τις δύο εναλλακτικές της από πλευράς διαθέσιμων όπλων.

Η φρεγάτα FDI (Frégates de taille intermédiaire) που προτείνεται στο Πολεμικό Ναυτικό, πέρα απόικανότατη πλατφόρμα ΑΑ περιοχής, είναι μία καθόλα ολοκληρωμένη πρόταση, καθώς φέρειτεχνολογικά προηγμένο εξοπλισμό αποστολής και οπλισμό για την συνολική κάλυψη όλων των αποστολών μίας κύριας μονάδας επιφανείας. Ηλεκτρονικός πόλεμος, ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις (ASW) και επιχειρήσεις εναντίον σκαφών επιφανείας (AsuW).

Belhara FDI – Κύρια συστήματα μάχης/αποστολής

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s