"Greek National Pride" blog

Κατοχικό δάνειο: Η ελληνική ατολμία αποθρασύνει τη Γερμανία


ezgif-1-5a23e3120d1d

Κατοχικό δάνειο: Η ελληνική ατολμία αποθρασύνει τη Γερμανία

Τι θα μπορούσε να κάνει η Αθήνα αντί να ακολουθεί τακτική ενδοτισμού

Το να χρησιμοποιεί μια χώρα την οικονομική της ισχύ για να επιβάλλει τις απόψεις της ακόμη και αν γνωρίζει ότι αυτό είναι ανήθικο, μας παρασύρει σε μια διαρκή κρίση αξιών.

Μια κατάσταση που επιβεβαίωσε η ψηφοφορία στο γερμανικό κοινοβούλιο και μορφοποιήθηκε στην στάση των μεγάλων κομμάτων στην ψηφοφορία για τις γερμανικές οφειλές προς την Ελλάδα, ιδιαίτερα το καταχικό δάνειο.

Οι Πράσινοι και το κόμμα της «Αριστεράς» στη Γερμανία κατέθεσαν ψηφίσματα για να αναγνωριστεί και να αποφασιστεί ότι υπάρχει θέμα επανορθώσεων , κυρίως θέμα επιστροφής του κατοχικού δανείου στην Ελλάδα.

Ήταν ένα κανονικό τραπεζικό δάνειο που συνήψαν τα στρατεύματα του Χίτλερ στην κατεχόμενη Ελλάδα , πλήρωσε μάλιστα η Γερμανία τότε την πρώτη δόση , ήρθε η ήττα και το δάνειο δεν αποπληρώθηκε ποτέ.

Η μεταπολιτική δημοκρατική Γερμανία εντάσσει το θέμα του δανείου στις επανορθώσεις , ενώ ξέρει ότι είναι διαφορετικό πράγμα. Έτσι λοιπόν, με τις ψήφους των Χριστιανοδημοκρατών (CDU), των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Φιλελευθέρων (FDP) και του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) η γερμανική βουλή απέρριψε ψηφίσματα των Πρασίνων και του κόμματος «Η Αριστερά» .

Κατά την επίσημη γραμμή δεν υφίσταται θέμα αποζημιώσεων και επανορθώσεων προς την Ελλάδα και ότι το όλο ζήτημα έχει ρυθμιστεί οριστικά – τόσο νομικά όσο και πολιτικά.

Ψευδές το σκεπτικό, αλλά μένουμε εκεί.Σύμφωνα με την έρευνα της Επιτροπής Καρακούση η ελληνική ΤτΕ δάνεισε στους Ναζί 12,8 σημερινά δισεκατομμύρια δολάρια , που τον Δεκέμβριο του 2014 αντιστοιχούσαν σε 11 δισεκατομμύρια Ευρώ.

Αυτό όμως που προκαλεί πλέον οργή, είναι η αδιανόητη ανεπάρκεια , η δειλία, ο ενδοτισμός, ίσως και ο πολιτικός καιροσκοπισμός του ελληνικού πολιτικού συστήματος, που εδώ και δεκαετίες υφίσταται αυτή την ταπείνωση χωρίς να αντιδρά.

Ο φάκελος της διεκδίκησης του δανείου είναι ισχυρότατος νομικά, η βουλή έχει αποφανθεί, αλλά πάντα κάτι συμβαίνει και αυτή η χώρα δεν αποφασίζει ποτέ να κάνει βήματα μπροστά.

Και μόνο η υπενθύμιση της σχεδόν παρανοϊκής στάσης του Σόϊμπλε, της Μέρκελ και των σοσιαλδημοκρατών την περίοδο των μνημονίων με τις διαρκείς ύβρεις και προσβολές κατά του ελληνικού λαού, θα ήταν επαρκής λόγος η Ελλάδα, όχι μόνο να απαιτήσει τα νόμιμα, αλλά και να μπλοκάρει στην ΕΕ οτιδήποτε σχετίζεται με τη Γερμανία.

Ταυτόχρονα μια διεθνής καμπάνια που θα ξεμπρόστιαζε τη Γερμανία, θα ήταν ότι καλύτερο για να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα διεκδίκησης με νέους όρους. Η ντροπιαστική στάση της Ελλάδας δεν είναι σίγουρα άμοιρη της χειραγώγησης από το Βερολίνο.

Η δικαιολογία ότι πιθανή πίεση προς την Γερμανία να επιστρέψει το δάνειο θα προκαλούσε την αντίδρασή της και θα δημιουργούσε προβλήματα στη χώρα μας στο πλαίσιο της ΕΕ είναι άποψη των πλέον ενδοτικών Ελλήνων.

Αυτών που υπηρετούσαν τη SIEMENS, αυτών που αγοράζουν τα πάντα από τη Γερμανία, αυτών που δεν υψώνουν ανάστημα , αυτών που έκαναν τον Σόιμπλε ηγέτη τους , αυτών που ποτέ δεν υπέφεραν υπηρετώντας το εθνικό συμφέρον.

Μοιραία λοιπόν, αφού η σημερινή Γερμανία δεν νοιώθει πίεση, δεν νοιώθει απειλή, δεν νοιώθει ότι η Ελλάδα είναι μια αξιοπρεπής χώρα που δεν επαιτεί, αλλά απαιτεί, είναι ευνόητο ότι θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει με απόλυτη περιφρόνηση την Ελλάδα . .

Και μια λεπτομέρεια. Στις Βαλτικές χώρες και σε άλλες χώρες του κόσμου, υπάρχουν ακόμη Ναζί που παίρνουν δεκαετίες τώρα σύνταξη από την σημερινή, δημοκρατική Γερμανία.

Το γερμανικό υπουργείο Εργασίας χορηγούσε συνολικά, τον Φεβρουάριο του 2020, συντάξεις ύψους 1.300 ευρώ το μήνα σε 2.033 υπερήλικες ναζί σε όλον τον κόσμο.

Ίσως να έχουν δίκιο όσοι πιστεύουν ότι η Γερμανία φέρεται ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν, αλλά στο βάθος μένει πάντα οι ίδια…

Πηγή: omegapress.gr

πηγη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s