"Greek National Pride" blog

Τα μηνύματα Μητσοτάκη για Πάσχα στο χωριό, εστίαση και περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων


mitsotakis-mara-112

Με την επιδημιολογική εικόνα να παραμένει επιβαρυμένη και το σύστημα υγείας να πιέζεται σημαντικά, κυβέρνηση και ***ειδικοί εμφανίζονται πολύ προσεχτικό ως προς τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων.Αυτό εξάλλου καταδείχθηκε στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Star. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση το αν θα επιτραπούν οι μετακινήσεις για τον εορτασμό του Πάσχα ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαι σε θέση να σας πω» και απέφυγε οποιαδήποτε μεσοπρόθεσμη πρόβλεψη.

Για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να δώσει η κυβέρνηση την έγκριση για την απελευθέρωση των μετακινήσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε αρνητικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα η απάντηση είναι «όχι».

Έχουμε κατά κανόνα ακούσει τους ειδικούς και όποτε έχουμε αποκλίνει είναι για θέματα τα οποία θεωρώ ότι ήταν ήσσονος σημασίας.

 

Και πιστεύω ότι αυτός είναι και ο λόγος, τελικά, παρά το γεγονός ότι και οι ειδικοί δεν συμφωνούν πάντα.

Αναφορικά με την εστίαση, το ο άνοιγμα είναι βέβαιο πως θα πραγματοποιεί μετά το Πάσχα.

Για το σχετικό θέμα ο πρωθυπουργός τόνισε της εστίασης ο πρωθυπουργός:

«Όταν πρέπει να φας ή να πιείς τον καφέ σου θα πρέπει να κατεβάσεις τη μάσκα σου.

Άρα εγκυμονεί κάποιον κίνδυνο.

Σίγουρα η εστίαση, όταν ανοίξει, θα ανοίξει σε πρώτη φάση σε εξωτερικούς χώρους. 

Εκτιμώ, εάν θέλετε την προσωπική μου εκτίμηση, θα διακινδυνεύσω μία πρόβλεψη, ότι αυτό δεν θα συμβεί πριν από το Πάσχα.

Θα συμβεί μετά το Πάσχα».

Εν τω μεταξύ στο τραπέζι φαίνεται ότι βρίσκεται η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων και τις καθημερινές, καθώς, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση λόγω του του καλού καιρού και επιπλέον ο κόσμος είναι καλύτερο να βρίσκεται έξω παρά μέσα στο σπίτι.

 

Γενικότερα πάντως οι επόμενες 15 ημέρες θεωρούνται ιδιαίτερα κρίσιμες για την εξέλιξη της πανδημίας, με τους επιστήμονες να χτυπούν καμπανάκι για υψηλά κρούσματα και αύξηση διασωληνωμένων με τη τέλος του μήνα. Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις η περαιτέρω επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας θεωρείται δύσκολη.

 

Στην κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν πως η επιστροφή στην κανονικότητα θα γίνει με σταδιακό και προσεχτικό τρόπο και βασικός στόχος είναι ότι ανοίγει να μην ξανακλείνει.

Και φυσικά όπως επισημαίνουν πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, η κυβέρνηση θα πορεύεται βαριά των εισηγήσεων των ειδικών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές όσο προχωράει ο εμβολιασμός στις μεγαλύτερες ηλικίες και ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων είναι μικρότερος, το πρώτο πεδίο της προσοχής θα είναι στην πίεση στο σύστημα υγείας, στις Μ.Ε.Θ. και στον αριθμό των θανάτων. 

Οι μεγάλες ηλικίες είναι αυτές που κινδυνεύουν περισσότερο, γι΄ αυτό ένα σημαντικό ποσοστό που δεν έχει εμβολιαστεί, πρέπει να το κάνει.

Άλλωστε τα στοιχεία δείχνουν σημαντική πτώση στα κρούσματα και στη νοσηλεία σε Μ.Ε.Θ. στις μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί.

***ειδικοί εμφανίζονται πολύ προσεχτικό ως προς τα επόμενα βήματα χαλάρωσης των μέτρων.Αυτό εξάλλου καταδείχθηκε στη χθεσινή τηλεοπτική συνέντευξη του πρωθυπουργού στο Star. 

πηγη

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s